Öğrenilir. Düzenli calismayla yapilmayacak bir sey yok.
Şöyle dil olarak Çince, İngilizce ve Lehçe. Amaç İngilizce için dil sınavı, Çince için tercümanlık bölümünün hazırlığını atlamak, Lehçe içinse çok sevdiğim ve çeviri yapabilmek için ikinci dilim olması için. Çince ve İngilizce için sürem 2 yıl, Lehçe için süre yok. İngilizcem B1, diğerleri henüz A1 gibi.
Sonradan gördüm yazdığınızı. Lehçe ile İngilizce olur da Çince ile o iş baya zor. Seyahat ve bazı imkanlara göre konuşma bir nebze de yazı işi... Yani Çince ben de bilmiyorum ama Çin zaten başlı başına kendi bir dil ailesi olduğu için aynı anda çok zor. Gerçi belirttiğinize göre Çince için aceleniz yok yani zamana yayarak rahatça öğrenebilirsiniz.Yukarıda da yazdığım gibi Çince, İngilizce ve Lehçe hocam. İstediğim gibi vakit ayırabilirim aslında.
Yine Çince için acelem var sayılır, hazırlığı atlayacağım öğrenebilirsem. Ayrıca teşekkürlerSonradan gördüm yazdığınızı. Lehçe ile İngilizce olur da Çince ile o iş baya zor. Seyahat ve bazı imkanlara göre konuşma bir nebze de yazı işi... Yani Çince ben de bilmiyorum ama Çin zaten başlı başına kendi bir dil ailesi olduğu için aynı anda çok zor. Gerçi belirttiğinize göre Çince için aceleniz yok yani zamana yayarak rahatça öğrenebilirsiniz.
Öğreneceklerim baya farklı. İngilizce, Çince ve Lehçe. Ayrıca aynı gibi olanlar daha zor olmaz mı? KarıştırırsınHangi dilleri öğreneceğine bağlı. Mesela bazı diller var birebir aynı gibi (düzen ve alfabe açısından verbler vs.). Ama eğer diyorsan ''Aynı anda macarca, çince ve rusça öğreneceğim'' bu senin için aşırı zor olur.
Aksine, daha çok zorlanırsın. Sebebi ise; alfabe, alfabelerinde ki seslerini nasıl doğru çıkarman gerektiğini öğrenmek, vurgulamalar ve o dilin genel kültürü. Ayrıca sadece bu dediklerimle kalmıyor mevzu, dili tamamıyla öğrenmek istiyorsan dilin kelimelerini de ezberlemen gerek ve bu baya zahmetli bir iştir. Aynı anda öğrenmen bana göre çok zor.Öğreneceklerim baya farklı. İngilizce, Çince ve Lehçe. Ayrıca aynı gibi olanlar daha zor olmaz mı? Karıştırırsın
İngilizce temelim var hatta orta seviyeyim ve YDT'yi kazanacak kadar geliştirsem yetecek. Çince ve Lehçe'de ise temelim yok, bölümümün hazırlığını atlamak için Çince'yi de ortanın bi tık üstü kadar geliştirmem gerek. Lehçe ise sonradan öğrensem de olur diyebileceğim bir dil ama çok hoşuma gidiyor.Aksine, daha çok zorlanırsın. Sebebi ise; alfabe, alfabelerinde ki seslerini nasıl doğru çıkarman gerektiğini öğrenmek, vurgulamalar ve o dilin genel kültürü. Ayrıca sadece bu dediklerimle kalmıyor mevzu, dili tamamıyla öğrenmek istiyorsan dilin kelimelerini de ezberlemen gerek ve bu baya zahmetli bir iştir. Aynı anda öğrenmen bana göre çok zor.
İngilizce temelin yoksa veya bilmiyorsan ilk önce ingilizceye odaklan derim. Ancak atlanılan şey şu, biz bu dilleri günlük hayatta kullanıyor muyuz? Evet öğreniyor gayet güzel ancak günlük hayatta konuşmadığımız için bu dilleri akıcı bir şekilde konuşmamız neredeyse imkansız. Bu da bize dez avantaj sağlıyor. Eğer yurt dışı gibi bir planın varsa bunuda çözebilirsin bence veya internetten canlı derslerle yabancı hocalarla bunun pekiştirmesini yapabilirsin, artık teknoloji çok değişti ve ilerledi.