Az önce RAM'i tekrar taktım ve bu sefer çalıştı, videodan sonra çalıştı yani.

Ama şöyle hata aldım:

6F398F1E-A704-4C6A-B00B-FBE83EF98F86.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Namesiz, Bilgisayarınız aşırı sıcak çalışıyor. O işlemciye o soğutucu kesinlikle yetersiz.

Yetersizlikle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. BIOS'da 127 derece gözüküyor işlemcisi. 5950X'e taksa bile BIOS'da o kadar sıcak çalışmaz. Muhtemelen soğutma montajında sıkıntı var.

Yazılımsal bir sıkıntı da olabilir pek tabii. BIOS sıfırlamayı ve USB Flashback gibi bir özellik varsa BIOS güncellemeyi deneyebilirsin.

@Namesiz, bilgisayarınız aşırı sıcak çalışıyor. O işlemciye o soğutucu kesinlikle yetersiz. Bu bilgisayarı bu halde kullanamazsınız.

Yetersizlikle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. BIOS'da 127 derece gözüküyor işlemcisi. 5950X'e taksa bile BIOS'da o kadar sıcak çalışmaz. Muhtemelen soğutma montajında sıkıntı var.

Yazılımsal bir sıkıntı da olabilir pek tabii. BIOS sıfırlamayı ve USB Flashback gibi bir özellik varsa BIOS güncellemeyi deneyebilirsin.

PC açılırken artık o hatayı vermiyor ama 3. ışık yanıyor yani VGA yanıyor sönüyor. Sonradan da 4. ışık yanıp sönüyor, sonra açılıyor zaten PC.

Bütün ışıklar en az bir kere yanar açılırken. MSI logosu gözüküyorsa sorun yoktur. Ama gene de bilgisayarınız sıcak çalışıyor. BIOS üzerinden sıcaklığı tekrar kontrol eder misiniz?

Son düzenleme:
Bütün ışıklar en az bir kere yanar açılırken. MS logosu gözüküyorsa sorun yoktur. Ama gene de bilgisayarınız sıcak çalışıyor. BIOS üzerinden sıcaklığı tekrar kontrol eder misiniz?

Sadece o ikisi yanıyordu o yüzden dedim. Bir de ms logosu derken MSI'ı mi kastettiniz? Sıcaklıkları kontrol edeceğim gece.

Bütün ışıklar en az bir kere yanar açılırken. MSI logosu gözüküyorsa sorun yoktur. Ama gene de bilgisayarınız sıcak çalışıyor. BIOS üzerinden sıcaklığı tekrar kontrol eder misiniz?

IMG_2395.webp

Sıcaklıklar 31 derece gözüküyor ama yine ara sıra o hata çıkıyor karşıma, sonra normal bir şekilde başlıyor.

Sadece o ikisi yanıyordu o yüzden dedim. Bir de ms logosu derken MSI'ı mi kastettiniz? Sıcaklıkları kontrol edeceğim gece.

Eki Görüntüle 135740

Sıcaklıklar 31 derece gözüküyor ama yine ara sıra o hata çıkıyor karşıma, sonra normal bir şekilde başlıyor.
O zaman şunu yapalım. Advanced moda alınca BIOS'da sol kısımda fanları kontrol edebiliyorsunuz. Oradan pompanın bağlı olduğu girişi 100% yapalım. Pompa yavaş dönüyorsa soğutma performansı ciddi anlamda düşer. Pompa hep en yüksek devirde dönmelidir. Hala söylemekte fayda var, kullandığınız sıvı soğutma işlemciniz için yeterli değil.