Elimde R5 5600 ve B450M-A Pro Max mevcuttur. Dün Chipset driver güncelleme yaptım(AMD kendi sitesinde) sonra yeniden başlatınca PC sapıttı. BIOS'a girmiyor ama BOOT ediyor yani Windows da sıkıntı yok. Elimde 1600 AF var onunla denediğimde BIOS'a giriyor sıkıntısız.
Denediklerim:
BIOS sıfırlandı.
BIOS başka sürümler denendi.
Chipset sürücü kaldırıldı veya başka sürüm denendi.
Format atıldı.
Anakartı boydan aşağı yağsız kontak sprey ile temizledim.
Ne yapsam sorunu çözemedim. Uzun sürece siyah ekran da kalıp sonra Windows geliyor. Başka ne yapmam lazım?
R5 5600 ile Minecraft'ı test ettim. Ama absürt hatalar alıyorum ve görüntü birbirine girmiş oluyor. OpenGL1282 ve 1000 şeklinde. Ve RAM kullanımı arşaya çıkmış oluyor. Sebebi nedir?
Bir de PC ne güvenli moda sokuyor ne bir şeye hiç bir şey yaptırmıyor. Sadece Windows açılıyor.
Hımm işlemcinin altında yanma gibi lekeler var mı acaba yanmış olabilir mi bazı devreleri, kontrol eder misin? OC bilgim olmadığı için çok mu az mı girdiğin değerler bilmiyorum.
Voltaj ayarı çekmedim anakart ayarlayacak şekilde ayarladım. Yanık izi yok bir şey yok. Anakart iyi durumda. Yanık izi olsa sistem çalışmaması gerekmez mi? Şu an 5600 ile yazıyorum.
Çalışabilir her pinin farklı işlevi var kırık işlemci PIN'i ile çalışan çok sistem var. O işlemciyi başka anakartta deneme şansın varsa belki o zaman anlaşılabilir aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü maalesef.
Çalışabilir her pinin farklı işlevi var kırık işlemci PIN'i ile çalışan çok sistem var. O işlemciyi başka anakartta deneme şansın varsa belki o zaman anlaşılabilir aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü maalesef.