İşte konsol kullanıcısı ve özellikle bilgisayarların pahalı olduğu yabancı ülkelerde kimse böyle düşünmüyor. Ülkemizde korsan tüketime çok alıştığımızdan, yabancıların da buna alışkın olduğunu düşünüyoruz.

Yorumda da bahsettiğim gibi nostaljiden vuracağın kitle ve daha oyunlarla alakası olmayan kitleye oynaması gerektiğini düşünüyorum. Eski oyun olmasa bile senin gibi oyuncular zaten bu konsolu almayı düşünmeyecek. Çünkü oyun oynadığın ya bir konsolun ya da bilgisayarın var.

Yanlışınız var hocam. Konsol emulatorleri ve eski konsol oyun romları en çok yabancı ülkelerde yaygın özellikle orada Genesis ve Snes gibi konsollar zamanında çok kullanıldığı için bu içerikleri daha çok tüketiyor. Ek olarak Switch .de dahil birçok eski konsolları basit bir şekilde telefondan bile oynayabilirsiniz.

PS2 öncesi tüm konsolları telefondan çalıştırabilirsiniz hepsini ekliyemiyeceğim için bu ikisini örnek vermek istedim

Eski oyunları oynamayı eleştiren arkadaşları bundan ortalama 20-30 yıl geçtikten sonra göreceğiz. Onlar da şimdiki oyunları özleyecek ve şimdiki oyunları o dönem büyük bir keyifle oynayacaklar. O zaman bizleri anlayacaklar. :)

Son düzenleme:
Eski oyunları oynamayı eleştiren arkadaşları bundan ortalama 20-30 yıl geçtikten sonra göreceğiz. Onlar da şimdiki oyunları özleyecek ve şimdiki oyunları o dönem büyük bir keyifle oynayacaklar. O zaman bizleri anlayacaklar. :)
Konsol, PC veya mobil, ben her platformda oyun oynuyorum fakat Atari benim çocukluğum resmen. Hatta sadece o değil... Annem, babam ve ben sırayla dizilir, atari oynardık... Benim en sevdiğim aile aktivitesiydi. O yüzden bendeki yeri apayrı. Eski oyunları da zaman buldukça oynarım, ben o dönemlerden geldim çünkü. 🙂

Konsol, PC veya mobil, ben her platformda oyun oynuyorum fakat Atari benim çocukluğum resmen. Hatta sadece o değil... Annem, babam ve ben sırayla dizilir, atari oynardık... Benim en sevdiğim aile aktivitesiydi. O yüzden bendeki yeri apayrı. Eski oyunları da zaman buldukça oynarım, ben o dönemlerden geldim çünkü. 🙂
Benzeri bizde de vardı. Annem dışında herkes oyun oynardı, babam, ben, ablam, abim... En çok ablamla birbirimizle yarışırdık kimi oyunda. Ben daha küçük olduğum için el becerim ona göre zayıf olurdu, onun oynamasını izlerdim heyecanla. :) Sebze yemekten nefret ederdim çocukken, annem de bilerek ben Atari oynarken gelir yedirirdi. Güzel günlerdi. :) Eski oyunları seviyor olmamızın sebebi oyunların kendisinden daha çok, o oyunları oynarken yaşadığımız anılar.