Krmm

Üstün
Merhaba.

1200 watt lazım. ATX 3.1 şart.

Hangisini almalıyım sizce?

ROG STRIX olan B+ tier PSU.

ROG Thor olan A tier PSU.

Bütçe sorunu yok, Thor olanı alabilirim fakat değer mi o paraya bilemedim.

O kadar fiyata değeceğini sanmam. NZXT C1200 bile çoğu kısımda geçiyor bu modeli. Bütçe sınırı hiç yoksa belki alınabilir.

12v kanalının regulasyonu öbür modellerden üstün. Bunun dışında iyi yanını göremedim.

Ripple değerleri:

1755622363540.webp

1755622376511.webp

1755622393519.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
En son Thor III ile RTX 5090 sistem topladık. Sorunsuz çalışıyor. 10 yıl da garantisi var. Bir sorun olursa da buradayız 😎

Recep Bey 2 sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.

Thor olanı önerdiniz fakat STRIX olan fiyatından dolayı alınmaz mı sizce?
Tek eksisi B segment olması.
İkinci sorum, ben kasa olarak Lian Li O11 akvaryum kasa alacaktım. Eğer Thor olanı alırsam PSU'nun üstündeki OLED ekranı göremeyeceğim (kaç watt güç çektiğini gösteren ekran). Çünkü PSU kasanın arka tarafında olacak. Sizce Thor olanı alırsam kasayı da mı değiştirmeliyim?

O kadar fiyata değeceğini sanmam. NZXT C1200 bile çoğu kısımda geçiyor bu modeli. Bütçe sınırı hiç yoksa belki alınabilir.

12v kanalının regulasyonu öbür modellerden üstün. Bunun dışında iyi yanını göremedim.

Ripple değerleri:

Eki Görüntüle 175440

Eki Görüntüle 175441

Eki Görüntüle 175442

Yusuf bey, öncelikle öneriniz için ve bilgilendirmeniz için gerçekten çok teşekkür ederim. 1 hafta öncesine kadar NZXT almayı planlıyordum. Fakat çok şikayet konusu okudum bizzat bu model hakkında. Evet kağıt üstünde daha iyi olabilir. Ama bir şey alacaksam eğer içime sinmesi daha önemli benim için.

PSU konusunu çok düşündüm, gerçekten çok araştırdım. Enermax, FSP, NZXT, Corsair falan derken bütün her şeyi detaylıca araştırdım. Ve ASUS konusunda karar kıldım.

ATX 3.1 benim için şart. 1200 watt olsun istiyorum. Bu çerçevede konu detayında ki 2 PSU'dan birini alıp geçeceğim artık. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz rica etsem?

Recep bey 2 sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim.

Tek eksisi b segment olması.

İkinci sorum, ben kasa olarak Lian Li O11 akvaryum kasa alacaktım. Eğer Thor olanı alırsam PSU'nun üstündeki OLED ekranı göremeyeceğim( kaç watt güç çektiğini gösteren ekran ). Çünkü PSU kasanın arka tarafında olacak. Sizce Thor olanı alırsam kasayı da mı değiştirmeliyim?

Yusuf bey, öncelikle öneriniz için ve bilgilendirmeniz için gerçekten çok teşekkür ederim. 1 hafta öncesine kadar NZXT almayı planlıyordum. Fakat çok şikayet konusu okudum bizzat bu model hakkında. Evet kağıt üstünde daha iyi olabilir. Ama bir şey alacaksam eğer içime sinmesi daha önemli benim için.

PSU konusunu çok düşündüm, gerçekten çok araştırdım. Enermax, FSP, NZXT, Corsair falan derken bütün her şeyi detaylıca araştırdım. Ve ASUS konusunda karar kıldım.

ATX 3.1 benim için şart. 1200 watt olsun istiyorum. Bu çerçevede konu detayında ki 2 PSU'dan birini alıp geçeceğim artık. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz rica etsem?

ASUS ROG STRIX 1200p:

Regulasyon:

1755623198118.webp

12v.

1755623207970.webp

5V.

1755623219440.webp

3.3v
Ripple:

1755623250673.webp

Hold_up:

1755623270996.webp

Power_ok.

1755623306063.webp

Burada bir sıkıntı var. Power; _ok süresi hold_up süresinden 1ms daha düşük olmalı. ATX standartı bu şekilde. Ama bu PSU da power_ok süresi yanlış ayarlanmış. Bu sebeple ATX 3.1 standartını karşılamıyor. Eksi var buradan.

