dbaran

Uzman
Ürünü 15 Ekim tarihinde Vatan Bilgisayar'dan satın aldım. Monitörü 300-310 Hz'de kullandığımda özellikle yazıların olduğu bölümde çizgiler oluşuyor. Çeşitli forum sitelerinden soruşturduğum kadarıyla aynı monitöre sahip kişiler de aynı sorunu yaşadıklarını söylediler. Bu nedenle sorunun kronik olabileceğini düşünüyoruz. Aynı ya da farklı marka 300-360 Hz monitör kullanan arkadaşlar da gerekli testleri yapabilirse çok sevinirim. Sorun özellikle arka plan koyu renkteyken daha çok belli oluyor. Örneğin; Telegram masaüstü uygulaması renkli mod (mavimsi), Discord koyu mod, Skype vb.

@Recep Baltaş siz de bu monitörü incelemiştiniz, rica etsem kontrol edebilir misiniz? Ayrıca konuyla ilgili özellikle sizin yorumunuzu çok merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden.

Görselleri hem ekte hem de Drive linkinde paylaşıyorum. Ayrıca daha net anlaşılması adına çektiğim kısa videoyu da Drive'a ekledim.

20241018_044313.mp4

Asus_XG259CMS - Google Drive

photo_2024-11-03_12-49-58.webp

photo_2024-11-03_12-49-53.webp

300_1.webp

300_2.webp

300_3.webp

FW sürümü mcm101. kontrole başlıyorum güncel sürücüyü kurup.

@Recep Baltaş
Aynı sorunu ben de aynı monıtorle yaşıyorum ve aynı monitörü alan bir arkadaşımda da aynı sorun var. Hangi renk ayarlarına alırsam alayım bu sorun oluyor sadece renk kontrast ve parlaklığımı NVIDIA ve monıtor panelinden açtığımda daha da beliriyor. Kronik olduğunu düşünüyorum. Özellikle YouTube koyu modda uzun yazılan yorumların sonlarına dikkat ederseniz fark edersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi kapsamlıca test ettim ve herhangi bir sorun bulamadım açıkçası. Hem Telegram‘da hem de Discord‘da test ettim. Metinlerde en ufak bir sorun göremedim. Monitörü hem sekiz bit hem 10 Bit ile test ettim yine sorun yok. 310 Hertz'le de test ettim 300 Hz'te de test ettim yine herhangi bir sorun bulamadım. Ama yine ben monitörü uzun bir süre masamda tutmayı planlıyorum istediğiniz başka testler varsa onları da yapabilirim. Zaten bir sorun olsaydı ben ilk inceleme yaparken ortaya çıkardı. Sizin almış olduğunuz partide bir sorun olma ihtimali var ya da belki kullandığınız ekran kartı veya sürücü sürümünde bir sorun olma ihtimali var bilemiyorum. En kötü monitörü iade edersiniz. Test videom şu anda işeniyor. Birazdan linkini paylaşacağım.

Video hazır:

Son düzenleme:
Şimdi kapsamlıca test ettim ve herhangi bir sorun bulamadım açıkçası. Hem telegram‘da hem de discord‘da test ettim. Metinlerde en ufak bir sorun göremedim ı. Monitörü hem sekiz bit hem 10 bit ile test ettim yine sorun yok. 310 Hertz'le de test ettim 300 Hz'te de test ettim yine herhangi bir sorun bulamadım. Ama yine ben monitörü uzun bir süre masamda tutmayı planlıyorum istediğiniz başka testler varsa onları da yapabilirim. Zaten bir sorun olsaydı ben ilk inceleme yaparken ortaya çıkardı. Sizin almış olduğunuz partide bir sorun olma ihtimali var ya da belki kullandığınız ekran kartı veya sürücü sürümünde bir sorun olma ihtimali var bilemiyorum. En kötü monitörü iade edersiniz. Test videom şu anda işeniyor. Birazdan linkini paylaşacağım.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum ama temayı beyaz yapınca hiçbir sorun olmuyor.

