Türle alakası olmayanın övmesi de oyunu harika yapmaz ki, aksine tam olarak da abartıldığı anlamına gelir, mesela ELDEN RING, herkese hitap etmeye çalışan bir oyun olsa da yine de souls kitlesi dışındaki kitlelerin büyük çoğunluğu oyunu sevmiyor, gerçi soulsborne kitlesi de sevmiyor da neyse, o başka konu. Bu oyunu kötü mü yapıyor? BG3 kime göre iyi oyun, bak ben beğenmedim, benim gibi düşünen de kitle vardır mutlaka, tamam oyunun iyi olduğu yönler var da kombatının sıra tabanlı olması hoşuma gitmedi, ne yani ben beğenmiyorum diye zevksiz mi oldum, cahil mi oldum çünkü bu abartan kitle tam olarak da böyle düşünüyor. Türle alakası olmayan bu oyunu sevebilir de sevmeyebilir de, sevmeyen mutlaka vardır, sevmeyeninin olması oyunu kötü seveninin olması da oyunu iyi/en iyi yapmaz. Sanki bütün oyunlar kötüymüş de bu oyun gelmiş dünyayı, hatta evreni kurtarmış oyun dünyasına yön vermiş gibi konuşuyorlar.
Yoo combatı beğenmemiş olabilirsin, ancak "beğenmedim benlik değil" demek yerine "leş abi oyun abartılıyor" demek bir eleştiri değil. Sen beğenmedin diye oyun abartılmış bir balon olmuyor, sen beğenmedin diye o combat kötü de olmuyor. Sıra tabanlı savaş sistemlerine öcü gibi bakmak mantıksız. Özellikle sıra tabanlı savaş sistemi gerçek zamanlı savaş sistemi barındıran oyunların %90'ından daha fazla çeşitlilik barındırıyorsa daha da mantıksızlaşıyor bu durum.

Hayatında sadece 3 oyun oynamış ve ben oyuncuyum diye geçinen kişiler gibi konuşuyorsun, "bir combat yapılacaksa o da gerçek zamanlı olmalıdır, sıra tabanlıysa kötüdür" çok sığ bir bakış açısı üzgünüm.

Yoo combatı beğenmemiş olabilirsin, ancak "beğenmedim benlik değil" demek yerine "leş abi oyun abartılıyor" demek bir eleştiri değil. Sen beğenmedin diye oyun abartılmış bir balon olmuyor, sen beğenmedin diye o combat kötü de olmuyor. Sıra tabanlı savaş sistemlerine öcü gibi bakmak mantıksız. Özellikle sıra tabanlı savaş sistemi gerçek zamanlı savaş sistemi barındıran oyunların %90'ından daha fazla çeşitlilik barındırıyorsa daha da mantıksızlaşıyor bu durum.
Bak başından beri diyorum, bana göre leş. Oyuna leş demiyorum kombatına leş diyorum, düzgünce de eleştirdim zaten ama abartan kitleden linç yedikçe ben de çirkinleşmeye gidiyorum, kimse abartmasın laf etmeyeyim bu kadar basit. Ha eleştirince de sanki küfür etmişim gibi linçlemesinler. Ayrıca bana hitap etmediğini de söyledim başta. O kadar çeşitli ama sana 1 hak veriyor, her hamlede birini kullanibilirsin, istediği kadar çeşitli olsun. Ben de bunu eleştiriyorum zaten. BANA GÖRE, bu çeşitliliği özgürce istediğim kadar, tıpkı gerçek zamanlı oyunlarda olduğu gibi kullanabilmeliyim. Sıra tabanlı bana bunu veriyor mu? Hayır. Sadece Elden Ring açısından bakma, mesela TES oyunlarında sol elimde yıldırım büyüsü atarken, sağ elimle kılıç sallıyorum, bu tarz özgürlükten bahsediyorum, bu tabii basit bir örnek.
Hayatında sadece 3 oyun oynamış ve ben oyuncuyum diye geçinen kişiler gibi konuşuyorsun, "bir combat yapılacaksa o da gerçek zamanlı olmalıdır, sıra tabanlıysa kötüdür" çok sığ bir bakış açısı üzgünüm.
Yoo, bir çok oyun oynadım, zamanında BG3'ten ciddi bir farkı olmayan, yine puanıyla piyasayı kasıp kavurmuş Divinitiy Original Sin serisini de oynadım ancak onlar da bana hitap etmedi, BG3'te çıkıp bu kadar abartılınca baktım, yine beğenmedim ve, abartıldığı kadar iyi bir oyun olmadığını savunuyorum, bu benim hakkım, oyun dünyasını 180 derece çevirmiş gibi konuşulmasın ben bunu söylüyorum, bak sen de şuan bu cümlenle aynı onlar gibi davranıyorsun. Bana gerçek zamanlı oyun daha çok hitap ediyor ben de bu ikisi kıyaslıyorum, biri olmalı öbürü olmamalı gibi bir şey nerede demişim, sabahtan beri bana hitap etmediğini söylüyorum, zorbalayıp bana bu türü dayatmaya çalışıyorsun :\.

