Arkadaşlar merhaba ekranı dün aldım. Başlıkta da bahsettiğim gibi ekranı kapatırken ve açarken şalter açıp kapatır gibi tık sesi geliyor. Daha önce IPS ekran kullandım böyle bir ses ilk defa duyuyorum. OLED ekran olduğundan dolayı mıdır bilmiyorum ama bu genleşme ve ısıdan dolayı değil aralıksız denediğimde her seferinde aynı ses çıkıyor yani bir çıkıp bir çıkmazlık yapmıyor bunun sebebi nedir bu ekranı kullananlar varsa aynı ses çıkıyor mu? Ses videonun sonunda geliyor aynı ses açılış tuşuna bastığımda da geliyor.
drive.google.com
- Monitör açılış ve kapanış sesleri, genellikle iç bileşenlerden veya güç kaynağından kaynaklanan normal bir durumdur. Ancak sürekli ve tekdüze bir tık sesi, dikkat edilmesi gereken bir durumu gösterebilir.
1.
Güç Kaynağını Kontrol Et:
- Monitörünüzün güç kablosunu ve bağlantısını kontrol edin. Gevşek bir bağlantı ses çıkmasına sebep olabilir.
- Farklı bir prizde deneyerek elektrik kaynağının sorunlu olup olmadığını test edin.
2.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Monitörün firmware'inin güncel olup olmadığını kontrol edin. ASUS'un resmi web sitesinden gerekli güncellemeleri indirip uygulayabilirsiniz.
3.
Bağlantıları Gözden Geçirin:
- Monitörünüzün cihazla olan bağlantısını (HDMI, DisplayPort vb.) kontrol edin. Kablo hasar görmüşse ses çıkarabilir.
4.
Ses Kaynağını Gözlemleyin:
- Ses tam olarak nereden geliyor? Monitörün alt kısmından veya arka panelinden mi? Eğer ilgiliyse, dikkatlice bakarak bir şeyin yanlış olup olmadığını kontrol edin.
5.
Kullanıcı Yorumlarını Araştırın:
- Ekran modelinin forum ve incelemelerini kontrol edin. Diğer kullanıcılar benzer sesler duyuyor mu? Bu, sorunun yaygın olup olmadığını öğrenmenize yardımcı olabilir.
6.
Destek ile İletişime Geçin:
- Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse ASUS müşteri destek hattıyla iletişime geçmek faydalı olacaktır. Garanti kapsamında bir onarım veya değişim talep edilebilir.
Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmek için ilerleyebilirsiniz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyaç duyarsanız, ekranın teknik detaylarını paylaşabilirsiniz.