Blackraven 48
Üstün
Mantıklı sebep 10 saniyelik Google araması ile bulunabilir ama inatla bulmak ve anlamak istemiyorsunuz. Senin musluk borun patladığı zaman patlağı mı düzeltirsin yoksa akan suyu leğenle toplayıp dışarı mı dökersin ? Hükümeti akan suyu toplayıp durmadan dışarı dökün diyor. Arkadaşın attığı linke tıklasanız bile bu yazdığımı görürdünüz. Yasak hayvan ticareti engellenmedikçe ya da kayıt altına alınmadıkça, sahiplenilen hayvanların düzenli denetimi ve kontrolü sağlanmadıkça, köy yerlerinde vatandaşların bir hevesle aldıkları köpekleri salmaları engellenmedikçe sen sokaktaki hayvanları istediğin kadar topla. Bir yaz mevsiminde tekrar o bölgede yüzlerce köpek oluşacak.Uygulama kısmını kenara bırakırsak tamamen haksızsınız. Kendi adıma konuşmam gerekirse kimseye düşmanlık beslediğim veya fikirleri yüzünden asalım keselim dediğim yok, tek temennim ülkemin daha güzel bir yer haline gelmesi. Biri çıkıp da ben bu yasaya karşıyım dediğinde eğer mantıklı sebepleri varsa fikirlerine saygı duyarım. Ama gel gelelim ki bu yasaya (veya sadece ötenaziye) karşı çıkıp da tek mantıklı argümanı olan insan görmedim. Ne kadar saçma gelse de dediğim gibi fikirleri yüzünden kimseyi düşman görmüyorum. Küçük yaşta algıya kapılan çocuklar hariç hiçkimsenin de böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum.
Bu da tamamen bomboş iddia. Bir şeyin zararlı veya toplum huzurunu bozuyor olması için illa 10 yılda 3000 insanı mı öldürmesi gerekiyor? Madem öyle yaz akşamları mahallenizden geçen sinek ilaçlama araçlarına da dur desenize. Köpek hayvan da sinek bitki mi?
Son maddeyi okuduğunuza emin misiniz?
Bak kendiniz demişsiniz uygulanması halinde. O zaman bende diyorum ki bir lazer yapalım onu uzaya koyalım bütün sokak köpeklerini incelesin, saldırgan olanları da o lazer ile vursun. Sence bu uygulanması halinde çözüm olur mu ? Olur. Uygulanabilir mi ? Uygulanamaz. Aynı şekilde bu yasa da uygulanamaz çünkü toplumsal tepki aşırı büyük bir oranda. İtlafı savunanlar kendilerini çoğunluk zannediyorlar ama aslında azınlığın azınlığı durumundalar hani bu olayın mahalli birimlerde uygulanmasında, ekiplere karşı gösterilecek tepkiler ve şiddet eylemleri dışında insanların siyasi tepkisini de düşününce hiçbir belediye başkanı yerel seçimi kaybetmek pahasına bu yasayı uygulamaz. Twitter'da nasıl 18-23 yaş arası arkadaşlar her seçim "kazanıyoruz" bu sefer AKP gidiyor diye birbirini pohpohladıysa son 10 yıldır aynı muhabbet bu yasada da geçerli, insanlar kendi yankı odalarında birbirine itlaf be olley be yaza yaza herkesin bunu istediğini ama 3-5 hayvan vakfı ve lüks sitelerinde yaşayanların savunmadığını falan düşündü.