Topoloji olarak thor Full-Bridge + LLC kullanıyor. Bu tasarım rog strixdeki half bridge göre daha az ısı üretir. Yani daha az ısı daha uzun ömür oluyor. Her 10 derecelik artış entegrelerin ömrünü yarı yarıya indiriyor çünkü.

Mosfetler Daha fazla ve daha düşük Rds(on)’lu MOSFET kullanıyor. Daha az zorlanır.

Rog strix modeli:

1x Rubycon (4-10,000 @ 105°C, YXJ),
1x Rubycon (3-6,000 @ 105°C, YXT),
1x Rubycon (3-6,000 @ 105°C, YXG),
1x Rubycon (2-10,000 @ 105°C, YXF),
4x Nichicon (6-10000 @ 105°C, HW),
Polymer: 35x FPCAP , 7x Nippon Chemi-Con

THOR modeli:

5x Rubycon (6-10,000h @105°C, ZLH)
1x Rubycon (3-6,000h @105°C, ZLQ)
3x Nichicon (2-5,000 @ 105°C, HD(M))
Polymer:
28x FPCAP, 12x Nippon Chemi-con

Thor modeli dayanım olarak biraz daha önde sayılır. ZLH serisinin biraz daha sağlam olması gerek.

Aslında birbirlerine yine yakın oluyorlar. @Andar Han hocam bakarsa net cevap verir.
Çok teşekkür ederim hocam size. Gerçekten yardımlarınız için çok sağolun. @Andar Han hocamın da bu konuda bilgisi yüksek diye biliyorum sizinki gibi.

O da net bir şey dedikten sonra karar verecem.

Teknik detaylarla ilgili @Yusuf7878 açıklamaları yapmış zaten. Hold up ve power ok mevzusu standart dışı olsa da en azından denk süre yakalanmış. Hold up süresi testleri de %80 veya %100 yükte yapılıyor ki daha düşük yüklerde bu süre biraz daha uzun olacaktır ve en azından standarta doğru hareket edecektir.

Açıkçası ROG Thor modeli kalite olarak biraz daha iyi fakat neredeyse iki katı vermenize pek de gerek yok. ROG Thor PIII 1200W'a yakın fiyatta, her ne kadar ATX 3.1 olmasa da Thor PIII'ten her konuda daha iyi Corsair AX1600i gibi bir dev olduğunu düşünürsek fiyatının yüksekliği daha net görülebilecektir.

Teknik detaylarla ilgili @Yusuf7878 açıklamaları yapmış zaten. Hold up ve Power ok mevzusu standart dışı olsa da en azından denk süre yakalanmış. Hold up süresi testleri de %80 veya %100 yükte yapılıyor ki daha düşük yüklerde bu süre biraz daha uzun olacaktır ve en azından standarta doğru hareket edecektir.

Açıkçası ROG Thor modeli kalite olarak biraz daha iyi fakat neredeyse iki katı vermenize pek de gerek yok. ROG Thor pııı 1200W'a yakın fiyatta, her ne kadar ATX 3.1 olmasa da Thor pııı'ten her konuda daha iyi Corsair AX1600i gibi bir dev olduğunu düşünürsek fiyatının yüksekliği daha net görülebilecektir.
Hocam öncelikle teşekkür ederim.

Yusuf hocam uzun ömürlülük açısından STRIX'e göre Thor'un daha iyi olduğunu belirtti. O açıdan ben de onu düşünmeye başlamıştım. Fakat siz fiyat farkına değmez diyorsunuz.

Fakat şöyle bir durum var, bir sefer alacağım ve bir daha ömür boyu PSU değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu açıdan bakınca yine de Thor mantıksız mı?
Hani 2 -3 senede bir değişecek bir parça olsa tamam mantıksız olur böyle bir ürün almak. Fakat durum böyle olunca alabileceğimin en iyisini almak ve 25 bin lira parayı tek sefere mahsus vermek kötü bir fikir mi sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat şöyle bir durum var , bir sefer alacam ve bir daha ömür boyu PSU değiştirmeyi düşünmüyorum.

Bu biraz iddialı bir tâbir. Üst seviye PSU'lar tâbii ki uzun süreler götürür ki 10 yıl marka garantisi söz konusu ama sonuçta elektronik parçaların yaş haddinden emekli olmaları da gayet doğal bir sonuç. ROG Strix alsanız da (tier listte B+ olarak sınıflandırılmasına çok da takılmayın, kalite olarak A seviyede; B+ olması testlerdeki veriler ve sınıflandırma metodu ile ilgili) ROG Thor ile yakın sürelerde kullanmanız gayet mümkün.

Daha ilerisini düşünme konusunda ise fiyat/performans, güvenilirlik bazında ve ATX 3.1 ve PCI-e Gen 5.1 desteğini de katarak değerlendirirsek; ROG Thor P3 1200W modeline 25000 TL vermektense, PSU üzerinde native 12VHPWR çıkışı mevcut değil ama (Corsair PCI-e soketleri üzerinden 12V2x6'yı sağlayabiliyor) iki adet 12V2x6 kablosu olması ve daha uygun bir fiyatta olsa da yapı kalitesi ve platform olarak Thor ile kapışabilecek Corsair HX1500i (2025) modeli de düşünülebilir.

Tâbii bütçe sıkıntısı yoksa, tamamen "benim içime bu daha çok siniyor" diyerek, Thor da alınabilir, o zaman iş tercih meselesine dönüyor.