Şimdi kapsamlıca test ettim ve herhangi bir sorun bulamadım açıkçası. Hem Telegram‘da hem de Discord‘da test ettim. Metinlerde en ufak bir sorun göremedim I. Monitörü hem sekiz bit hem 10 Bit ile test ettim yine sorun yok. 310 Hertz'le de test ettim 300 Hz'te de test ettim yine herhangi bir sorun bulamadım. Ama yine ben monitörü uzun bir süre masamda tutmayı planlıyorum istediğiniz başka testler varsa onları da yapabilirim. Zaten bir sorun olsaydı ben ilk inceleme yaparken ortaya çıkardı. Sizin almış olduğunuz partide bir sorun olma ihtimali var ya da belki kullandığınız ekran kartı veya sürücü sürümünde bir sorun olma ihtimali var bilemiyorum. En kötü monitörü iade edersiniz. Test videom şu anda işeniyor. Birazdan linkini paylaşacağım.

Video hazır:

Açıkçası bu sorun hemen dikkatinizi çekebilecek bir sorun değil. Bu sorunu ilk ben fark edip konu açtığımda aynı monitörü kullanan diğer arkadaşlar (jotem gibi) ilk başta sorunu fark edemediler ama dikkatli bakmalarını istediğimde sorunu fark edebildiler. Benim ilk başta Telegram'ın masaüstü uygulamasında dikkatimi çekmişti, ilgili tema ayarını paylaşıyorum ekte. Ayrıca arkadaşın bahsettiği üzere YouTube'da koyu modda uzun yazılan yorumların son satırlarında daha çok ortaya çıkıyor.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum ama temayı beyaz yapınca hiçbir sorun olmuyor.

Ben beyazda da denk geldim. İlk attığım mesajdaki ekte bulabilirsiniz.

Şimdi kapsamlıca test ettim ve herhangi bir sorun bulamadım açıkçası. Hem Telegram‘da hem de Discord‘da test ettim. Metinlerde en ufak bir sorun göremedim I. Monitörü hem sekiz bit hem 10 Bit ile test ettim yine sorun yok. 310 Hertz'le de test ettim 300 Hz'te de test ettim yine herhangi bir sorun bulamadım. Ama yine ben monitörü uzun bir süre masamda tutmayı planlıyorum istediğiniz başka testler varsa onları da yapabilirim. Zaten bir sorun olsaydı ben ilk inceleme yaparken ortaya çıkardı. Sizin almış olduğunuz partide bir sorun olma ihtimali var ya da belki kullandığınız ekran kartı veya sürücü sürümünde bir sorun olma ihtimali var bilemiyorum. En kötü monitörü iade edersiniz. Test videom şu anda işeniyor. Birazdan linkini paylaşacağım.

Video hazır:

Recep bey bu arada çok teşekkürler emeğinize sağlık. Windows 10 kullanıyorum, ASUS'un sitesinden MC101 güncellemesini de kurdum. Windows üzerinden yapmamız gereken ek bir ayar var mıdır? Belki yazılımsal anlamda kaçırdığımız bir nokta olabilir.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    5,5 KB · Görüntüleme: 167
  • photo_2024-11-03_10-54-52.webp
    photo_2024-11-03_10-54-52.webp
    407,1 KB · Görüntüleme: 174
@Recep Baltaş ben de karşılaştıgım sorunu size atıyorum şu an buradan.
Bu görseller YouTube koyu modda uzun yazılan YouTube yorumlarının sonunda iyice belli oluyor ve kelimelerin birçoğunun altından geçiyor.

058a18b1-dbf0-49be-9f5b-33460bc0669e.webp

1730470623959.webp

1730470690071.webp

Tamamdır. Şimdi bir kez daha bakıp YouTube ile de test edeceğim.

Telegram'ın masaüstü uygulamasında dikkatimi çekmişti, ilgili tema ayarını paylaşıyorum ekte.

Teste bu temayı da ekliyorum.

Telegram için bahsettiğiniz tema ayarı nerede bulunuyor bulamadım ben :/