tuf4n

Başarılı
Arkadaşlar merhaba. Anakartım ASUS B650mk Prime.
Kasam 3000D Corsair. sistemi topluyorken birkaç sıkıntı yaşadım.

Kasa ön tarafta 3 adet fanla geldi. Egzoz gelmedi, aynı fandan takım olsun niyetine egzoz için aldım.

Ön fanın to RGB kablolarını zaten tek bir şeye dönüştürmüşler onu da 5V D add gen 2 şeyine taktım. Ardından diğer kabloları da dörtlü dişi olarak 3X fan yerlerine taktım.
Fakat arka taraf fan için takacak bir yer kalmadı ne yapmam gerekir?

Bir diğeri de 5V D add gen 2 doğru yer midir? Merak ettim. Kusura kalmayın acemiyim ilk kez sistem topluyorum. Teşekkürler.

Aşağıya öndeki 3 fanın taktığım yerleri ve to RGB kablosunu nereye taktığımı bırakıyorum. Ayrıca egzoz fan için boşta kalan 2 farklı kabloyu da bıraktım.

20241127_213054.webp

20241127_213105.webp

20241127_212933.webp

20241127_213144.webp

To RGB denilen kabloların anakarta takıldığına ben denk gelmedim. Belki öyledir ama ben denk gelmedim. Onlar kontrolcüye takılıyordu genelde.

Eğer ana kartın üzerinde başka fan takacak yer kalmadıysa fan çoklayıcı kablo kullanabilirsiniz.

To RGB denilen kabloların anakarta takıldığına ben denk gelmedim. Belki öyledir ama ben denk gelmedim. Onlar kontrolcüye takılıyordu genelde.

Eğer ana kartın üzerinde başka fan takacak yer kalmadıysa fan çoklayıcı kablo kullanabilirsiniz.
Doğrudur hocam kontrolcü yok sanırım 3000d airflow white kasa modelinde. Sadece 3.en üst fanın tepesinde şu tarz bir şey var :
IMG-20241127-WA0066.webp

Takacak yer kalmadıysa fan splitter alabilirsiniz onun dışında kontrolcü yoksa add5 gen doğru.

Peki hocam fan splitteri alana kadar önceden kurmuş olduğum 3 fanın yeri doğru mudur?

Son düzenleme: