Detaylar
Kim cevapladı?Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Dacia'ya o para fazla değil mi? Multimedya da yok. Sanki yıl 2010 filan.
O bütçede başka alternatif yok ki. Vitaralar var o da 2018 ve 75K'yı aşmış oluyor. Aynı paraya 2024 41k duster var.
şuraya yazmak için üyelim açtım yemin ederim 
Yine tercih meselesidir fakat kullanım amaçlarınızı yazmışsınız, bu amaçlara göre en uygun araç 1.8 hybird Corolla'dan başka bir şey değil gibi duruyor.
Sorunsuzluğu ve yolda kalma vs. konuşmamız komik olur bu araçta. Günlük 10-15km şehir içi ağırlıklı bir kullanım yapacaksınız, genel olarak elektrikli motor çalışacak (kısaca bedavaya gidiyor olacaksınız. Araç içten yanmalı motora geçtiğinde de bataryasını bir yandan şarj ediyor.) Taşı sıkıp suyunu çıkararak 3.5 litre bile yakabilirsiniz yani öyle bir araç. Bu araçta şikayet edilen tek şey yalıtımı (ki bunu sorun etmediğinizi belirtmişsiniz) ve bazı senaryolarda çok bağırması (180le de gitme bir zahmet). Yıllık Mtv'si motor hacminden ve hybird oluşundan kaynaklı diğer araçlara göre can acıtır türden gibi duruyor fakat sanayi ustası ile ahbap, pompacı ile dost etmediğini düşünürseniz mtvyi çok takmazsınız.
Yine tercih meselesidir fakat kullanım amaçlarınızı yazmışsınız, bu amaçlara göre en uygun araç 1.8 hybird Corolla'dan başka bir şey değil gibi duruyor.
Sorunsuzluğu ve yolda kalma vs. konuşmamız komik olur bu araçta. Günlük 10-15km şehir içi ağırlıklı bir kullanım yapacaksınız, genel olarak elektrikli motor çalışacak (kısaca bedavaya gidiyor olacaksınız. Araç içten yanmalı motora geçtiğinde de bataryasını bir yandan şarj ediyor.) Taşı sıkıp suyunu çıkararak 3.5 litre bile yakabilirsiniz yani öyle bir araç. Bu araçta şikayet edilen tek şey yalıtımı (ki bunu sorun etmediğinizi belirtmişsiniz) ve bazı senaryolarda çok bağırması (180le de gitme bir zahmet). Yıllık Mtv'si motor hacminden ve hybird oluşundan kaynaklı diğer araçlara göre can acıtır türden gibi duruyor fakat sanayi ustası ile ahbap, pompacı ile dost etmediğini düşünürseniz mtvyi çok takmazsınız.
LA Knight
Üstün
Şöyle diyim ben olsam bu paraya onu seçmem.O bütçede başka alternatif yok ki. Vitaralar var o da 2018 ve 75K'yı aşmış oluyor. Aynı paraya 2024 41k duster var.
Birkaç alternatif olarak Egea, Megane, Corolla, Scala var. Scala DSG tamam da sen bozmazsın o kesin alırken kontrol etmen gerekir şanzımanı. Scala'yı al diyr demiyotum alternatif buldum o yüzden. Bana kalırsa o paraya Duster bence yapma.
Hadi Megane ve Scala DSG ve 1.3'den eledik diğerleri yine Duster'e göre çok daha iyi durumda.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
şuraya yazmak için üyelim açtım yemin ederim
Duster sevdamı bir kenara bırakıp mantıklı olursak dediklerinizde sonuna kadar haklısınız.
Şöyle diyeyim ben olsam bu paraya onu seçmem.
Birkaç alternatif olarak Egea, Megane, Corolla, scala var. Scala DSG tamam da sen bozmazsın o kesin alırken kontrol etmen gerekir şanzımanı. Scala'yı al diyr demiyotum alternatif buldum o yüzden. Bana kalırsa o paraya duster bence yapma.
İçimde bir 4x4 sevdası var ancak sırf 4x4 diye başka hiçbir özelliği olmayan araba almak mantıksız geldi şimdi. Corolla hibrit yattı kafama.
LA Knight
Üstün
Hibritler şakasız manyak tasarruflu oluyor. Corolla hibrit ne kadar başarılıdır araştırmam yok ama 1 hafta 1.5 eTSI kullandım 300KM uzun yolda 3.3 yakıt ortalaması yapmıştım. Şehir içi de 5 de yine iyi. Yukarı eğim olmayan yolda direkt gazdan ayağı çekiyorum.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Hibritler şakasız manyak tasarruflu oluyor. Corolla hibrit ne kadar başarılıdır araştırmam yok ama 1 hafta 1.5 etsı kullandım 300km uzun yolda 3.3 yakıt ortalaması yapmıştım. Şehir içi de 5 de yine iyi. Yukarı eğim olmayan yolda direkt gazdan ayağı çekiyorum.
Şimdi yeni bir soru çıktı kafamda. Corolla hibrit hangi yıl, kaç km ve ortalama ne kadarlık fiyatta alınmalı?
LA Knight
Üstün
44. Mesaj Legat adlı kullanıcı mesela o kadar düşük KM'de 1450'ye bırakmış. Sen de 50 binin altında 2022 ve üstü gelebiliyorsa bakmaya çalış. 5 yıl/ 100 bin kilometre güvencesi olduğu için hiçteyse aracı aldığında sonraki sene servise götürebiliyorsun duruma göre garanti de uzatılabilir. Ama işte piyasayı iyi karıştırmak lazım. Şu an 1450'ye zor gibi geldi.Şimdi yeni bir soru çıktı kafamda. Corolla hibrit hangi yıl, kaç km ve ortalama ne kadarlık fiyatta alınmalı?![]()
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
44. mesaj legat adlı kullanıcı mesela o kadar düşük Km'de 1450'ye bırakmış. Sen de 50 binin altında 2022 ve üstü gelebiliyorsa bakmaya çalış. 5 yıl/ 100 bin kilometre güvencesi olduğu için hiçteyse aracı aldığında sonraki sene servise götürebiliyorsun duruma göre garanti de uzatılabilir. Ama işte piyasayı iyi karıştırmak lazım. Şu an 1450'ye zor gibi geldi.
Şu an model yattı kafama artık full focus piyasa araştırması+fırsat takibi yapacağım.
Konuya yazan herkese teşekkürler.
Piyasada bulunan Scala modellerinin büyük bir çoğunluğu filo çıkması dostlar. Özellikle dizel otomatik olanını alırken çok dikkatli ekspertiz yaptırmadan almayın. Bazı ilaç firmaları zamanında dizel otomatik versiyonundan çok ciddi alımlar yaptı, bunun bilgilendirmesini yapmak isterim. Şirket araçları çok bakımlı bile olsa üzme ihtimali her zaman yüksek, nasıl kullanıldıklarını iyi bilirim.