Nikki Freeman

Üstün
Makaleler
1
Yer
California
Evet, şu an açıkçası çok mutluyum. 2 gün önce Reddit'te Hackintosh subredditinde bu projeyi gördüm. Açıkçası inanmadım ve hiç ve hiç Hackintosh desteklemeyen laptopumda test ettim. 2-3 saatlik uğraşla toplamda RTX 3070'i projeyle beraber macOS'e tanıtıp Metal desteğini getirmeyi proje ile başardım. Bundan önce İGPU'yu tanıtmaya çalışıyordum ama bunu görünce bırakıp buna döndüm. Şimdilik ufak tefek buglar mevcut ama kullanılır mı kullanılır ayrıca şu an bana özel 40 Hz ama 60 Hz ve üstü alan da gördüm fakat oyun testi vb. daha yapmadım. Açıkçası birkaç haftaya iyice oturacağını düşünüyorum.

Yaptıklarım:

1. Önce NullMoth 1.0.11 ve 1.1.0 sürücülerini denedim, ikisi de açılışta takıldı.
  2. Sonra GitHub Releases üzerinden 1401 Mac 1.0.10 sürümünü indirdim. Bunun içinde NullMoth NVIDIA Driver 1.0.7 bulunuyor.
  3. Bu sürücüyü kurup OpenCore ayarlarını düzenledim.
Çalışan OpenCore ayarlarım:

boot-args:

-v keepsyms=1 debug=0x100 alcid=28 nvfb=1 nvaccel=1 nvfbheads=4 -nvkmsnosmooth amfi_get_out_of_my_way=0x1 amfi=0x80 nvrmsettle=10000
NVRAM:

• csr-active-config: 430A0000
  • Delete içerisinde boot-args ve csr-active-config mevcut.
Diğer ayarlar:

• UEFI → Quirks → ResizeGpuBars = 13
  • Booter → Quirks → ResizeAppleGpuBars = -1
  • Kernel → Block → com.apple.iokit.IONDRVSupport: Enabled, Strategy Exclude
  • Misc → Security → SecureBootModel = Disabled
  • SMBIOS: MacBookPro16,3
Yani benim configime göre şu ayarlar eklendi:

• nvfb=1
  • nvaccel=1
  • nvfbheads=4
  • -nvkmsnosmooth
  • amfi_get_out_of_my_way=0x1
  • amfi=0x80
  • nvrmsettle=10000
Ayrıca:

• csr-active-config = 430A0000
  • ResizeGpuBars = 13
  • ResizeAppleGpuBars = -1
  • IONDRVSupport engellemesi (Exclude)
  • SecureBootModel = Disabled
Özellikle nvrmsettle=10000 parametresini sonradan ekledim. Ancak sorunu tek başına onun çözdüğünü kesin olarak bilmiyorum.

İlk başta yine takıldı sandım ama biraz bekleyince fare imleci belirdi, ardından giriş ekranı ve masaüstü açıldı.

Sonuç: RTX 3070, macOS'ta 8 GB VRAM ve Metal 3 desteğiyle tanındı. Üç kez yeniden başlattım ve sistem tekrar açıldı.

Önemli: Bunlar benim bilgisayarımda işe yarayan ayarlar aynı sonucu garanti edemem. Denemeden önce mutlaka EFI yedeği alın.

Not: Anlaşılabilir olması açısından ChatGPT'den destek alındı.

@m4china @22703

IMG_3797.webp

Az önceki fotoğrafta saydamlığı azaltıp kapatmayı unutmuşum, tekrar atayım.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2026-10-09 20.58.29.webp
    Ekran Resmi 2026-10-09 20.58.29.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Hayirli olsun hocam. Bol bol raporlama ve issue acsan guzel olur projenin gelismesi acisindan. Gunlerdir profilinden goruyorum, sonunda yapmissin ben de sevindim. iGPU'nun accel almamasi normal sanirim. Bu dedigin projeyi de arastiracagim, merak ettim dogrusu.

Eskiden olsa kendi bilgisayarimda denerdim de Linux ile cok mutluyum. Sen mutluysan gerisi onemsiz hocam.

Ben 5060 Ti ile denedim. Kurulumu aşırı basitti ancak driver'ı kurduktan sonra şu aşağıdaki ve ona benzer başka hataları alıp durdum aynı ekranda.

IMG_8291.webp

Driver'ı silince ya da geçici olarak kapatınca çözülüyor ve açılıyor ancak kesinlikle driver ile bu kısmı geçemedim. Başka hatalar da aynı şekilde geliyor, sürekli 5-10 tane böyle farklı hatayı döngü halinde bana gösterip duruyor. Bluetooth falan yazdığı için komple tüm USB'leri aparatları vs. çıkarıp denedim ama olmadı maalesef. En sonunda sıkıldım bıraktım.

Ayrıca bunun hakkında destek almak için Discord adreslerini de araştırdım. İşin ilginç yanı Discord'a gelip yardım alabilirsiniz yazmışlar proje açıklamasına ancak hiç bir yerde Discord bağlantısı paylaşmamışlar. Çok ağır vibecode proje gibi görünüyor, zira proje açıklamasında halüsinasyon görmüş.

@Recep Baltaş hocam videosunu çekeceğini söylemiş ama umarım haftalık 5 dakika konuşup geçmez, tam teşekküllü bir rehber hazırlar.

Hocam donanıma ve Recovery veya RAW kurduğunuza göre değişir. 40 mbps internet ile Recovery bende 2 saat sürdü ortalama.
1 Gbit internet ile yaklaşık 25-30 dakika sürdü bende kurulumu.

Ben 5060 Ti ile denedim. Kurulumu aşırı basitti ancak driver'ı kurduktan sonra şu aşağıdaki ve ona benzer başka hataları alıp durdum aynı ekranda.

Eki Görüntüle 284475

Driver'ı silince ya da geçici olarak kapatınca çözülüyor ve açılıyor ancak kesinlikle driver ile bu kısmı geçemedim. Başka hatalar da aynı şekilde geliyor, sürekli 5-10 tane böyle farklı hatayı döngü halinde bana gösterip duruyor. Bluetooth falan yazdığı için komple tüm USB'leri aparatları vs. çıkarıp denedim ama olmadı maalesef. En sonunda sıkıldım bıraktım.

Ayrıca bunun hakkında destek almak için Discord adreslerini de araştırdım. İşin ilginç yanı Discord'a gelip yardım alabilirsiniz yazmışlar proje açıklamasına ancak hiç bir yerde Discord bağlantısı paylaşmamışlar. Çok ağır vibecode proje gibi görünüyor, zira proje açıklamasında halüsinasyon görmüş.

@Recep Baltaş hocam videosunu çekeceğini söylemiş ama umarım haftalık 5 dakika konuşup geçmez, tam teşekküllü bir rehber hazırlar.

1 Gbit internet ile yaklaşık 25-30 dakika sürdü bende kurulumu.
Hocam, ben de aynısını yaşadım. Çözümü yazabilirim. İsterseniz konu açın, daha uygun olur konu dışı olmaması için.