Kredi kartı ile yaptığım alışverişlerde sorun yaşarsam çözüme kavuşmak çok kolay oluyor.
Mesela geçen aldığım 600TL'lik ürünü banka kartı ile aldım ve 3 gündür iade ile uğraşıyorum.
Kredi kartı ile alsaydım iade dediğim anda provizyon işlemi siliniyordu.

Harcamalarımı genel olarak sadece kredi kartıyla yaparım dışarıda yemek yemek olsun market alışverişi olsun. Ucuz ve sonradan ödemek istemediğim şeyleri de Nays'tan alıyorum.

Banka kartı senin parandır kimseye borçlanmazsın kredi kartı kötü gün dostu olabiliyor özellikle faizsiz taksitlerde. Kredi kartıyla güven sağlarsan kredilerde çok işine yarar.

Tabii ki de kredi kartı kullanmak daha avantajlı. Aldığın şeyleri anında ödemek yerine ekstre kesim tarihinde ödüyorsun. Veya o ay paran yoksa minimum borç tutarını ödeyip kalanını daha sonra ödeyebiliyorsun. Ancak borç işine kendini çok kaptırırsan hiç bitmeyen bir borç döngüsüne girersin. Faizler de düşük değil %5 diye biliyorum. 10k borcun varsa diğer ay 500 TL daha artıyor yani.

Kredi kartının taksit avantajları ve kullandıkça limitinin yükselmesi de avantajları arasında.

Ben kredi kartı kullanmaya başlayacağım. 16 günüm kaldı yaşı doldurmama, kredi kartı alacağım ve düzenli olarak kullanacağım. Bana göre avantajları: Faizsiz belli bir taksit dönemi yapılabiliyor. Örnek: 3 taksit faizsiz, 1 ay sonra ödeme, asgari ödeme yapılmamalı tamamını ödersen iyi olur. Kredi notu da önemli bu konuda, kullanmasını bilen için iyi bilmeyen için daha da borç batağı demektir.