Namesiz

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, B450 anakartım var. Acaba bileşenler olması gerektiği gibi yerlerinde mi yoksa daha iyi hale gelebilir mi? Donanımdan pek anlamıyorum. Soğutucuların yeri olması gerektiği gibi mi?

Dosya Ekleri

• IMG_2375.webp
    IMG_2375.webp
    233,2 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_2374.webp
    IMG_2374.webp
    242,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_2373.webp
    IMG_2373.webp
    302,8 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_2372.webp
    IMG_2372.webp
    346,2 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_2371.webp
    IMG_2371.webp
    360,5 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_2373.webp
    IMG_2373.webp
    302,8 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Herhangi bir sorun göremedim ben. Dışarı hava atan üç fan belki sıvı soğutmanın etkinliğini azaltabilir radyatöre ulaşan hava miktarını azaltacağı için. 120mm radyatörlü sıvı soğutmalar genelde çok düşük performans gösteriyorlar, daha ucuza hem çok iyi soğutan hem de ucuz bir hava soğutma alabilirdiniz. İşlemcinin tam üstünde konumlanacağından bahsettiğim sorun da yaşanmayacaktı.

Merhaba. Herhangi bir sorun göremedim ben. Dışarı hava atan üç fan belki sıvı soğutmanın etkinliğini azaltabilir radyatöre ulaşan hava miktarını azaltacağı için. 120mm radyatörlü sıvı soğutmalar genelde çok düşük performans gösteriyorlar, daha ucuza hem çok iyi soğutan hem de ucuz bir hava soğutma alabilirdiniz. İşlemcinin tam üstünde konumlanacağından bahsettiğim sorun da yaşanmayacaktı.

Kasayı 2. el aldım. Sizce şu anki hali iyi mi böyle yoksa yerini değiştirmem gereken bileşen var mı?
Anakartta kırmızı ışık yanıyor da.
Ekranda gelmiyor.

IMG_2378.webp

@Namesiz, Görüntüyü ekran kartından mı yoksa anakarttan mı alıyorsunuz? Anakarttan almaya çalışıyorsanız ve işlemcinizde iGPU yoksa görüntü gelmez, fTPM hatası çıkmıştır o yüzden yanıyor olabilir. Görüntü alabiliyorsanız bu hatayı tuşa basarak geçebilirsiniz. GPU'ya takınca geliyor mu yoksa GPU'ya takılı mı direkt? Yoksa daha ciddi bir sıkıntı olabilir.

Son düzenleme:
@Namesiz, Görüntüyü ekran kartından mı yoksa anakarttan mı alıyorsunuz? Anakarttan almaya çalışıyorsanız ve işlemcinizde iGPU yoksa görüntü gelmez, fTPM hatası çıkmıştır o yüzden yanıyor olabilir. Görüntü alabiliyorsanız bu hatayı tuşa basarak geçebilirsiniz. GPU'ya takınca geliyor mu yoksa GPU'ya takılı mı direkt? Yoksa daha ciddi bir sıkıntı olabilir.

Görüntü hiç alamıyorum. Monitörü yeni sipariş ettim. Lenovo Legion'da standby Mode'da kalıyor açılmıyor. DP kablosu direkt ekran kartına takılı.

Zaten anakartta DP takma yeri yok.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. 2 gündür PC'yi açmaya çalışıyorum.

LED ışığa baktığımızda CPU'da kalıyor. Eğer hiçbir donanımda sorun yoksa belleği yanlış takmanızdan kaynaklıdır. Bellek yerine oturmuş gibi gözükse de milimetrik olarak oturmamış olabilir. Bilgisayar kapalıyken RAM'leri söküp takın, ardından tekrar deneyin. RAM'leri takarken iki taraftan eşit baskı uygulayın ki tam otursun. Aksi halde ya işlemci ya da anakartta sorun var demektir.

LED ışığa baktığımızda CPU'da kalıyor. Eğer hiçbir donanımda sorun yoksa belleği yanlış takmanızdan kaynaklıdır. Bellek yerine oturmuş gibi gözükse de milimetrik olarak oturmamış olabilir. Bilgisayar kapalıyken RAM'leri söküp takın, ardından tekrar deneyin. RAM'leri takarken iki taraftan eşit baskı uygulayın ki tam otursun. Aksi halde ya işlemci ya da anakartta sorun var demektir.

Bilgisayarı hiçbir şekilde ellemedim. PC'yi aldığım yerden getirdim ve olduğu gibi taktım. Aldığım zaman kırmızı ışık yanmıyordu. Eve getirdim, çalıştırdığımda kırmızı ışık yandığını gördüm. Acaba kasa sarsıldı da bir şey mi oldu?

İşlemci yeni, daha 2 aylık garantisi falan var ama sanırım anakartın yok.

RAM'leri tekrar deneyeceğim. Umarım RAM'dendir.

Kolay kolay bir şey olmamalı. Öyle iki sallamayla bilgisayar bozulmaz.

1 tane RAM taktım. CPU ışığı yanıyor, sönüyor ve sonra VRAM yanıyor falan. Sonra tekrar CPU yanıyor, VGA falan. Öyle...

Hocam size video nasıl gönderebilirim kasayı çalıştırdığımda olan şeyleri göstermek için?