Bu konuyu gördüğümde konu sahibine has bir sorun diye düşünmüştüm çünkü bende bir şey yoktu. Yanlış düşünmüşüm.

Forum ana sayfasında bir şey main thread'i hiç de azımsanmayacak sure işgal ediyor bu da sayfanın işlevsiz kalmasına sebep oluyor. Bu süre 0,5 saniyedir, 2 saniyedir bilmiyorum. Belki de 5 saniyedir. Durumu özellikle incelemedim.

Kullanici deneyiminin en hafif tabirle içine eden bir durum. Derhal üzerinde çalışılmalı.

Bilgisayarda hissetmeme/olmama sebebinin donanım mi baska bir şey mi olduğunu bilmiyorum. Zaten eklentiden belli oluyor ama telefonum Galaxy A50, Android 11'mis. Tarayıcı da Chrome 141.0.7390.122 ve Firefox 144.0.1.

Main thread işgal edildiği için tıklama vb. etkileşimler beklemede kalıyor. Sayfayı kaydirdiginizda daha fazla kısım görsel olarak yüklenmiyor. Hiçbir şey yapamıyorsunuz. Normal bir site gibi kullanmaya çalıştıp bir konuya tıkladıktan sonra konu listesine bakmaya devam etmek için kaydirirsaniz tiklamaniz başka konuya kayabiliyor.

@Barış bu konular formula ilgili değil mi? Neden bir moderator cevaplayip çözüm alacağı konuları web servislerin açıyor da böyle konuları açmıyor?

Başlıkta bakım sonrası yazdığı için host kaynaklı olduğunu düşünmeniz normal ama main thread'in işgali host ile alakasız olmalı. Sunucu geç yanıt verse dahi bu main thread'i etkilemez. İçerik yüklenmez ama sayfa tepkiselliğini korur.

Bilgisayara geçtim ve sadece gözle incelediğimde de bu donmanın gerçekleştiğini, bilgisayardaki işlemcim daha iyi olduğu için fark etmediğim gözlemledim.

Sebep: Berbat Türkçeleştirme. Bu kadar basit. Artık alınan bir eklenti midir yoksa Techolay'ın yazdığı bir şey mi bilmiyorum. Yapan kişi kimse JS ile yaptığı Türkçeleştirmeleri client side'da yapmasın. Koda bakmıyorum bile. Gerek yok. Belki çok kaynak tüketen bir hata yapıldı ve düzeltilse client side yapılması önemsiz olacak ama yine de kötü bir geliştirme hareketi. İleride bir şekilde sorun olur.

Sayfa 4,3 saniyede yükleniyor ve bunun %51'i yani 2,23 saniyesi ismi de Türkçe olan Türkçeleştirme işine harcanıyor. İsminin Türkçe olması da ayrı bir hata. C1/C2 İngilizce gerekmiyor. Hem eklenti satışı için hem de bir sorun çıktığında terim araması kolay olacağı için geliştirme Türkçe olmalı. Bu da ileride sorun çıkarır.

Sorunun kaynağının tespiti bu mesajı yazmamdan çok daha kısa sürdü. Sadece bildirilen sorunu tekrar edecek bir yol gerekiyordu. Basit sorular yanında özellikle de bu tip, forumla alakalı sorunlar için ayrı kategori açılması taraftarıyım. Bu sayede hem yetkililer rahatça kategori takip edebilir hem üyeler daha önce bildirilmiş şeyleri tekrar bildirmez hem de yardımcı olmak isteyen üyeler de kategoriri takip edebilir. Web servislerine açıldığında alakasız konulardan da haberdar olmak gerekiyor.
Aynı şekilde WordPress tarafındaki sorular için ayrı kategori taraftarıyım. Gördüğüm kadarıyla o kısımda buna uygun bir mekanizma yok. Bot tarafından açılan konular kullanılsa insanlar konu hakkında yorum yapmak için kullanıyor ve yine takip mevzusu. Yetkilerin açılan her konudan, konular otomatik açıldığı için kategoriye atılan her mesajdan bildirim alması iyi bir takip yöntemi değil.

Bilgisayarı açınca yeni sekmede DevTools açıp o şekilde forum ana sayfasını açtım. Bu değer yüksek geldi. Token sıfırlama falan olayı olabilir, bilmiyorum. Direkt olarak ne anlama geldiğini bilmediğim cfOrigin, CloudFlare spam koruma zımbırtısı ise bence çok bekletiyor. İkincisi tarayıcı yeterince uzun süredir açıkkenki istek. Yine fazla. Bir şey fark edip etmediğini bilmiyorum ama üçüncüsü cache sıfırlamadan.

1761488800199.webp
1761488864265.webp
1761488985310.webp

Kolay gelsin.

uBlock Origin veya AdGuard kullananlar bunu ekleyebilir. Mobilde kanser ediyor.

Kod:
techolay.net##+js(acs.js, document.addEventListener, /Türkçe/)

@Barış, değişiklik yapılmış ama sistem hala aynı. Geçirilen süre için adam eklentiye çeviri özelliği eklemiyorsa forklayıp siz ekleyin. Eklemiyorsanız dahi XF.ready var, XF.extend var. Tarayıcı eklentisi yapar gibi kendi sitenin yüklenmesiyle yarışmanın anlamı var mı? Forumda sizlerle beraber tonla firmayı optimize olmayan iş yapıyor diye eleştiriyoruz, yapmayın, etmeyin.

Lightbox için de sistem var. Gerçi akıllı XenForo sağ olsun extendable yapmamış. Eklenmemiş şeyleri çok basit şekilde ekleyebileceğinizi sanmıyorum, XenForo'ya bildirin, onları da koysunlar. Yine de XenForo eklentisi yazılabilir.
Ayrıntısına bakmadım ama Facybox ile bile yapılabilmeli.

Ek değişiklik yapılmayacaksa kapatma ayarı eklenebilir mi?

1761767746838.webp
1761767955328.webp
1761767983405.webp
Kod:
Fancybox.bind("[data-fancybox]", {
    l10n: {
        ITERATEZOOM: "Yakınlaştırma seviyesini değiştir",
    }
});

Son düzenleme: