İnanır mısınız şu an düşündüğüm şeylerden biri de buydu. STRIX modelini sipariş geçecektim fakat siz şimdi böyle deyince tekrar bir düşünmem gerekecek. Az para vermeyeceğim neticede.
Genel bir durum değerlendirmesi yapıyorum da şöyle bir şey var,
Ben taslağını hazırladığım sistemi topladıktan sonra ekran kartı hariç kalan bütün parçaları gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyordum. Sadece ekran kartını 3 senede bir değiştiririm. 1200 watt PSU zaten hiçbir zaman watt konusunda sorun yaşatmayacak diye düşünüyorum. O yüzden kısacası PSU benim için ömürlük olacak. Bu açıdan bakınca hangisi uzun ömürlüyse onu almak daha mantıklı geliyor. Fiyatı da önemsizleşiyor. Çünkü dediğim gibi bir kere alacağım ve mezara kadar benimle birlikte kalacak. O yüzden tek sefere mahsus 25 bin lira bile verebilirim.
Bir de Thor olanı Seasonic üretiyor, öbürünü sanırım great wall. Bu açıdan Seasonic daha uzun ömürlü gibi haklısınız.
Lafı uzattım kusura bakmayın ama doğru karar vermem gerekiyor.
Topoloji olarak Thor Full-bridge + llc kullanıyor. Bu tasarım ROG STRIX'deki half bridge göre daha az ısı üretir. Yani daha az ısı daha uzun ömür oluyor. Her 10 derecelik artış entegrelerin ömrünü yarı yarıya indiriyor çünkü.
MOSFET'ler daha fazla ve daha düşük rds(on)'lu MOSFET kullanıyor. Daha az zorlanır.
ROG STRIX modeli:
1X rubycon (4-10, 000 @ 105°c, yxj),
1X rubycon (3-6, 000 @ 105°c, yxt),
1X rubycon (3-6, 000 @ 105°c, yxg),
1X rubycon (2-10, 000 @ 105°c, yxf),
4X nichicon (6-10000 @ 105°c, hw),
Polymer: 35X fpcap, 7X nippon chemi-con
Thor modeli:
5X rubycon (6-10, 000h @105°c, zlh)
1X rubycon (3-6, 000h @105°c, zlq)
3X nichicon (2-5, 000 @ 105°c, HD(m))
Polymer:
28X fpcap, 12X nippon chemi-con
Thor modeli dayanım olarak biraz daha önde sayılır. Zlh serisinin biraz daha sağlam olması gerek.
@Andar Han hocam bakarsa net cevap verir.