ASUS ROG Thor 1200W:

Regulasyon:

1755623506187.webp

12v.

1755623480022.webp

5V.

1755623492609.webp

3.3v
Ripple:

1755623532332.webp

Hold_up:

1755623555483.webp

1755623566674.webp

Burada bir sıkıntı yok. ATX standartları içerisinde.

Genel olarak birbirlerine yakınlar. Ama ROG STRIX modelinin regulasyonu ve ripple değerleri daha iyi. Thor modeli sadece 12v kanalındaki regulasyonda ve hold_up süresinde iyi. Bana soracak olursan ikisi arasından ROG STRIX'i alırdım. Arada devasa fiyat farkı var çünkü. Bileşen kalitesi olarka thor modeli daha iyi.

Son düzenleme:
Tek eksisi B segment olması.
İkinci sorum, ben kasa olarak Lian Li O11 akvaryum kasa alacaktım. Eğer Thor olanı alırsam PSU'nun üstündeki OLED ekranı göremeyeceğim (kaç watt güç çektiğini gösteren ekran). Çünkü PSU kasanın arka tarafında olacak. Sizce Thor olanı alırsam kasayı da mı değiştirmeliyim?
OLED ekran görünmeyecekse manası yok bence. Bir PSU için kasa değişir mi, emin değişim.

ASUS ROG STRİX 1200P:

Regulasyon:

Eki Görüntüle 17545312V
Eki Görüntüle 1754545V
Eki Görüntüle 1754553.3V

Ripple:
Eki Görüntüle 175456

Hold_UP:
Eki Görüntüle 175457

Power_OK

Eki Görüntüle 175460

Burada bir sıkıntı var. Power;_OK süresi hold_UP süresinden 1ms daha düşük olmalı. ATX standartı bu şekilde. Ama bu PSU da power_OK süresi yanlış ayarlanmış. Bu sebeple ATX 3.1 standartını karşılamıyor. Eksi var burdan.

ASUS ROG THOR 1200W:

Regulasyon:

Eki Görüntüle 17546412v
Eki Görüntüle 1754625v
Eki Görüntüle 1754633.3v

Ripple:
Eki Görüntüle 175466

Hold_UP:
Eki Görüntüle 175467
Eki Görüntüle 175468

Burada bir sıkıntı yok. ATX standartları içersinde.

Genel olarak birbirlerine yakınlar. Ama rog strix modelinin regulasyonu ve ripple değerleri daha iyi. Thor modeli sadece 12v kanalındaki regulasyonda ve hold_UP süresinde iyi. Bana soracak olursan ikisi arasından rog strix'i alırdım. Arada devasa fiyat farkı var çünkü.

Attığınız görsellerle deminden beri bakışıyorum valla Yusuf bey. Gerçekten şuan bilgi seviyenize hayran kaldım. Bu kadar detaylı bir karşılaştırma beklemiyordum.

Konuya dönecek olursak , anladığım kadarıyla birisi bir konuda iyi diğeri başka konuda iyi. Yani 12 bin lira fazladan ödeyip Thor modelini almaya değecek bir durum yok diyorsunuz. Şok oldum açıkçası. Çünkü Thor modelini seasonic üretiyor ve bildiğim kadarıyla Thor modeli , PSU konusunda Tanrı seviyesinde.

Çok teşekkür ederim açıklamanız için. Gönlümde Thor almak vardı aslında. Ama şu yazdıklarınızdan sonra değmeyecek gibi.

Attığınız görsellerle deminden beri bakışıyorum vallahi Yusuf bey. Gerçekten şu an bilgi seviyenize hayran kaldım. Bu kadar detaylı bir karşılaştırma beklemiyordum.

Konuya dönecek olursak, anladığım kadarıyla birisi bir konuda iyi diğeri başka konuda iyi. Yani 12 bin lira fazladan ödeyip Thor modelini almaya değecek bir durum yok diyorsunuz. Şok oldum açıkçası. Çünkü Thor modelini Seasonic üretiyor ve bildiğim kadarıyla Thor modeli, PSU konusunda Tanrı seviyesinde.

Çok teşekkür ederim açıklamanız için. Gönlümde Thor almak vardı aslında. Ama şu yazdıklarınızdan sonra değmeyecek gibi.

