Nikki Freeman
Üstün
Evet, şu an açıkçası çok mutluyum. 2 gün önce Reddit'te Hackintosh subredditinde bu projeyi gördüm. Açıkçası inanmadım ve hiç ve hiç Hackintosh desteklemeyen laptopumda test ettim. 2-3 saatlik uğraşla toplamda RTX 3070'i projeyle beraber macOS'e tanıtıp Metal desteğini getirmeyi proje ile başardım. Bundan önce İGPU'yu tanıtmaya çalışıyordum ama bunu görünce bırakıp buna döndüm. Şimdilik ufak tefek buglar mevcut ama kullanılır mı kullanılır ayrıca şu an bana özel 40 Hz ama 60 Hz ve üstü alan da gördüm fakat oyun testi vb. daha yapmadım. Açıkçası birkaç haftaya iyice oturacağını düşünüyorum.
Yaptıklarım:
boot-args:
-v keepsyms=1 debug=0x100 alcid=28 nvfb=1 nvaccel=1 nvfbheads=4 -nvkmsnosmooth amfi_get_out_of_my_way=0x1 amfi=0x80 nvrmsettle=10000
NVRAM:
İlk başta yine takıldı sandım ama biraz bekleyince fare imleci belirdi, ardından giriş ekranı ve masaüstü açıldı.
Sonuç: RTX 3070, macOS'ta 8 GB VRAM ve Metal 3 desteğiyle tanındı. Üç kez yeniden başlattım ve sistem tekrar açıldı.
Önemli: Bunlar benim bilgisayarımda işe yarayan ayarlar aynı sonucu garanti edemem. Denemeden önce mutlaka EFI yedeği alın.
Not: Anlaşılabilir olması açısından ChatGPT'den destek alındı.
@m4china @22703
Az önceki fotoğrafta saydamlığı azaltıp kapatmayı unutmuşum, tekrar atayım.
Yaptıklarım:
- Önce NullMoth 1.0.11 ve 1.1.0 sürücülerini denedim, ikisi de açılışta takıldı.
- Sonra GitHub Releases üzerinden 1401 Mac 1.0.10 sürümünü indirdim. Bunun içinde NullMoth NVIDIA Driver 1.0.7 bulunuyor.
- Bu sürücüyü kurup OpenCore ayarlarını düzenledim.
boot-args:
-v keepsyms=1 debug=0x100 alcid=28 nvfb=1 nvaccel=1 nvfbheads=4 -nvkmsnosmooth amfi_get_out_of_my_way=0x1 amfi=0x80 nvrmsettle=10000
NVRAM:
- csr-active-config: 430A0000
- Delete içerisinde boot-args ve csr-active-config mevcut.
- UEFI → Quirks → ResizeGpuBars = 13
- Booter → Quirks → ResizeAppleGpuBars = -1
- Kernel → Block → com.apple.iokit.IONDRVSupport: Enabled, Strategy Exclude
- Misc → Security → SecureBootModel = Disabled
- SMBIOS: MacBookPro16,3
- nvfb=1
- nvaccel=1
- nvfbheads=4
- -nvkmsnosmooth
- amfi_get_out_of_my_way=0x1
- amfi=0x80
- nvrmsettle=10000
- csr-active-config = 430A0000
- ResizeGpuBars = 13
- ResizeAppleGpuBars = -1
- IONDRVSupport engellemesi (Exclude)
- SecureBootModel = Disabled
İlk başta yine takıldı sandım ama biraz bekleyince fare imleci belirdi, ardından giriş ekranı ve masaüstü açıldı.
Sonuç: RTX 3070, macOS'ta 8 GB VRAM ve Metal 3 desteğiyle tanındı. Üç kez yeniden başlattım ve sistem tekrar açıldı.
Önemli: Bunlar benim bilgisayarımda işe yarayan ayarlar aynı sonucu garanti edemem. Denemeden önce mutlaka EFI yedeği alın.
Not: Anlaşılabilir olması açısından ChatGPT'den destek alındı.
@m4china @22703
Az önceki fotoğrafta saydamlığı azaltıp kapatmayı unutmuşum, tekrar atayım.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: