YASEDEM

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
New York
Ekim ayında Ziraat Bankası'ndan aldığım Troy logolu banka kartını ilk başta pek önemsememiştim; ancak son birkaç gündür yaşadığım deneyimler bu tercihin dijital dünyadaki sınırlarını acı bir şekilde gösterdi. Özellikle Epic Games ve Steam gibi yurt dışı merkezli platformlarda alışveriş yapmaya çalıştığımda, tüm bilgilerim doğru olmasına rağmen sürekli 'kart bilgileri yanlış' hatasıyla karşılaştım. Maalesef Troy altyapısının uluslararası dijital pazar yerlerindeki geçersizliği, her yolu denememe rağmen aşamadığım bir engel oldu. Fiziksel dükkanlarda ve yerel alışverişlerde sorunsuz çalışsa da iş global platformlara geldiğinde kart tamamen işlevsiz kalıyor. Bu yüzden yeni kart çıkartacak olanlara tavsiyem; dijital dünyada mağduriyet yaşamamak adına bankanızdan ısrarla Visa veya Mastercard logolu bir kart talep etmenizdir.

Troy kart benim de canımı çok sıkıyor, oyun bile alamıyorum ya da yurtdışına gitsem alışveriş bile yapamayacağım herhalde. Spotify ödemesini Play Store üzerinden ödüyorum, bir o var herhalde.

Kimsenin isteyerek Troy kart tercih ettiğini düşünmüyorum, bankaların zorla dayatması yüzünden ne yazık ki.
Daha çok devletin dayatması gibi geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimisinde Troy çalışıyor, kimisinde çalışmıyor. Çok enteresan. Discovery kart olup olmamasıyla alakası olabilir mi acaba?

Bende bir tane Troy var. Arada devlet kurumları güzel kampanyalar yapıyor, onun için kullanıyorum. Kredi kartı olacaksa aidat kesmeyeceğini taahhüt eden bir bankayla anlaşabilirsiniz, yoksa banka kartında zaten tomarla dağıtıyorlar Troy kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm bankaların Troy dayatması daha da nefret ettiriyor. Dayatmak yerine desteklediği yerleri genişletseler destek amaçlı zaten alınır. Açıkçası alışveriş yaparken ''acaba geçiyor mu'' demektense Mastercard/Visa alır keyfime bakarım. Troy ne zaman kullanılabilecek bir hal alır, o zaman düşünülür.