Bak başından beri diyorum, bana göre leş. Oyuna leş demiyorum kombatına leş diyorum, düzgünce de eleştirdim zaten ama abartan kitleden linç yedikçe ben de çirkinleşmeye gidiyorum, kimse abartmasın laf etmeyeyim bu kadar basit. Ha eleştirince de sanki küfür etmişim gibi linçlemesinler. Ayrıca bana hitap etmediğini de söyledim başta. O kadar çeşitli ama sana 1 hak veriyor, her hamlede birini kullanibilirsin, istediği kadar çeşitli olsun. Ben de bunu eleştiriyorum zaten. BANA GÖRE, bu çeşitliliği özgürce istediğim kadar, tıpkı gerçek zamanlı oyunlarda olduğu gibi kullanabilmeliyim. Sıra tabanlı bana bunu veriyor mu? Hayır. Sadece Elden Ring açısından bakma, mesela TES oyunlarında sol elimde yıldırım büyüsü atarken, sağ elimle kılıç sallıyorum, bu tarz özgürlükten bahsediyorum, bu tabii basit bir örnek.

Yoo, bir çok oyun oynadım, zamanında BG3'ten ciddi bir farkı olmayan, yine puanıyla piyasayı kasıp kavurmuş Divinitiy Original Sin serisini de oynadım ancak onlar da bana hitap etmedi, BG3'te çıkıp bu kadar abartılınca baktım, yine beğenmedim ve, abartıldığı kadar iyi bir oyun olmadığını savunuyorum, bu benim hakkım, oyun dünyasını 180 derece çevirmiş gibi konuşulmasın ben bunu söylüyorum, bak sen de şuan bu cümlenle aynı onlar gibi davranıyorsun. Bana gerçek zamanlı oyun daha çok hitap ediyor ben de bu ikisi kıyaslıyorum, biri olmalı öbürü olmamalı gibi bir şey nerede demişim, sabahtan beri bana hitap etmediğini söylüyorum, zorbalayıp bana bu türü dayatmaya çalışıyorsun :\.
Zaten combatına leş dediğin için bu tartışma oluştu ya, combatı da leş değil çünkü pek çok kişi tarafından sıra tabanlı savaş sistemleri arasında en etkileyici olan sistem BG3'ün ve DoS2'nin sistemi. Sadece benim dememle olacak iş de değil hani bu, zaten bu kadar beğenilmese bu oyun 96 puan niye olsun.

Seni zorbalamaya çalışmıyorum öyle göründüyse özür dilerim, düzgün bir şekilde tartışmaya çalışıyorum sadece. Ayrıca, "2-3 oyun oynamış kişilerdensin" demedim ki, onlar gibi konuşuyorsun aynı dedim. İkisi aynı şey değil bana kalırsa. Ben senin ne kadar oyun deneyim ettiğini ve bunların ne tarzda oyunlar olduğunu bilemem.

Oynayan var mı sizce nasıl bir oyun? Sıra tabanlı kombattan nefret eden biri olarak kafamı şuan bu oyundan kaldıramıyorum.

SKYRIM ve RE fanı olarak, Witcher3, AC serisi, COD serisi, Dying Light, Long Dark, TLOU, Gow serisi vs. hepsini seven biri olarak tüm bu saydıklarıma açık ara fark atan bir oyun oldu benim için. Hikayesi SKYRIM'i bile geride bırakıyor. Hem konuşalım hem de eğer oynayan varsa oyunu daha eğlenceli hale getirmek için fikir alışverişi yapalım istedim :)

Dunyanin en iyi 1. veya 2 oyunu benim kitabimda.

