Azerbaycan Türkleri. Azeri şeklinde hitap etme. Atatürk Azerbaycan'dan istediği borç sayesinde askeri olarak toparlandık. Hiçbir alanda da Türk bayrağına saygısızlık yapmadılar. Hocaların anlatamıyorsa bu can kardeş Azerbaycan'ın suçu değil. Eğitim sistemini yargıla.

Alışkanlık hocam kusura bakmayın Azerbaycan'ı yargılamadım zaten eğitim sistemini yargıladım.
Bakın ben Azerbaycan düşmanı değilim neden böyle agresifsiniz? Azerbaycan türklerine ne sövdüm ne laf ettim sorguladım sadece niye böyle yapıyorsunuz anlamadım.

Çok basit. 2.mahmud döneminde kaçar devleti ve Osmanlı devleti ruslara karşı ittifak oldular. Lakin iki Türk devleti de savaşı kaybetti maalesef ve kaçar türkleri tarafında türkmençay antlaşması imzalandı. Olan bitenden sonra yine iki devlet Azerbaycan günümüzde ki Azerbaycan bölgesini kurtarmak için ittifak oldular ve yine kaybettik maalesef. Bunun içinde aslında azerbaycanlılar daha önce de olduğu gibi bağlarımızı güçlendirdiler. (daha önce dediğim Osmanlı'nın safevilere karşı iki defa Azerbaycan'ı alınca ve Kürt hanedanı olan zend devletinden kurtarınca) onun dışında ise Ruslar savaştan çekilince Anadolu türkleri yine kafkasyaya seferler düzenlediler. Yine o dönemde Bakü'yü petrollerinden dolayı isteyen ingilizlere karşı koydu. Bunlar yeterli sebepler.

Ülkeler arası kardeşlik diye bir şey yok, her ülke kendi çıkarını düşünüyor. Aramız iyi sadece o kadar.
Bu konuda sadece Azerbaycan ile Türkiye arasında İstnisna olduğunu düşünüyorum. Dine aşırı bağlanan kitle dışında sandığınızdan çok seviyorlar bizi.

Hocam bir de azeri ve azeri türkü farkı nedir acaba neden sinirleniyorlar.
Hiç hakaret amacıyla "Ermeni" kelimesi kullanıldığını duydun mu? Moderatörlerden özür diliyorum ama kaba ve sokak ağızı bir dil ile örnek vermem gerekiyor.

"Kes lan Ermeni."

Bunun gibi düşün. Hem bu sebep var hem de Türk olduklarını hatırlatma istekleri var. Ben Azerbaycan Türk'ü kardeşlerimizin olduğu X odasına girdiğimde bir kere ağzımdan Azeri kelimesi kaçtı. Az daha mikrofonla dövüyorlardı beni 🥹🇹🇷🇦🇿

Bu konuda sadece Azerbaycan ile Türkiye arasında İstnisna olduğunu düşünüyorum. Dine aşırı bağlanan kitle dışında sandığınızdan çok seviyorlar bizi.

Hiç hakaret amacıyla "Ermeni" kelimesi kullanıldığını duydun mu? Moderatörlerden özür diliyorum ama kaba ve sokak ağızı bir dil ile örnek vermem gerekiyor.

"Kes lan Ermeni."

Bunun gibi düşün. Hem bu sebep var hem de Türk olduklarını hatırlatma istekleri var. Ben Azerbaycan Türk'ü kardeşlerimizin olduğu X odasına girdiğimde bir kere ağzımdan Azeri kelimesi kaçtı. Az daha mikrofonla dövüyorlardı beni 🥹🇹🇷🇦🇿
Hocam kim kes lan Azeri, der ki hakaret amaçlı anlayamadım.

Dostum biraz kafa yorunca hakaret amaçlı kelime olarak kullanılabileceğini anlayabilirsin. Bu çok ama çok affedersiniz Türko demek gibi bir şey. Biz böyle şeyleri kafaya takmasak bile şu an Azerbaycan'lı kardeşlerimiz bu konuda çok hassaslar. Başka ek sebepleri de olabilir.

1739901997652.webp

Şimdi anladım hocam.