Sonuç olarak MSI'in 8000 açamayan Carbon'undan ziyade ASUS'un 5K'lık kartı 8000 verebiliyor mu? Bence bu önemli... @ShadowLegion 'a VRM'leri sevdiremedim... @Yakuza gibi SPS, Dr.MOS arıyor...

Burst 1X deneyebilirsin stabilse... RAM'leri aktif soğutman önemli, dereceler yüksek... VDDIO mevzusu normal, önemsiz.
Jonsbo NF-2 2.800RPM aşağısına indirmiyorum hocam. Test sırasında da 2.800-3.300 RPM aralığında çalıştırıyorum. Gerçekten bellekler çepeçevre kapalı bir alanda kaldı. Önde anakart güç bağlantısı, arkada sıvı soğutucu bloğu , altta ekran kartı, üstte radyatör fanı ve dış kısmında da Jonsbo NF-2. Bellekleri sarıp sarmaladılar :D

@Halo dayı ve @elninolaz 8000 deneyebilir...

Jonsbo NF-2 2.800RPM aşağısına indirmiyorum hocam. Test sırasında da 2.800-3.300 RPM aralığında çalıştırıyorum. Gerçekten bellekler çepeçevre kapalı bir alanda kaldı. Önde anakart güç bağlantısı, arkada sıvı soğutucu bloğu , altta ekran kartı, üstte radyatör fanı ve dış kısmında da Jonsbo NF-2. Bellekleri sarıp sarmaladılar :D

8000 düzgün ayarlamayı başarırsan en iyi performansı onda alırsın gaming...

tCL 34, tRCDRD 46-47, tRP 40, tRAS 80, tRC 80. RDSCL 8, WRSCL 4, tRCDWR 8, tRRDL 12, tRRDS 6, tFAW 24, tWTRL 24, tWTRS 4... Nitro 1-3-1.

8000 CL34 olarak kalırım hocam muhtemelen. Bu profili stabil tutacağım yaz bitmeden. Zaten sınırlarını zorluyorum. Stabil kaldıktan sonra kışın hayli hayli stabil kalır. APEX olsaydı da sanırım CL32 falan yapılabilirdi. Tamamen belleklerin konumu burada bana sınır koyuyor. Yine de sorun değil 8000 hedefine ulaştık sonuçta. 6000 CL26 dan iyidir diye düşünüyorum mevcut durumun.

8000 CL34 olarak kalırım hocam muhtemelen. Bu profili stabil tutacağım yaz bitmeden. Zaten sınırlarını zorluyorum. Stabil kaldıktan sonra kışın hayli hayli stabil kalır. APEX olsaydı da sanırım CL32 falan yapılabilirdi. Tamamen belleklerin konumu burada bana sınır koyuyor. Yine de sorun değil 8000 hedefine ulaştık sonuçta. 6000 CL26 dan iyidir diye düşünüyorum mevcut durumun.

MSI'in rezilliği buradan anla... CSM hatasının çözümü ASUS'a geçmek... :) Orada 7600 sınırdı.

Şu amcaya birisi farkın 5 FPS olmadığını anlatsa iyi olacak... Son girişimimde beni yasakladı... Yiğenleri üzerine salacağım, az kaldı. MSI'in CSM hatalı Carbon'u ile Micron 24 GB EXPO kapalı neden takılalım?

Son düzenleme:
MSI'in rezilliği buradan anla... CSM hatasının çözümü ASUS'a geçmek... :) Orada 7600 sınırdı.
X870E Carbon'da da sorun var. Dusun debloatli windows, debloatsiz halinde daha yavas bootluyor. SSD kaynakli da degil bu sorunlar. Apex almistik, I/O shield sifir olmasina ragmen yamuk geldi, fotograf alamadim. 35'e alinan kart yarin 30'a dustu.

X870E Carbon'da da sorun var. Dusun debloatli windows, debloatsiz halinde daha yavas bootluyor. SSD kaynakli da degil bu sorunlar. Apex almistik, I/O shield sifir olmasina ragmen yamuk geldi, fotograf alamadim. 35'e alinan kart yarin 30'a dustu.

Bu konuda anakart özelindeki devasa farkı gördük, gerisi fasa fiso... İyi soğutsa belki 8200 açar şu anda...

MSI AM5'te çuvalladı. @Ayhan Dönmez hocamın 850M-K sevdiği kadar var çünkü RAM OC konusunda cidden çok sağlam kart. Maalesef geri kalan konu da Yakuza gibi farklı şeylere bakıyoruz :)