AhmetBurak

Başarılı
Selam, 2024 Temmuz'da ehliyetimi aldım aldığım günden beridir sürüyorum hiçbir yanlışım yok kurallara uyuyorum. Tabii ki usta şoförüm demiyorum ama babam İstanbul içinde bir yerden bir yere gitmeme karşı gibi davranıyor. Kendimi kanıtlamam için ne gerekli? Tecrübe kazanmam için kendi tek başıma sürüş yapmam gerekli değil mi? İlla kendi arabam olunca mı tecrübe kazanacağım?

Selam, 2024 Temmuz'da ehliyetimi aldım aldığım günden beridir sürüyorum hiçbir yanlışım yok kurallara uyuyorum. Tabii ki usta şoförüm demiyorum ama babam İstanbul içinde bir yerden bir yere gitmeme karşı gibi davranıyor. Kendimi kanıtlamam için ne gerekli? Tecrübe kazanmam için kendi tek başıma sürüş yapmam gerekli değil mi? İlla kendi arabam olunca mı tecrübe kazanacağım?

Bende babama bu konu hakkında çok kızıyordum, kendi arabanı alınca kimse laf edemez.

Baban haklı. Saçma gelecek ama tecrübem var diyebilmek için en az 10.000 km olması gerektiğini düşünüyorum. Zamanında bana da böyle denmişti ama hadi oradan demiştim. Neden söylendiğini gerçekten tecrübe kazanınca anladım. O 10.000 km'de başına neler geliyor neler. Öyle kazanıyorsun tecrübeyi.

Son düzenleme:
Baban haklı. Saçma gelecek ama tecrübem var diyebilmek için en az 10.000 km olması gerektiğini düşünüyorum. Zamanında bana da böyle denmişti ama hadi oradan demiştim. Neden söylendiğini gerçekten tecrübe kazanınca anladım. O 10.000 Km'de başına neler geliyor neler. Öyle kazanıyorsun tecrübeyi.

Sürmeden nasıl tecrübe kazanacak?
İzmir'de istisnasız her sabah trafikte kavga ediyorum.
Tecrübenin büyük kısmı sürüş için değil, trafikteki gerikafalılar için.

Babanın haklı olduğunu düşünüyorum. İstanbul trafiğinde karşına nasıl birileri çıkar tahmin edemezsin. Bir anda önüne kırarlar korkarsın direklere girersin. Köpek çıkar önüne korkar manevra yapar uçurumdan yuvarlanırsın. Önüne bir yaya çıkar çarparsın, hapis yatarsın. Biraz alışman, tecrübe edinmen lazım. Süre süre alışacaksın. Bazı yerlere gitmene izin vermemesi normal.

Bol bol süreceksin kardeşim. Süre süre tecrübe kazanırsın sürmeyerek değil.

Bu ülkede bir kural vardır. Babaların dediği hiçbir şeye kulak asılmaz.
Herhangi bir kazaya karıştığında masrafları çalışarak ödeyecekse,karşı tarafın açabileceği davalara göğüs gerebilecekse babasının sözünü dinlemeden çıksın trafiğe

Sürmeden nasıl tecrübe kazanacak?
İzmir'de istisnasız her sabah trafikte kavga ediyorum.
Tecrübenin büyük kısmı sürüş için değil, trafikteki gerikafalılar için.
Bir daha okur musun mesajımı? Ben sürmeden tecrübe kazansın mı diyorum? 10.000 km demişim. 10.000 km yürümeyecek herhalde, araba sürecek. Ama en az 10.000 km mesafe katedene kadar yanında birisiyle sürmeli.