Dosya Ekleri

• IMG_20260408_144804.webp
    IMG_20260408_144804.webp
    331,8 KB · Görüntüleme: 28
Ben dedim reis 1 yıldır da arkadaşım c3 kullaniyor sıfır araba motor yedi bir sürü sorun çıktı araba servisten çıkmıyor.
Motor yediyse Citroen Aircross C3 benzinli ise Triger kayışı yağlı bunlarda 40 000'de değiştirmek lazım. Ötelediyse bakımı Triger kayışı yemiştir ondan motora zarar vermiş olabilir. Nazar değmesin tek sorun çıkarmadı. Bizde sıfır aldık.

Açıkçası şehir içi kullanımına dizel normalde çok uygun değil ama işi bilirsen dpf sorunları falan da yaşamazsın. 6 senedir şehir içinde dizel araba kullanıyorum, tık demedi henüz.

Egea ve duster 1.5 4x4 derim şahsen. Bak, Corolla 1.8 olanlar da olabilir ancak seni yalıtım ve vergisi üzebilir o arabada da. Motor hacmi büyük biliyorsun. Ama şanzımanı ve motoru gayet sağlam bir arabadır. E-CVT, şu anda Corolla üzerinde bulunan ciddi anlamda en sağlam şanzıman.

Civic dizel otomatik 9 ileri zf olanlar biraz sıkıntılı. Tork konvertörlü olmasına rağmen BMW'de kullanılan ZF8 ile kalite anlamında uzaktan yakından alakası yok, kararsız ve dengesiz bir şanzıman.

Ama alırsan da dizel, resimde ki taktiği uygulaman yeterli.

Eki Görüntüle 239350

Yalıtım konusunu pek dert etmem. O zaman alınabilirlik olarak corolla hibrit, duster dizel, Egea en son ise duster benzinli geliyor. Sandreo ve corsayı sildim kafadan çünkü corsa çok alçak sandreo ise dümdüz araba. Hiç bir artısı yok ve 1.0 motor. Peki eski dCi motor alınır mı? Örnek olarak aşağıdaki ilan var. Pazarlık olmaz diyor ancak bir ihtimal 950k yapılabilir.

Yalıtım konusunu pek dert etmem. O zaman alınabilirlik olarak corolla hibrit, duster dizel, Egea en son ise duster benzinli geliyor. Sandreo ve corsayı sildim kafadan çünkü corsa çok alçak sandreo ise dümdüz araba. Hiç bir artısı yok ve 1.0 motor. Peki eski dCi motor alınır mı? Örnek olarak aşağıdaki ilan var. Pazarlık olmaz diyor ancak bir ihtimal 950k yapılabilir.

Hatta eski olanda AdBlue dertleri de yok, daha da iyi olur. Ama ilandaki araç biraz sıkıntılı, bayağı bir işlem var kaportasında.

Hatta eski olanda AdBlue dertleri de yok, daha da iyi olur. Ama ilandaki araç biraz sıkıntılı, bayağı bir işlem var kaportasında.

Hocam daha temiz dCi motorluları 1.2'ye falan satılıyor. Onun yerine hatasız 1.3-1.4'e AdBlue 23-24 düşük km alıp bakımını aksatmamak daha mantıklı değil mi? Ayrıca benzinlisi o kadar mı kötü? Çünkü baktığım kadarı ile benzinliler biraz daha temiz. Hatta 24 model boyasız değişensiz 41k kilometreli ilan var 1.45 civarına.

Hocam daha temiz dCi motorluları 1.2'ye falan satılıyor. Onun yerine hatasız 1.3-1.4'e AdBlue 23-24 düşük km alıp bakımını aksatmamak daha mantıklı değil mi? Ayrıca benzinlisi o kadar mı kötü? Çünkü baktığım kadarı ile benzinliler biraz daha temiz. Hatta 24 model boyasız değişensiz 41k kilometreli ilan var 1.45 civarına.

Son karar senin. Ama ben şahsen TCe çok tavsiye etmiyorum. Devir daim, yağ kaçakları, buji seçiyor ve hızlı bitirebiliyor. Tamiri zor bir motor, sandık motor alıp takan insan çok.

Yeni nesil dizel Renault motorlarında sadece AdBlue başını ağrıtabilir, o da tüm AdBlue olan araçlarda genel bir sorun. Renault'ya özgü bir sorun değil bu arada.

Evet, araba arayışına devam ediyorum. Aciliyetim yok, hatta daha aylar var diyebilirim; ancak bir fırsat çıktığında model arayarak vakit kaybedip fırsatı kaçırmak istemiyorum. Kafamda birkaç model belirledim. Kullanım senaryosu günlük 10-15 km okul ve spora gidiş, yazın uzun yol ve nadiren köye giderim. Karasal iklimde yaşıyorum. Araçtan beklentilerim sorunsuzluk > az yakıt tüketimi > karda beni yolda bırakmaması.

Modeller:

1) Opel Corsa 2026 Edition 1.2 Puretech Manuel benzinli (yaklaşık 1.35 m pazarlıksız)

2) Dacia Sandero 2026 Essential 1.0 manuel benzinli (1.29 m pazarlıksız)

3) Dacia Duster 1.3 TCe 4x4 benzinli (ikinci el 23-24 model 50-60 k kilometrelisi 1.3 m civarı bulunabiliyor)

4) Dacia Duster 1.5 DCI AdBlue 4x4 (1.3 TCe ile yaklaşık aynı fiyatta)

5) Fiat Egea 1.6 dizel manuel Easy paket (pazarlıksız 1.42 m)

Farklı önerilere de açığım. Elektrikli ve plug-in hibrit istemiyorum.
VW Polo almayın da ne alırsanız alın.