Sira tabanli combat cok fazla stratejik detay sagliyor oyuna birden fazla hamleyi daha sirasi gelmeden planlayip isletme firsatin oluyor, demiyorum sira tabanmli iyidir veya gercek zamanli iyidir. Ancak bazi oyun tarzlarinda sira tabanli kombat ilac gibi etki ediyor resmen.

Son düzenleme:
Türünün en iyisi oyunlara bizim söyleyeceğimiz pek bir şey yok. İşte demo burada devreye giren bir şey ama oyunda malesef yok. Denemek için 2 saatin var.

Hızlıca hazır karakter oluştur başla, en kolayda gidebildiğin kadar git seri oyna ve karar ver. Öncesinde video izle hatta daha hızlı olursun. Sana göre değilse iade...

Önceki Baldur's Gate oyunlarını, yine aynı evrende geçen o dönem çok popüler olan Neverwinter Nights ve Icewind Dale serilerini, Larian'ın Divinity serisini, Ascaron'un Sacred serisini, Obsidian'ın Pillars of Eternity serilerini oynadım. Bu türde şimdi aklıma gelmeyen başka oyunlar da oynadım. Baldur's Gate 3 bu türün en iyisi, Act 3 kısmında da ilk 2 act kadar özenilmiş ve optimize edilmiş olsaydı benim için genelde de en iyi oyun olurdu.

Bu oyun türü herkese göre değil, sevmeyenleri anlıyorum ama bir oyunun herkese yönelik olma zorunluluğu yok, birisi o türü sevmiyor diye bir oyun çöp olmuyor. Bu türü sevenler içinse Larian'ın Divinity serisi ve üstüne yaptığı BG 3 kesinlikle oynanması gereken oyunlar.

Önceki Baldur's Gate oyunlarını, yine aynı evrende geçen o dönem çok popüler olan Neverwinter Nights ve Icewind Dale serilerini, Larian'ın Divinity serisini, Ascaron'un Sacred serisini, Obsidian'ın Pillars of Eternity serilerini oynadım. Bu türde şimdi aklıma gelmeyen başka oyunlar da oynadım. Baldur's Gate 3 bu türün en iyisi, Act 3 kısmında da ilk 2 act kadar özenilmiş ve optimize edilmiş olsaydı benim için genelde de en iyi oyun olurdu.

Bu oyun türü herkese göre değil, sevmeyenleri anlıyorum ama bir oyunun herkese yönelik olma zorunluluğu yok, birisi o türü sevmiyor diye bir oyun çöp olmuyor. Bu türü sevenler içinse Larian'ın Divinity serisi ve üstüne yaptığı BG 3 kesinlikle oynanması gereken oyunlar.
Divinity'e de BG3'deki gibi TR yama yapsalar hemen indirir oynarım BG3'deki TR yama normal bir yama değil firmada çalışan Türk olmadan o çeviriler zor belli ki yardım alınmış ve ortaya böyle muazzam bir çeviri çıkmış. Divinity'deki en büyük diğer eksik karakterlerin kendi arasında sohbet etmemeleri farklı mekanlara gidince veya itemler alınca yöneticiden bağımsız olarak konuşma geçmemesi. BG3'de bu çok başarılı sanki gerçekmiş kendi yönettiğin karakter bile alıp başını gidebilirmiş gibi hissiyat veriyor sen yönetiyorsun ama kendi de konuşuyor. Bazen 4'ü aralarında konuşuyor oyunu bırakıp onları dinliyorum :LOL:

Türünün en iyisi oyunlara bizim söyleyeceğimiz pek bir şey yok. İşte demo burada devreye giren bir şey ama oyunda malesef yok. Denemek için 2 saatin var.

Hızlıca hazır karakter oluştur başla, en kolayda gidebildiğin kadar git seri oyna ve karar ver. Öncesinde video izle hatta daha hızlı olursun. Sana göre değilse iade...
Maalesef demo süresi yetersiz karakteri, rüyadaki kadını oluşturup Nautolid'i geçip Kılıç sahiline varmak zaten 2 saati geçiyor. Çürüyük kampa geldikten sonra tekrardan karakteri sıfırlayıp yeniden düzenlemek itemleri düzenlemek v.s bir 2 saat de ona koy. Yani oyun ilk 5 saatten sonra açılıyor.