Yani test verilerine göre pek de alınası bir model değil. Aradaki devasa farka değmez. Tek ciddi diyebileceğim fark Hold_UP süresi. Oda zaten çok fazla elektrik kesintisi olan bir yerde değilseniz çok önemli değil. Bunlar dışında performans olarak ROG STRIX modeli daha önde.

@Krmm, Bu arada ömür olarak thor modeli daha önde olur ona söyleyeyim. İç bileşenleri biraz daha kaliteli rog strix modelinden. Performans olarak strix önde olsada bileşen kalitesi olarak thor modeli biraz daha önde.

Son düzenleme:
Bu arada ömür olarak thor modeli daha önde olur ona söyleyeyim. İç bileşenleri biraz daha kaliteli rog strix modelinden.
İnanır mısınız şuan düşündüğüm şeylerden biri de buydu. Strix modelini sipariş geçecektim fakat siz şimdi böyle diyince tekrar bir düşünmem gerekecek. Az para vermicem neticede.

Genel bir durum değerlendirmesi yapıyorum da şöyle bir şey var ,

Ben taslağını hazırladığım sistemi topladıktan sonra ekran kartı hariç kalan bütün parçaları gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyordum. Sadece ekran kartını 3 senede bir değiştiririm. 1200 watt PSU zaten hiçbir zaman watt konusunda sorun yaşatmıcak diye düşünüyorum. O yüzden kısacası PSU benim için ömürlük olacak. Bu açıdan bakınca hangisi uzun ömürlüyse onu almak daha mantıklı geliyor. Fiyatı da önemsizleşiyor. Çünkü dediğim gibi bir kere alacam ve mezara kadar benle birlikte kalacak. O yüzden tek sefere mahsus 25 bin lira bile verebilirim.

Bir de Thor olanı seasonic üretiyor, öbürünü sanırım great wall. Bu açıdan seasonic daha uzun ömürlü gibi haklısınız.

Lafı uzattım kusura bakmayın ama doğru karar vermem gerekiyor.

İnanır mısınız şu an düşündüğüm şeylerden biri de buydu. STRIX modelini sipariş geçecektim fakat siz şimdi böyle deyince tekrar bir düşünmem gerekecek. Az para vermeyeceğim neticede.

Genel bir durum değerlendirmesi yapıyorum da şöyle bir şey var,

Ben taslağını hazırladığım sistemi topladıktan sonra ekran kartı hariç kalan bütün parçaları gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyordum. Sadece ekran kartını 3 senede bir değiştiririm. 1200 watt PSU zaten hiçbir zaman watt konusunda sorun yaşatmayacak diye düşünüyorum. O yüzden kısacası PSU benim için ömürlük olacak. Bu açıdan bakınca hangisi uzun ömürlüyse onu almak daha mantıklı geliyor. Fiyatı da önemsizleşiyor. Çünkü dediğim gibi bir kere alacağım ve mezara kadar benimle birlikte kalacak. O yüzden tek sefere mahsus 25 bin lira bile verebilirim.

Bir de Thor olanı Seasonic üretiyor, öbürünü sanırım great wall. Bu açıdan Seasonic daha uzun ömürlü gibi haklısınız.

Lafı uzattım kusura bakmayın ama doğru karar vermem gerekiyor.

Topoloji olarak Thor Full-bridge + llc kullanıyor. Bu tasarım ROG STRIX'deki half bridge göre daha az ısı üretir. Yani daha az ısı daha uzun ömür oluyor. Her 10 derecelik artış entegrelerin ömrünü yarı yarıya indiriyor çünkü.

MOSFET'ler daha fazla ve daha düşük rds(on)'lu MOSFET kullanıyor. Daha az zorlanır.

ROG STRIX modeli:

1X rubycon (4-10, 000 @ 105°c, yxj),
1X rubycon (3-6, 000 @ 105°c, yxt),
1X rubycon (3-6, 000 @ 105°c, yxg),
1X rubycon (2-10, 000 @ 105°c, yxf),
4X nichicon (6-10000 @ 105°c, hw),
Polymer: 35X fpcap, 7X nippon chemi-con

Thor modeli:

5X rubycon (6-10, 000h @105°c, zlh)
1X rubycon (3-6, 000h @105°c, zlq)
3X nichicon (2-5, 000 @ 105°c, HD(m))
Polymer:
28X fpcap, 12X nippon chemi-con

Thor modeli dayanım olarak biraz daha önde sayılır. Zlh serisinin biraz daha sağlam olması gerek.

@Andar Han hocam bakarsa net cevap verir.

Son düzenleme: