Kardeşim şöyle söyleyeyim, kafanda önceden bir plan olsun ama kesin o olacak diye bir kaide yok 3 yıl içinde o şehirde doğal afet olabilir vs. üniversite yazarken şehri de düşünmen gerekiyor, Balıkesir öyle İstanbul veyahut ege şehirleri gibi değil, batıda evet ama şehirden beklentini yüksek tutma, üniversitesi de ortalama bir üniversite diye biliyorum, makine mühendisliği bölümünü eğer o bölüme özel ekstra bir ilgin varsa yazmanı tavsiye ederim çünkü okuması gerçekten zor, zor derken öyle dersler biraz zor gibi değil, bilgisayar mühendisliği okuyorum, ödev veriyorlar ödev bitiyor vize geliyor vize bitiyor proje geliyor proje bitiyor final geliyor finalde herkes büte kalıyor bütten sonra yaz stajı geliyor, sonsuz işkence, makine daha da kötü ama o bölüme dair özel bir ilgin alakan varsa bunlardan keyif bile alabilirsin, demem o ki üniversiteyi bölümü düşünürken çok fazla faktörü düşünüp öyle karar vermelisin/ zamanı gelince verirsin. Şimdilik kafanda ufak çaplı bir ön düşünce olsa hangi şehirler hangi bölümler ilgimi çeker gibi, daha güzel olur senin için. Hedefin de olabilir tabii ki, aldanma insanlara. Benim de hedef koyduğum şehir bölüm vardı.