Beklenildiği gibi Mercedes PU’nun da avantajıyla ilk iki sırayı kapattı.
Verstappen arka aks sorunu nedeniyle bariyerlere girdi. Hadjar ilk sıralamasında iyi iş çıkardı.
Ferrari şasi özelinde çok iyi duruyor piste özel de olabilir. Hızlı virajlarda en iyisiydi bu pistte.
Leclerc üçüncülüğü alabilirdi bence. Batarya yazılım sorunu yaşadı bir de araç.
Mclaren: Mercedes ile aynı motoru kullanmalarına rağmen çok geride gözüktüler.
Redbull Racing beklediğimden hızlı çıktı. Linblad gayet iyiydi.
Audi de iyi iş çıkarmış.
Haas’ın hızlı olmasını bekliyordum öyle de oldular.
Aston Martin ve Cadillac korkunç durumda. Özellikle Aston Martin felaket motor olarak çok gerideler. Batarya olarak kötüler. Dayanıklılık olarak rezaletler. Titreşim sorunları var.
T3 viraj bölümünden T13 viraj kompleksine kadar ki bölümde Mercedes PU olarak rakipsiz.
RBPT beklenenden çok daha iyi iş çıkarmış. Aynı şekilde Audi motoru da öyle.
Ferrari batarya sorunu yaşadığı için Leclerc düşük gözüktü ama Bearman gayet iyiydi. Hatta en az hız düşüşü yaşayan motor Ferrari.
Araçları izlemek de rezalet açıkçası. Görsel olarak güzel gözükse de yer çağı etkisi araçlarına göre. Bataryadan kaynaklı hız düşüşü nedeniyle araçlar birden düzlüklerde ölüyor. Çok çok kötü bir durum. F1’de gördüğüm en rezalet senaryo. 2005-2006’dan beri F1 izliyorum ilk defa böyle rezil bir kural değişikliği görüyorum.
Kurallar yeni olduğu için gelişim eğrisi çok büyük olacak. Bu yüzden karalar bağlamanın anlamı yok.
1 Haziran'da FIA, Mercedes motoruna el atacak. Umarım Mercedes’in PU avantajı yok olur.