Peki duster hakkında ne diyorsunuz? Temiz benzinlisi alınır mı?
1.3'leri hakkında kesin yorum yapamayacagim. Termostat sorunlarını giderdiler mi bilmiyorum. Diger hocalar konuya buyursunlar, onlarla da bir goruselim hocam.

@Eagles

Abi sen az yakan diyorsun yani hiç araçtan anlamıyorsun sanırım. Karşılaştırdığın araçlar 2 ayrı dünya.😅
Hocam kastettiğim 1.5 ECO VTEC'ler, 129 HP ve LPG'li. Fazla yakmıyorlar. Sen 182'lerle karistirdin.

1.3'leri hakkında kesin yorum yapamayacagim. Termostat sorunlarını giderdiler mi bilmiyorum. Diger hocalar konuya buyursunlar, onlarla da bir goruselim hocam.

@Eagles

Hocam kastettiğim 1.5 ECO VTEC'ler, 129 HP ve LPG'li. Fazla yakmıyorlar. Sen 182'lerle karistirdin.
Honda Civic ve Fiat egea karsilastirilacak araba degil hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam dizel araçtan uzak durun bence. Malum dizel fiyatları ortada. Aynı zamanda dizel aracı kullanırken daha dikkatli olmak gerekiyor. Birde üstüne güncel araçlarda Adblue muhabbeti var. Eğer aldığınız araçta Adblue ile ilgili kronik bir problem varsa çok uğraşırsınız. Bende 3008 2017 model var. Belli bir yıla kadar olan modellerde Adblue kroniği var. Araç belli dönemlerde kendi kendine Adblue arızası ardından motor arızası veriyor. Kendi kendine geçiyor. 8 senedir hiç yolda kalmadım ama can sıkıcı elektronik bir arıza. Benzer sorunu yaşayıp gerek garanti gerek garanti dışı yaptıranlar var ancak kronik olduğu için sorun yine tekrarlıyor belirli bir süre sonra. Kimisi bu arızayı sildiriyor kimisi direkt yazılımla Adblue sistemini devre dışı bırakıyor. Aklınızda bulunsun derim Adblue olan bir araç alacaksanız Adblue sisteminde kroniği var mı diye bakmanızı öneririm.

@Eagles

Hocam 1.5 VTEC'ler 129 HP ve LPG'li. Fazla yakmıyorlar. Sen 182'lerle karistirdin.

Peki sıfır Egea? Dizeller kısa mesafede abartıldığı kadar kötü mü?

Plug in hibrit neden istemiyorsunuz hocam merak ettim.

Hibritten tek farkı şarj edilebilir olması yani bu da avantaj.

Daha fazla elektronik = daha fazla sorun kafasındayım. Normal hibritler iyi hatta toyotanınkileri çok beğeniyorum ancak fişe takmalı olunca bir çekiniyorum.

Evet, araba arayışına devam ediyorum. Aciliyetim yok, hatta daha aylar var diyebilirim; ancak bir fırsat çıktığında model arayarak vakit kaybedip fırsatı kaçırmak istemiyorum. Kafamda birkaç model belirledim. Kullanım senaryosu günlük 10-15 km okul ve spora gidiş, yazın uzun yol ve nadiren köye giderim. Karasal iklimde yaşıyorum. Araçtan beklentilerim sorunsuzluk > az yakıt tüketimi > karda beni yolda bırakmaması.

Modeller:

1) Opel Corsa 2026 Edition 1.2 Puretech Manuel benzinli (yaklaşık 1.35 m pazarlıksız)

2) Dacia Sandero 2026 Essential 1.0 manuel benzinli (1.29 m pazarlıksız)

3) Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 benzinli (ikinci el 23-24 model 50-60 k kilometrelisi 1.3 m civarı bulunabiliyor)

4) Dacia Duster 1.5 DCI AdBlue 4x4 (1.3 TCe ile yaklaşık aynı fiyatta)

5) Fiat Egea 1.6 dizel manuel Easy paket (pazarlıksız 1.42 m)

Farklı önerilere de açığım. Elektrikli ve plug-in hibrit istemiyorum.
İstanbul içerisinde renault megane araç ile ortalama 100 kilometre de 5-6 litre yakıt ortalaması alıyorum. (2022 1.5 dizel)
2.El piyasasında da cebini üzmez. Paraya sıkıştığın zaman 1 gün içerisinde satarsın.

Peki sıfır Egea? Dizeller kısa mesafede abartıldığı kadar kötü mü?

Daha fazla elektronik = daha fazla sorun kafasındayım. Normal hibritler iyi hatta toyotanınkileri çok beğeniyorum ancak fişe takmalı olunca bir çekiniyorum.
Aslinda sen az yakan araba aramiyorsun. Dacia 4x4 al keyfine bak digerleri seni uzer. Ama illa az yakacak sorun cikarmayacak diyorsan 1.0 Hyundai i20 derim en sorunsuz arac budur segmentinde.

Aslinda sen az yakan araba aramiyorsun. Dacia 4x4 al keyfine bak digerleri seni uzer. Ama illa az yakacak sorun cikarmayacak diyorsan 1.0 Hyundai I20 derim en sorunsuz arac budur segmentinde.

Çok içimde kaldı duster.😀 Sorunsuz ve kroniksiz olduğunu bilsem ilk tercihim olacak.