Bütçe
22.500 EUR

barishizm

Yetkin
Yer
Vilnius, Litvanya
Merhaba değerli araç gurmeleri,
Yurt dışında bir binek araç arayışındayım ve seçeneklerimi değerlendiriyorum. Bu konuda sizlerin de fikirlerini ve düşüncelerini gözlemlemek istedim.

Aklımda 3 adet araç var. Her birini daha önce test amaçlı kullanmış olsam da, uzun vade de beni ne gibi sorunlar bekler hiçbir fikrim yok. Eksileri, artıları nelerdir pek bilmiyorum

İlk istediğim araç Audi A3 S-Line 2.0L Sedan:
Araçlar 35.000 km gibi nispeten düşük km'deler.

1770206141853.webp

İkinci araç Toyota Corolla Active Plus 1.8L Hatchback:
Bu aracı seçme sebebim uzun vadede en minimal sorun çıkartabilecek ve mekanik olarak çok sağlam olmasından kaynaklanıyor.

1770206224285.webp

Son araç'da BMW 318 2.0L Sedan:
Km'si diğerlerine göre en yüksek olan (70.000km) araç bu. Ayrıca BMW olmasından kaynaklı bazı mekanik endişelerim mevcut.

1770206244431.webp

Bu 3 araç içerisinden birisini almayı planlıyorum ancak henüz karar veremedim. Sizlerin düşüncelerini de bizzat duymak isterim.
Aklınızda başka bir marka veya model var ise lütfen fiyat konusunda bu araçlara yakın modeller önerirseniz onlara da göz atmak isterim.​

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen sorunsuzluk adina konuşacaksak Toyota, optimum düzeyde performans, maksimum konfor ve sorunsuzluk adina konuşacaksak BMW. Bunlarda B48 motor var diye hatırlıyorum, yanlışsa düzeltin. Bu motorların son zamanlarda BMW tarafından üretilen en sağlam motorlardan biri olduğu yazılıyor.

Tercih olarak BMW en mantıklısı olacaktır bence de.

Sürüş keyfi Corolla'ya kıyasla her 2 araçta da çok daha üstün olacaktır, elbette bakım maliyetleri de bu oranda daha iyi olan 2 araçta daha fazla olacaktır.

Tamamen sorunsuzluk adina konuşacaksak Toyota, optimum düzeyde performans, maksimum konfor ve sorunsuzluk adina konuşacaksak BMW. Bunlarda B48 motor var diye hatırlıyorum, yanlışsa düzeltin. Bu motorların son zamanlarda BMW tarafından üretilen en sağlam motorlardan biri olduğu yazılıyor.

Tercih olarak BMW en mantıklısı olacaktır bence de.

Sürüş keyfi Corolla'ya kıyasla her 2 araçta da çok daha üstün olacaktır, elbette bakım maliyetleri de bu oranda daha iyi olan 2 araçta daha fazla olacaktır.

CVT zaten başlı başına keyif öldürücü. 180 beygirlik Civic'den biliyorum araç 1.3 TCE Megane ile benzer 0-100 yapıyor. Hadi yine E-CVT'ler çok bağırmıyorlar ancak hala performanslı değiller.

BMW sürerken vites geçişleri çok hantal oluyor dur-kalk sırasında. Işık yeşile dönünce gaza azıcık bassam bile 1-2 saniye gecikmeli gelip bir anda öne atılıyor. Bunun sebebi şanzıman aşınmış demek mi yoksa ZF ve DSG şanzımanların normali mi böyle? CVT şanzımanlarda hiç böyle bir sorun yaşamadım. Belki de hibrit olduğu içindir. @Hamza Ensar Sağlam, @pesimist34

Son düzenleyen: Moderatör:
BMW sürerken vites geçişleri çok hantal oluyor dur-kalk sırasında. Işık yeşile dönünce gaza azıcık bassam bile 1-2 saniye gecikmeli gelip bir anda öne atılıyor. Bunun sebebi şanzıman aşınmış demek mi yoksa ZF ve DSG şanzımanların normali mi böyle? CVT şanzımanlarda hiç böyle bir sorun yaşamadım. Belki de hibrit olduğu içindir. @Hamza Ensar Sağlam, @pesimist34
Vites geçişleri DSG şanzımanlar da bayağı seri aslında, ZF içinde geçerli bu.

BMW tercih edilmeli, üzerindeki motor ve şanzıman çok başarılıdır. İlandaki araç temiz kullanılmış ve bakımları düzenli yapılmış ise sizi üzmez. ZF şanzımanlar bana göre kendi türündeki en iyi şanzımanlardır. Geçişlerdeki ufak gecikmeleri kafaya takmayın, bu durum size uzun ömürlülük ve sağlamlık olarak geri döner. Yine de ZF, tork konvertörlü şanzımanlar içerisinde en hızlılardan bir tanesi.

Benim tercihim BMW olurdu. Yalıtım, konfor, şanzıman ve kalite algısı gibi birçok konuda net şekilde daha önde. Ayrıca BMW modelinin D segmenti olduğunu unutmamak lazım, diğerleri C sınıfı araçlar olduğu için aynı klasmanda değiller.

BMW sürerken vites geçişleri çok hantal oluyor dur-kalk sırasında. Işık yeşile dönünce gaza azıcık bassam bile 1-2 saniye gecikmeli gelip bir anda öne atılıyor. Bunun sebebi şanzıman aşınmış demek mi yoksa zf ve DSG şanzımanların normali mi böyle? CVT şanzımanlarda hiç böyle bir sorun yaşamadım. Belki de hibrit olduğu içindir. @Hamza Ensar Sağlam, @pesimist34

Hocam diğer arkadaşlara katılıyorum. Ben tercihimi G20'den yana yapardım. A3 bence Audi ruhunu yansıtmıyor. Sorunsuzluk da demişsiniz ayrıca. Japonları zaten direkt eleyin, sorunsuz olsun diye uçan tenekeye binilmez açıkçası. 2 kez Corolla aldık 2'sinden de memnun değildik ailece. G20 alın motor şanzıman fıstık gibi. Canınız sıkılınca direksiyonu biraz sert kırın ve gaza dokunun hafiften zaten kaymak gibi akıyor arkası.

Tork konvertörlü şanzımanlar genel olarak lock-up devrini yakalayana kadar özellikle ani gaz tepkimelerinde bazen sarsukluk yapabiliyor. Bunun için şanzımanı bu tarz durumlarda S konumunda kullanmak gerekiyor.

20.000 Euro civarına Kia Stinger yok muydu? Belki Kia K5 de düşünülebilir.
Bana kalırsa S60R T5 yapıştır, güzel oyuncak. 😂
Keşke Stinger olsa gerçekten. Tadılması gereken bir araba.