Hocam zaten oluru budur yani. Laptop bu. Daha ne kadar soğuk olabilir boşta?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 3
Ubuntu fan devreye girmemesine rağmen 40-43 derece civarında, Windows fanla beraber 50-55 arasında gidip geliyor. Anlık olarak 60-70’lere de fırlayabiliyor. Mac’ler de boşta fansız 30 derece civarlarında çalışıyor.Hocam zaten oluru budur yani. Laptop bu. Daha ne kadar soğuk olabilir boşta?
Yani Windows rakiplerine göre oldukça sıcak ve dolu
Yani Windows rakiplerine göre oldukça sıcak ve dolu![]()
Orası öyle hocam. Ben diğer Windows laptoplara göre söyledim. Yoksa Mac ve Linux distroları tüy gibi Windows'a göre.
Görkem Say
Üstün
@Görkem Say, nenemin de bıyığı olsaydı dedem olurduBu böyle, şu şöyle diye bir şey yok. Ortada ödediğin bir fiyat var ve aldığın ürün var. ASUS aynı fiyata fan koymuş, daha büyük pil koymuş. Apple da koysaymış.
Bak güzel dostum, sen laptop alırken “bu laptopta bu özellikler olsa diğerinden daha iyi olurdu o zaman bunu alayım” diye düşünerek mi alıyorsun yoksa “bunun özellikleri bu, şunun özellikleri şu” diye düşünerek mi?
Hatice değil netice yani. Günün sonunda Air alan ve Zenbook alan kişilerin deneyimleri nasıl olacak? Bunu söyle bana, buna bak.
Bu konuya ayrıca değinmek istiyorum.
- Emin ol, Linux'la Windows'un pil süreleri çok da farklı değil hatta Windows daha uzun dayanabiliyor. AMD de Intel de yemeden içmeden Windows optimizasyonuyla uğraşırken Linux hep ikinci planda kalıyor. Pil konusunda Windows gerçekten çok optimize. Her türlü eleştiririm ama nasıl yapıyorlarsa pil işini kotarıyorlar.
- 15 saat dayanmasına gerek yok
15 saat pil ömrü senin için artı olabilir ama çoğu kişinin umurunda olmuyor açıkçası. 10 saatin üstü pek anlam ifade etmiyor. Sabah ofise gidip akşam eve dönene kadar dayansın yeter. Ki dediğim gibi, dayanıyor da.
- Detay kısmında attığım videoda adam Zenbook'un stres testinde daha yüksek performans verirken pilde de daha uzun dayandığını söylüyor.
Bknz. burada bahsediyorum. Bu testleri kanal sahibi Windows'ta gerçekleştiriyor.
Özetle ASUS'un nasıl yaptığı şahsen umrumda değil, önemli olan yapması ve aynı fiyata satması. Aynı fiyatta oldukları sürece de kıyaslarım ben. Sana da kıyaslamanı tavsiye ederim yoksa Apple 40 bin liraya 256GB değiştirilemeyen SSD'li MacBook kazıklamaya devam eder.
Tamam da ben 8840HS'nin islemci bazinda M serisine rakip olamayacagindan bahsettim. Isin icine genel deneyim ve fiyati sokarsak zaten farkli noktalara gidiyor. Elindeki cihazda OLED ekran var bir kere. He deneyim olarak benim icin macOS kullanmayan bir cihazin barindirdigi donanim cok da onemli degil acikcasi. Su an son model bir Windows cihaz kullanmaktansa ilk ciktiginda almis olmama ragmen hala tas gibi calisan M1 MBP'ye donerim daha iyi. Air'e fan koyamadigindan degil de bilerek koyulmadiginin da farkindasindir diye dusunuyorum. Cihazin amaci o degil cunku. Fiyatlara gelirsek orasi zaten corba. ABD'de 1600 dolara M4 islemcili 24GB RAM - 1TB konfigurasyonuna sahip 14" MBP aliyorsun. Apple'da yerel fiyatlandirma yapmiyor ne yazik ki. Onu da dolari 2 haftada 1.5 TL artiranlar dusunsun.