Kullanım oranı arttıkça platformlar kendi altyapısına eklemeye başlayacaktır. Zira alta iliştirdiğim yazıda ki gibi Troy ABD merkezli 3 büyük altyapıdan birisini kullanıyor. Tabi geçmeyen yerler için ikinci bir kart çıkartıp Master/Visa altyapısını da hazırda tutabilirsiniz.

BKM, TROY faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK'den kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni almıştır. Visa (%48) ve Mastercard'ın (%36) ardından ABD'deki üçüncü büyük kredi kartı markası olan Discover Card (%16) ağı aracılığıyla 2017'den itibaren dünya genelinde kabul edilmeye başladı.

Oluyor hatta butun bankalarda var millet bilmiyor sadece fiziksel karttan haberi var. Halbuki yurdisi alisverislerinde sanal kart daha guvenli.

Bankayı arayıp visa/mastercard altyapılı sanal kart açmak istiyorum demek gerekiyor sanırım. Çünkü fiziksel kartta hangi altyapıyı kullanıyorsa sanal kartta da aynı altyapılı kart açıyor.

Dayatma kaynaklı oluyor. Ben bildiğimden beri 1 kere Visa veriyorlarsa 2 kere Troya denk geliyorum. Onun için kart yamuldu kırıldı kaybettiysem ilk iş sanal kartı o kart üzerinden oluşturup öyle troya dönüştürüyorum (En azından Ziraat'te öyle)

Mastercard ile VISA alışverişlerden %2 komisyon alıyor ise TROY bu komisyonu %1,5 olarak alıp kalan %0,5'u da kartını veren bankaya bırakıyor muhtemelen. Bu kadar TROY kart satma sevdasının başka bir açıklaması yok. Üstelik TROY'un BKM'den bağımsız olan temel yöneticileri de bu kadar kısa sürede oluşan bu kadar yüksek kullanım oranı ile şimdiden parayı vurdu. Nerede yerli ve milli diye kafa sahipletip de siyasal islamcı zengin eden yer varsa uzak durun.

Yurt dışında logodan ibaret olan bir ödeme aracının kağıt üzerinde bir geçerli yapısının olduğunu iddia edemezsiniz.

Son düzenleme: