• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Bankaların Troy Kart dayatmasının siyasi nedeni olabilir mi?

Ne demek kanıt? Hükümetin vatandaşın vergilerini her alanda hortumladığı bir gerçek iken bir de kanıt mı istiyorsun?

Ben bu konuda kanıt istiyorum. Diğer alanlarda dediğin doğru olabilir.

Troy'un gelirlerinin yandaşın cebine girdiği sonucuna nasıl ulaştın? Vahiy mi indi yoksa?

Ayrıca ABD ile ilgili sorumu görmezden gelmişsin, işine gelene cevap veriyorsun belli ki...

Sabahtan beri kendi düşüncene ters düşen yorumlara "Beğenmeme" emojisi atıp duruyorsun.

Fikrin yok, söylediğin bir sayısal veri yok.

Boş yere konuyu işgal etme...

O gün geldiğinde konuşulur, ben bu sistemi kullanmak istemiyorum. Kimseye de zorla kullandırtamazsın. Başkalarının neyin şikayet edip etmediği bizi ilgilendirmiyor, kendimizi düşüneceğiz Çin'i değil. Ayrıca şikayet ediyorum bu kadar basit.

Evet kanıt istiyorum. Yoksa havada kalan boş sözlerden ibaret olacak dediğin. Yani kısaca "yalan" olarak varsayacağım.

Senin ne varsayacağın umurumda değil insanlar test edip görüyor. Onlarca olay yaşandı Troy kart ile ilgili araştırıp bulursun.

Bankaları geç ön ödemeli kart şirketleri bile soruyor kart oluştururken hangi ödeme sistemini kullanmak istediğini.

Eğer bana Troy kart kullandırmak istiyorsan benim yararıma olacak bir şey yapmalısın. Onu ben tercih etmeliyim zorla kullandırtarak değil.

Kartlar bana kolaylık sağladığı sürece ABD umurumda değil. Bende de Troy kart var ve sadece büyük alışveriş sitelerinde işe yarıyor. Hükümetin hangi alanda yolsuzluk yapıp yapmadığına dair kahin olmaya gerek yok bunu sende biliyorsun. Bir de kanıt istiyor.

Elimizde kendimize ait altyapı olması önemli fakat arkasında adam gibi bir hükumet veya yönetici olmadıktan sonra boş.

Olay iyi kotu bir sey yapip milli urun kullandirtmak degil cunku. Ulkedeki paranin izini daha rahat surebilmek. 23 yil gecti hala su hukumetin sadece kendi cikarlarina uydugu surece bir sey yaptigini anlayamadiniz. Adamlar Cin modeline gecmenin derdinde, herkesin ne yaptigini, nereye gittigini, nereye harcama yaptigini, internette hangi sitelere girdiklerini, neler paylastiklarini rahat rahat takip etmek istiyorlar. Dunya'da hicbir illegal seyi herhangi bir platformu yasaklayarak engelleyemez, hicbir urunu de dayatma yaparak kullandiramazsin. Herkes salak bunlar akilli sadece.

"O gün geldiğinde konuşulur." bu nasıl saçmalık, sen bu tarz sistemler bir haftada kurulup kullanılabilir hale getiriliyor sanıyorsun herhalde.

Kimsenin kimseye dayattığı yok, sadece yönetmeliğe göre öncelik yerli sisteme verilecek.

Altı boş şikayetler bizi ileri götürmez, yaptığın da gelişim sürecini baltalamaktan öteye gitmez.

Realist eleştirilerle gelişim gösterilebilir ancak.

Hükümetin hangi alanda yolsuzluk yapıp yapmadığına dair kahin olmaya gerek yok bunu sende biliyorsun.

Benim asıl merak ettiğim "Troy'un gelirlerinin yandaşın cebine gittiği" ile ilgili iddian.

Hükümetin bazı noktalarda yolsuzluk yaptığı zaten biliniyor. Ama sen burada iddia ettiğin şeyin altını dolduramıyorsun. Kanıt yok, sadece tahmin - iddia var. "Bu bunu yaptıysa şunu da yapmıştır kesin." zihniyetiyle kimseye bir şey kanıtlayamazsın.

Kardeşim kartı yurt dışı kaynaklı neredeyse hiçbir firma tanımıyor. Hadi onu geçtim yurt içinde bile pek çok zaman POS cihazıyla ödeme yapamadım. Kart yurt içinde bile tanınmadığı oluyor. Ya düzeltilsin ya da başka bir hükumet gelene kadar askıya alınsın.

Bana yolsuzluğa karışmayan AKP vekili veya başkanı söyle.

AliExpress - Amazon gibi yerlerde sorun çıkmadı. Yurt içinde de ben sorunla karşılaşmadım, 2 yıldan fazla süre oluyor Troy'a geçeli...

Sorun illaki olur. Rusların MIR altyapısı da güllük gülistanlık gelişmedi, onlar da sorun yaşadılar.

Zamanla gelişeceğine inanıyorum, yeter ki destek verilsin. Mesela iki kartın varsa en azından biri Troy olsun, diğeri de ne olur ne olmaz diğer altyapılara dayanabilir.

İnan hangi hükümetin desteklediği zerre umurumda değil, yeter ki bu ülke için olumlu bir girişim olsun.

Kanıt?

Burada vatandaş olarak seni etkileyen bir durum var mı, bazı yerlerde geçmemesi dışında?

Ayrıca Visa - Mastercard ile de ABD'deki Trump yandaşları almış oluyor parayı, ne fark etti?
Kendi ırkımdan olmasına rağmen kanımı emen, kendilerine para kasanlara vereceğime yabancıya veririm. Aradaki fark ne ise birisi vatandaşım olmadına rağmen sömürüyor; diğeri vatandaşım olmadığı halde sömürüyor.

3 kartım var 3 senedir Troy kullanıyorum. 2015 yılından beri geliştiriliyor ve hala bu tip sorunlar yaşanması normal değil.

Amazon zaten yurt içi yatırımı olan firma, AliExpress kullanmam. 10 senedir hala yerinde sayıyorsa bıraksın gitsinler.

Bana yolsuzluğa karışmayan AKP vekili veya başkanı söyle.

Bak sen şunu hala anlamıyorsun. Benim için partilerin bir önemi yok. Önemli olan yapılan girişimlerin ülkeye yarar sağlayıp sağlamadığı...

Şimdi sen mesela yolsuzluğa karışan AKP'lileri sayarsın, ben de aynı geçmişe sahip CHP'lileri sayarım. Boş yere tartışmış oluruz, siyasette kimseye güven olmaz, bugün "A" diyen yarın "B" der. Daha önce de "A" demediğini iddia eder. Sen de hayal kırıklığına uğrarsın.

Bundan dolayı parti işleri falan boş iş bu ülkede, bu ancak siyasetçilerin işine gelir - onlara rant getirir o kadar. Yıpranan biz oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…