B850M Force sistemde DRAM ışığı kırmızı yanıyor, sistem açılmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ardowskii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 161
  • Etiketler Etiketler
    dram sistem

Ardowskii 1

Başarılı
Selam,

AM4'ten AM5 sisteme geçtim. Bütün parçaları sorunsuz bir şekilde taktım. Power tuşuna bastığımda DRAM ışığı kırmızı yanıyor, sistemdeki fan ARGB'leri yanıyor ama dönmüyor; ilginç, sistem yanıt vermiyor. Statik elektrik diye düşündüm, BIOS pilini sokup çıkardım, yaptım, bekledim, taktım. RAM'ı çıkarıp taktım, olmadı. 2 slot var anakartta, zaten sistemim aşağıdaki gibidir. Görselleri de ilettim, bir şeyimi yanlış taktım acaba diye ama hiçbir şeyi de yanlış takmadık.

• Anakart Gigabyte B850M Force.
  • RAM Viper Venom 1x16 6000 MHz CL30.
  • İşlemci AMD Ryzen 7 7800X3D.
  • Ekran kartı Gigabyte Aero 5080 16 GB.

Son düzenleme:
CMOS reset yaptınız mı?

Evet, metal tornavidayla bastırdım pinlere. Yok, PC açtığımda kırmızı DRAM ışığı yanıyor, sonra ARGB'ler yanmaya başlıyor ama sistemde tepki yok. Parçaları daha yeni taktık, acaba RAM'mi bozuk diye düşünüyorum.

Soketi kontrol edin, pin yamulmuş olabilir.

Nasıl atacağım ki hocam, denedim BIOS Update yapmayı ama sistem tepki bile vermiyor.

Anakartınızda BIOS Update için uygun USB yeri var mı, ona bir bakın. Sistem çalışmasa bile atabiliyorsunuz, farklı bir bilgisayardan flaşa yazdırıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…