Bütçe
3500 TL
Makaleler
4
Yer
Üsküdar
Merhabalar, stok kullanımda Ryzen 7 3700X için anakart bakıyorum. Olup olabilecek en ucuz anakartı almaya ve 3500 TL'yi aşmamayı planlıyorum. PCIe 4.0 olduğu için B550M öneriliyor. O zaman alabileceğim kartlar sırasıyla bunlar:

B450 bandında ise bulduğum en iyi fiyatlı ve en iyi kart buydu:

Sizce hangisi alınmalı? Stok kullanımda kullanmak için. A320M anakartımdan biraz daha kaliteli VRM yapısı olan, daha az ısınacak bir anakarta geçmek istiyorum. Bu yüzden de B550M-HDV en mantıklısı geliyor, hem ucuz hem güncel, hem de büyük ihtimalle VRM yapısı daha kaliteli. Bu arada RGB çıkışı olmaması ne ifade ediyor? Kasamdaki fanların RGB ışığı yanmasa da olur zaten kapalı kullanıyorum.

Merhabalar, stok kullanımda Ryzen 7 3700X için anakart bakıyorum. Olup olabilecek en ucuz anakartı almaya ve 3500 TL'yi aşmamayı planlıyorum. PCIe 4.0 olduğu için B550M öneriliyor. O zaman alabileceğim kartlar sırasıyla bunlar:

B450 bandında ise bulduğum en iyi fiyatlı ve en iyi kart buydu:

Sizce hangisi alınmalı? Stok kullanımda kullanmak için. A320M anakartımdan biraz daha kaliteli VRM yapısı olan, daha az ısınacak bir anakarta geçmek istiyorum. Bu yüzden de B550M-HDV en mantıklısı geliyor, hem ucuz hem güncel, hem de büyük ihtimalle VRM yapısı daha kaliteli. Bu arada RGB çıkışı olmaması ne ifade ediyor? Kasamdaki fanların RGB ışığı yanmasa da olur zaten kapalı kullanıyorum.

Asus Prime B550-A/CSM daha iyi diye biliyorum.​

Açıkçası bende 3800X kullanıyorum. B350-F ROG ve B550-E ROG ile kullandım. İki kart üzerinde de sıkıntısız çalıştı. PCI-E çok önemli değilse ucuz B450'de bakılabilir ama eski kartlardaki fiyatlar arası az olunce B550 daha mantıklı.
Attıkların arasından en iyisi B550M-A diye biliyorum.
Meraktan soruyorum da Romanya vatandaşlığınız var mı?

Revizyonlu modelleri çok kırpılmış, RGB portları bile yok deniyordu. RGB portu olmazsa, kasanın fanlarının RGB LED'leri mi çalışmıyor sadece? Eğer öyleyse alabilirim. Daha farklı bir kısıtlaması yok herhalde.

Aralarından en iyi kart bu mu?

Evet, en iyi kart "ASUS Prime B550M-A/CSM" ayrıca Gigabyte anakartta RGB'lere herhangi bir şey olmaz.

Eger az da olsa kalite icin gecis yapacaksan DS3H olabilir ancak OC gibi islere bulasacaksan bu daha iyi bir tercih olur.

Prime B550M-A VRM thermal bakimindan rezalet bir model testte cokuyordu, R7 3700X ile cokmez ama merak etmeyin sadece bilgi olsun diye belirtiyorum.

Son düzenleme:
Eger az da olsa kalite icin gecis yapacaksan DS3H olabilir ancak OC gibi islere bulasacaksan bu daha iyi bir tercih olur.

Prime B550M-A VRM thermal bakimindan rezalet bir model testte cokuyordu, R7 3700X ile cokmez ama merak etmeyin sadece bilgi olsun diye belirtiyorum.
Hangi testte çöküyor? 3800X ile test ettiğimizde bir sıkıntı çıkmamıştı. VRM thermal derken O.C için mi bahsettiniz?

VRM thermal derken O.C için mi bahsettiniz?
Evet dedigim OC hali icin fakat stok hali ile de diger rakipleri 70-80 derecelerde gezerken bu model 100'u rahatlikla geciyor. Tabii ortam sicakligi burada cok onemli, testlerde soguk tutmaya calisiyorlar yeterince fakat tabii yine sizin ortaminiz daha da soguk olabilir ya da daha da sicak olabilir. Sicak ortam kosullarinda stok hali ile de cokme senaryosuna rastlanabilir bu yuzden.

Dedigim yorum zaten 3700X icin degil en ust zirve kullanim senaryosu icindi, en ustu referans alip digerleri icin de ona gore yorum yapabilelim diye.