Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fatih terim

Uzman
Atatürk Üniversitesi AÖF fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümü birinci sınıf öğrencisiyim. Ara sınavlar sonrası gün geldi çattı, finallere 2 gün kaldı. Sınıfta kalma var mı yok mu hâlâ net bir bilgi sahibi değilim. Herkes farklı şeyler diyor. Bilgisi olan bir aydınlatabilir mi ya?

Çözüm
Merhaba. Ön lisans öğrencisiyim, hafta sonu ben de sınava gireceğim. Yıllardır aksatıyorum, sınavlara kalkıp gitmeye üşendiğim için hepsi FF olarak geliyor.

Sizin belirli dersleriniz var, bu dersleri vererek doldurmanız gereken bir kredi var. Bu krediyi doldurmanız, mezun olmanız için şart. Lise gibi sınıfta kalma mantığı yok, fakat mezun olabilmek için gerekli krediyi doldurmanız gerek.
Merhaba. Ön lisans öğrencisiyim, hafta sonu ben de sınava gireceğim. Yıllardır aksatıyorum, sınavlara kalkıp gitmeye üşendiğim için hepsi FF olarak geliyor.

Sizin belirli dersleriniz var, bu dersleri vererek doldurmanız gereken bir kredi var. Bu krediyi doldurmanız, mezun olmanız için şart. Lise gibi sınıfta kalma mantığı yok, fakat mezun olabilmek için gerekli krediyi doldurmanız gerek.

Çözüm

Ben de not görünüyor FF ya da başka bir harf görünmüyor. Bu belirli krediyi nereden görebilirim peki?

Siz ders seçmediyseniz eğer, bütün dersler zorunlu olarak size verilmiştir zaten. Yani derslerinizi geçer not ile vermeniz gerekiyor. FF başarısız anlamına geliyor.

Siz ders seçmediyseniz eğer, bütün dersler zorunlu olarak size verilmiştir zaten. Yani derslerinizi geçer not ile vermeniz gerekiyor. FF başarısız anlamına geliyor.
Tamamını geçmek şart mı? ayrıca 4 tane sınavdan 50 civarında not aldım. diğer 3 ünden 11 aldım. %30 u hesaba katılacakmış. Finallerde ise %70 i hesaba katılıyormuş.

Benim tamamını vermem şart, Bilgisayar Programcılığı programındayım. Her ön lisans programı için bu şart geçerli olabilir. Hafta sonu için başarılar diliyorum. Geçer not için bilgiyi de sitenin kendi kaynağından görebilirsiniz:

1736449973862.webp