Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bozuk saat günde 2 defa doğru gösterirmiş hesabı.
Bence de olması gereken oldu. Ama arka plandaki amaç farklı. 22 senedir yapmayıp neden şimdi yapıyorlar? Çünkü belediyelerde çoğunluğu kaybettiler. Kanunu uygulamayan belediye başkanlarına hapis cezası da koymuşlar. En sevdikleri şey, kaos. Yani amaç ülkeye faydalı bir şey yapmak olsa çoktan yaparlardı. Amaç farklı.

Bence de olması gereken oldu. Ama arka plandaki amaç farklı. 22 senedir yapmayıp neden şimdi yapıyorlar? Çünkü belediyelerde çoğunluğu kaybettiler. Kanunu uygulamayan belediye başkanlarına hapis cezası da koymuşlar. En sevdikleri şey, kaos. Yani amaç ülkeye faydalı bir şey yapmak olsa çoktan yaparlardı. Amaç farklı.
Kayyumu sever bunlar, halkın iradesi falan hikaye bunlar için.

Kayyumu sever bunlar, halkın iradesi falan hikaye bunlar için.
Hasarlı bina tespiti sorumluluğu belediyelerde bulunuyor ama depremde artık kaç bin olduğu bile belli olmayan insanımız öldükten sonra dahi "hasarlı bina tespiti yaptırmayan belediye başkanlarına 6 ay ile 2 yıl arası hapis" diye bir madde eklemediler ama nedense buna ekliyorlar. Düşünene çok güzel mesajlar var ama insanların ağzı sulanmış garip bir şekilde bu yasaya.

Gayet güzel yasa. İlk baştakine göre hafifletilmiş.

Uygulanabileceğini düşünen, ülke gerçeklerinden bu kadar uzak gençlerimizin olması çok üzücü, AKP hükümetinin bu ülkede bir yaralı parmağa işemediğini ne kadar çabuk unutmuşlar. Bu yasanın tek sebebi bütün sorumluluğu belediyelere yıkmak, muhalif belediye başkanlarını baskı altına almak. Yasa çıkacak belediye diyecek ki benim 20 hayvanlık barınak kontenjanım var, 20 köpek alacaklar onları tutabildikleri kadar tutup sonra başkasını alacaklar, bütün köpekleri falan toplamayacaklar. Toplumsal anlayışla oluşturulmayan bir yasa olduğu için maalesef ki uygulanamayacak. AKP klasik taktiğini yapıp bir sorunu çözmek yerine toplumu kutuplaştıldı sonra da sorumluluğu üstünden attı. Gencecik çocuklarda 2-3 ruh hastası köpektapar'a olan yapay nefretlerinden dolayı 3 aydır bütün sosyal medyayı daha da leş bir hale getirdi.

Uygulama kısmını kenara bırakırsak tamamen haksızsınız. Kendi adıma konuşmam gerekirse kimseye düşmanlık beslediğim veya fikirleri yüzünden asalım keselim dediğim yok, tek temennim ülkemin daha güzel bir yer haline gelmesi. Biri çıkıp da ben bu yasaya karşıyım dediğinde eğer mantıklı sebepleri varsa fikirlerine saygı duyarım. Ama gel gelelim ki bu yasaya (veya sadece ötenaziye) karşı çıkıp da tek mantıklı argümanı olan insan görmedim. Ne kadar saçma gelse de dediğim gibi fikirleri yüzünden kimseyi düşman görmüyorum. Küçük yaşta algıya kapılan çocuklar hariç hiçkimsenin de böyle bir niyeti olduğunu sanmıyorum.

Son 10 yılda toplasak köpeklerden dolayı ölen insan sayısı 30 bile yoktur. Keşke olmasa ama olmuş. Son 10 yılda ölen kadın sayısını toplasak en az 5-7bin vardır. Her gün kadınlar öldürülüyor bir yerlerde ama tek adım atılmıyor. Sokaklar bence 4 ayaklı değil de, 2 ayaklı hayvanlardan arındırılmalı. Bu maddelerden ilk 3'ü zaten mantıklı uygulanan şeyler. Dördüncü madde direk kayyum atamaya yönelik hazırlanmış. Sokakta 2 tane köpek mi var haa kim bu belediyenin sorumlusu tamam ceza ver kayyum ata.

Bu da tamamen bomboş iddia. Bir şeyin zararlı veya toplum huzurunu bozuyor olması için illa 10 yılda 3000 insanı mı öldürmesi gerekiyor? Madem öyle yaz akşamları mahallenizden geçen sinek ilaçlama araçlarına da dur desenize :D. Köpek hayvan da sinek bitki mi?

Çok yetersiz bir yasa oldu. İtlaf maddesi olması gerekmekteydi.

Son maddeyi okuduğunuza emin misiniz?

Son madde belli bir kısım köpekleri kapsıyor ne kadar fazla çözüm olabilir? Ayrıca devletin ve belediyelerin bütçesine ekstra yük olacak bu barınak, kısırlaştırma vb. bunun yerine itlaf edilip kökten çözülmeli sorun.

Sokaktaki 10 köpeğin 5'i son maddeye giriyor zaten. Mesele sağlıklı köpeği mümkünse yaşatmak olduğu için önce diğer koşulları öne sürmüşler. Ayrıca dediğiniz gibi yalnızca ötenaziyle kurtulmak mümkün değil, bunu deneyip başarılı olmuş ülke yok.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.