Bu biraz iddialı bir tâbir. Üst seviye PSU'lar tâbii ki uzun süreler götürür ki 10 yıl marka garantisi söz konusu ama sonuçta elektronik parçaların yaş haddinden emekli olmaları da gayet doğal bir sonuç. ROG Strix alsanız da (tier listte B+ olarak sınıflandırılmasına çok da takılmayın, kalite olarak A seviyede; B+ olması testlerdeki veriler ve sınıflandırma metodu ile ilgili) ROG Thor ile yakın sürelerde kullanmanız gayet mümkün.

Daha ilerisini düşünme konusunda ise fiyat/performans, güvenilirlik bazında ve ATX 3.1 ve PCI-e Gen 5.1 desteğini de katarak değerlendirirsek; ROG Thor P3 1200W modeline 25000 TL vermektense, PSU üzerinde native 12VHPWR çıkışı mevcut değil ama (Corsair PCI-e soketleri üzerinden 12V2x6'yı sağlayabiliyor) iki adet 12V2x6 kablosu olması ve daha uygun bir fiyatta olsa da yapı kalitesi ve platform olarak Thor ile kapışabilecek Corsair HX1500i (2025) modeli de düşünülebilir.

Tâbii bütçe sıkıntısı yoksa, tamamen "benim içime bu daha çok siniyor" diyerek, Thor da alınabilir, o zaman iş tercih meselesine dönüyor.
Uzunca bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Corsair olan şahane duruyor ona hiçbir lafım yok. Heleki siz öneriyorsanız zaten kötü olma ihtimali yok. Fakat yeni toplayacağım sistem komple Asus rog olacağı için ve maalesef marka takıntısı bir insan olduğum için bu 2 PSU arasında kalmıştım. Thor modeli için strix modeliyle aynı seviyede dediniz. Şaşırdım buna doğrusu. Normalde şu şartlar altında strix olan PSU mantıklı ve sizin bu mesajınızdan sonra strix olan modeli alacaktım.

Lakin şimdi aklıma bir şey daha geldi. farklı bir durum daha var. Bu konuda da fikrinizi merak ettim. @Yusuf7878 hocam siz de bir şeyler söylerseniz sevinirim.

Toplayacağım yeni sistem için ben lianli markasından bir akvaryum kasa almayı planlamıştım. Lakin bu konu başlığı altında sizler Thor modelini direkt olarak önerseydiniz eğer mecburen akvaryum kasa almaktan vazgeçmem gerekecekti. Çünkü bilirsiniz akvaryum kasalarda PSU'lar arka tarafa gizleniyor. Haliyle Thor modelin üzerindeki oled ekrandan faydalanamayacaktım.

Şuan kullandığım kasa phanteks p600s. Bu kasanın PSU bölgesinde açıklık var ve Thor model için çok uygun bir kasa.

Parasal olarak bakarsak, lianli kasaya ve içindeki fanlara 13 bin lira para verecem. Bu parayı vermeyip şuan ki kasamı kullanabilirim ve bu 13 bin lirayı psu'ya aktarıp strix yerine Thor da alabilirim. Yani parasal olarak aynı hesaba denk geliyor. Ve Thor psuyu şuanki kasama takıp oled ekranını görecek şekilde kullanırım. Akvaryum kasadan vazgeçmiş olacam sadece.

Bu da bir alternatif şuan yani.

Biliyorum çok uzattım kusura bakmayın ama bu opsiyonu şuan farkettim ve size sormak istedim.

Uzunca bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Corsair olan şahane duruyor ona hiçbir lafım yok. Hele ki siz öneriyorsanız zaten kötü olma ihtimali yok. Fakat yeni toplayacağım sistem komple ASUS ROG olacağı için ve maalesef marka takıntısı bir insan olduğum için bu 2 PSU arasında kalmıştım. Thor modeli için STRIX modeliyle aynı seviyede dediniz. Şaşırdım buna doğrusu. Normalde şu şartlar altında STRIX olan PSU mantıklı ve sizin bu mesajınızdan sonra STRIX olan modeli alacaktım.

Lakin şimdi aklıma bir şey daha geldi. Farklı bir durum daha var. Bu konuda da fikrinizi merak ettim. @Yusuf7878 hocam siz de bir şeyler söylerseniz sevinirim.

Toplayacağım yeni sistem için ben Lian Li markasından bir akvaryum kasa almayı planlamıştım. Lakin bu konu başlığı altında sizler Thor modelini direkt olarak önerseydiniz eğer mecburen akvaryum kasa almaktan vazgeçmem gerekecekti. Çünkü bilirsiniz akvaryum kasalarda PSU'lar arka tarafa gizleniyor. Haliyle Thor modelin üzerindeki OLED ekrandan faydalanamayacaktım.

Şu an kullandığım kasa Phanteks P600S. Bu kasanın PSU bölgesinde açıklık var ve Thor model için çok uygun bir kasa.

Parasal olarak bakarsak, Lian Li kasaya ve içindeki fanlara 13 bin lira para vereceğim. Bu parayı vermeyip şu anki kasamı kullanabilirim ve bu 13 bin lirayı PSU'ya aktarıp STRIX yerine Thor da alabilirim. Yani parasal olarak aynı hesaba denk geliyor. Ve Thor PSU'yu şu anki kasama takıp OLED ekranını görecek şekilde kullanırım. Akvaryum kasadan vazgeçmiş olacağım sadece.

Bu da bir alternatif şu an yani.

Biliyorum çok uzattım kusura bakmayın ama bu opsiyonu şu an fark ettim ve size sormak istedim.

OLED ekranın bana soracak olursanız pek bir olayı yok. Kasa görünüşe ondan çok daha fazla etki ediyor. Sırf OLED ekran gidiyor diye kasadan vazgeçmeyin derim.

Corsair AX1600i alıyorsun ve arkana bakmıyorsun.
1755655935678.webp