YunaUK

Becerikli
Merhaba, 3 yıl sonra üniversiteye gideceğim. Üniversite olarak Balıkesir Üniversitesi bölüm olarak makine mühendisliği düşünüyorum. Balıkesir Üniversitesi genel durumu olarak nasıldır? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Geleceği düşünüp buna yönelik hazırlık yapmanız çok güzel. Makine mühendisliği bölümü, yapay zekânın temel alanlarından biridir. Balıkesir Üniversitesi’ne gelince artık iş hayatında okul ismi değil, bireylerin bilgi birikimi ve yetenekleri ön planda. Eskiden ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezun olmak büyük bir ayrıcalık gibi görülüyordu ancak bu anlayış zamanla geçerliliğini yitirdi. Günümüzde ODTÜ mezunu olup çiftçilik, hayvancılık veya McDonald’s gibi yerlerde çalışan birçok kişi var. Bu durum genellikle sadece ezberle öğrenip, bilgiyi içselleştiremeyen bireylerin karşılaştığı bir sonuçtur. Ezbere dayalı öğrenmenin çoğu zaman kalıcı başarı sağlamadığı da ortadadır.....

Kardeşim şöyle söyleyeyim, kafanda önceden bir plan olsun ama kesin o olacak diye bir kaide yok 3 yıl içinde o şehirde doğal afet olabilir vs. üniversite yazarken şehri de düşünmen gerekiyor, Balıkesir öyle İstanbul veyahut ege şehirleri gibi değil, batıda evet ama şehirden beklentini yüksek tutma, üniversitesi de ortalama bir üniversite diye biliyorum, makine mühendisliği bölümünü eğer o bölüme özel ekstra bir ilgin varsa yazmanı tavsiye ederim çünkü okuması gerçekten zor, zor derken öyle dersler biraz zor gibi değil, bilgisayar mühendisliği okuyorum, ödev veriyorlar ödev bitiyor vize geliyor vize bitiyor proje geliyor proje bitiyor final geliyor finalde herkes büte kalıyor bütten sonra yaz stajı geliyor, sonsuz işkence, makine daha da kötü ama o bölüme dair özel bir ilgin alakan varsa bunlardan keyif bile alabilirsin, demem o ki üniversiteyi bölümü düşünürken çok fazla faktörü düşünüp öyle karar vermelisin/ zamanı gelince verirsin. Şimdilik kafanda ufak çaplı bir ön düşünce olsa hangi şehirler hangi bölümler ilgimi çeker gibi, daha güzel olur senin için. Hedefin de olabilir tabii ki, aldanma insanlara. Benim de hedef koyduğum şehir bölüm vardı.

Kardeşim şöyle söyleyeyim, kafanda önceden bir plan olsun ama kesin o olacak diye bir kaide yok 3 yıl içinde o şehirde doğal afet olabilir vs. üniversite yazarken şehri de düşünmen gerekiyor, Balıkesir öyle İstanbul veyahut ege şehirleri gibi değil, batıda evet ama şehirden beklentini yüksek tutma, üniversitesi de ortalama bir üniversite diye biliyorum, makine mühendisliği bölümünü eğer o bölüme özel ekstra bir ilgin varsa yazmanı tavsiye ederim çünkü okuması gerçekten zor, zor derken öyle dersler biraz zor gibi değil, bilgisayar mühendisliği okuyorum, ödev veriyorlar ödev bitiyor vize geliyor vize bitiyor proje geliyor proje bitiyor final geliyor finalde herkes büte kalıyor bütten sonra yaz stajı geliyor, sonsuz işkence, makine daha da kötü ama o bölüme dair özel bir ilgin alakan varsa bunlardan keyif bile alabilirsin, demem o ki üniversiteyi bölümü düşünürken çok fazla faktörü düşünüp öyle karar vermelisin/ zamanı gelince verirsin. Şimdilik kafanda ufak çaplı bir ön düşünce olsa hangi şehirler hangi bölümler ilgimi çeker gibi, daha güzel olur senin için. Hedefin de olabilir tabii ki, aldanma insanlara. Benim de hedef koyduğum şehir bölüm vardı.

Anladım cok teşekkür ederim meslek lisesinde makine bölümü okuduğum icin üniversitede makine bölümü istiyorum en başta mesle lisesinde makine bölümüne gitmeden önce hiçbir fikrim yoktu ailem ve cevrede aylık 50.000 60.000 TL maaş alırsın denildiği icin gittim ve ilk gittiğim gün pişman oldum 3 sene sonra üniversite sınavına girdiğimde lisedeki pişmanlıklarım bir işe yarar umuduyla makine mühendisliği bölümüne gitmek istiyorum lisede bana 50.000 60.000 TL maaş diye gönderdikleri bölümde 10 saat fabrikada calışıp asgari ücret alacağımı daha yeni fark ettim o yüzden üniversiteye gittiğimde hem ayrı eve cıkarım hem makine mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra daha iyi bir iş bulurum umuduyla gitmeyi düşünüyorum makine mühendisliği bölümünden pişman oluyor muyum ve daha iyi bir iş bulur muyum emin değilim.

Zaman geçtikçe düşünceleriniz değişecektir ama o bölümde çalışmayacaksanız boşuna okumayın, 4 yılda bitiren az 5 yılda bitirir saçınızı dökersiniz, o kadar emeği başka bir alana verip şu anda fırsat olan alanlarda uzmanlaşmaya bakarsınız. Makine alanında da dediğim gibi heveslisiyseniz iyi bir yerden okuyup kendinizi de geliştirirseniz ilk 1 2 yıl düşük maaş alsanız da uzun vadede iyi maaşlar da alabilirsiniz ama tercih sizin. Fırsat olan alanlara yönelmeye çalışın derim. Türkiye'de şu an üniversite okumayanlar üniversite okuyanların kat kat fazlasını kazabiliyor.