Kardeşim, babamın kartını kullanarak 2 ay boyunca Steam hesabına para yatırdı. Bir gün babam bankaya gidince, değişik yabancı firma isimlerinden 20-40 TL tutarında çekimler yapıldığını fark etti ve dolandırıldığını düşünerek işlemleri iptal ettirdi. Bunun sonucunda, babama 40 TL iade edildi, ancak kardeşimin en az 2.000 TL değerindeki Steam hesabı dolandırıcılık sebebiyle kalıcı olarak banlandı. Yıllardır ara sıra kartın sahibinin biz olduğunu, bir yanlışlık olduğunu belirterek destek talebi açıyoruz ama hesabı hala açmıyorlar.

Kardeşim, babamın kartını kullanarak 2 ay boyunca Steam hesabına para yatırdı. Bir gün babam bankaya gidince, değişik yabancı firma isimlerinden 20-40 TL tutarında çekimler yapıldığını fark etti ve dolandırıldığını düşünerek işlemleri iptal ettirdi. Bunun sonucunda, babama 40 TL iade edildi, ancak kardeşimin en az 2.000 TL değerindeki Steam hesabı dolandırıcılık sebebiyle kalıcı olarak banlandı. Yıllardır ara sıra kartın sahibinin biz olduğunu, bir yanlışlık olduğunu belirterek destek talebi açıyoruz ama hesabı hala açmıyorlar.
Arkadaş üstte babasının haberi olacağını yazmış, izinsiz yapmıyor yani.

Ziraat 18 yaş altı kartında para gönderme yok. Benim de en çok istediğim ve ihtiyacımın olduğu özellik bu. Babamın kredi kartını mobil bankacıkık uygulamasını kendi telefonuma yükleyerek vb. kullanırsam sorun olur mu? Babama bildirim gider mi alışveriş yaptığımda?

Baban kullanmıyorsa olur. Papara'da IBAN var eğer IBAN istiyorsan Papara'ya bir bak derim.

Arkadaş üstte babasının haberi olacağını yazmış, izinsiz yapmıyor yani.
Başlıktan dolayı konu öyle anlaşılıyor galiba.

Ailenin harcamalarını görmesini istemiyorsun sanırsam ancak böyle bir şey galiba mümkün değil. Ön ödemeli kartlar denenebilir (papara veya Nays gibi) ancak onlarda veli izni gerektirir. Nays öneririm, İş Bankasının bir koludur, güzeldir. @ubiquitous

Babam başka kartını kullanacak. Ziraat olan benim olacak ama kart babamın üstüne. Kartı kağıt üstünde babamın olsa da genel olarak benim yapmam mümkün mü? Onu demek istemiştim çok yanlış anlaşılmış.

Son düzenleyen: Moderatör: