Başıboş sokak köpeği yasası mecliste kabul edildi!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neixtro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 44
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mantıklı sebep 10 saniyelik Google araması ile bulunabilir ama inatla bulmak ve anlamak istemiyorsunuz. Senin musluk borun patladığı zaman patlağı mı düzeltirsin yoksa akan suyu leğenle toplayıp dışarı mı dökersin ? Hükümeti akan suyu toplayıp durmadan dışarı dökün diyor. Arkadaşın attığı linke tıklasanız bile bu yazdığımı görürdünüz. Yasak hayvan ticareti engellenmedikçe ya da kayıt altına alınmadıkça, sahiplenilen hayvanların düzenli denetimi ve kontrolü sağlanmadıkça, köy yerlerinde vatandaşların bir hevesle aldıkları köpekleri salmaları engellenmedikçe sen sokaktaki hayvanları istediğin kadar topla. Bir yaz mevsiminde tekrar o bölgede yüzlerce köpek oluşacak.

Uygulanması halinde neden çözüm olmasın ki?
Bak kendiniz demişsiniz uygulanması halinde. O zaman bende diyorum ki bir lazer yapalım onu uzaya koyalım bütün sokak köpeklerini incelesin, saldırgan olanları da o lazer ile vursun. Sence bu uygulanması halinde çözüm olur mu ? Olur. Uygulanabilir mi ? Uygulanamaz. Aynı şekilde bu yasa da uygulanamaz çünkü toplumsal tepki aşırı büyük bir oranda. İtlafı savunanlar kendilerini çoğunluk zannediyorlar ama aslında azınlığın azınlığı durumundalar hani bu olayın mahalli birimlerde uygulanmasında, ekiplere karşı gösterilecek tepkiler ve şiddet eylemleri dışında insanların siyasi tepkisini de düşününce hiçbir belediye başkanı yerel seçimi kaybetmek pahasına bu yasayı uygulamaz. Twitter'da nasıl 18-23 yaş arası arkadaşlar her seçim "kazanıyoruz" bu sefer AKP gidiyor diye birbirini pohpohladıysa son 10 yıldır aynı muhabbet bu yasada da geçerli, insanlar kendi yankı odalarında birbirine itlaf be olley be yaza yaza herkesin bunu istediğini ama 3-5 hayvan vakfı ve lüks sitelerinde yaşayanların savunmadığını falan düşündü.

Sağlıklı köpeğin de sokakta olmaması gerek. Hayvanlar kötü şartlar altında yaşayıp üstüne aç kalıyorlar. Bu yüzden de saldırgan bir tavır sergilemeye başlıyorlar.

Kimse bunun için barınak lazım vesaire demesin, barınaklar elbette lazım lakin barınakların ne kadar vahşice yer olduğunu hepimiz biliyoruz.

Eğer vicdanınız el vermiyorsa sahipleniniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Burada hayvanlar icin katliam ile alakali ne var ki? Onlarin iyiligine tamamen.

Bu denilenleri uygulamayacak çoğu belediye, arkadaşlar bakın söylüyorum bu milletin cahilliğini hafife alıyorsunuz, bu köpekleri jandarma gelip itlaf etse bunlar jandarmaya sıkar, bunlar kendi doğrularına körü körüne inanmış vicdan mastürbasyonu yapan insanlar, bu ülke de bu kafa ile giderse sonu son değil maalesef.

Yukaridaki ilk madde uzerinden muhalif belediyelerle ugrasacaklar net.

Alttaki de bahanesi olacak aldiklari hayvanlari katletme isleminin.

Vatana ve cok degerli millete hayirli olsun ne diyelim.

Her zamanki gibi karşıt fikri cahil yerine koyarak ilerleyemezsiniz. Bu konu 2+2 kadar cevabı net olan bir problem değil, bu yüzden fikir ayrılığı yaşamamız kadar doğal bir şey yok. Ben size araştırmıyorsun, cahilsin, bilerek yapıyorsun demiyorsam sen de bana diyemezsin.

Ben de yasanın eksikleri olduğunun farkındayım, bunun uygulanmayacağını da düşünüyorum. Fakat bu yasa olmazsa kamuoyu oluşmaz. Her geciktiğimiz gün yıllar sonra bize binlerce köpek olarak dönecek, toplum olarak bunun farkında değiliz. Sırf muhalif belediyelerin sırtına yük binmesin diye bu konuyu hiç konuşmamaktansa bilinçlenmemiz için birilerinin bedel ödemesini daha mantıklı buluyorum. Çünkü işi muhalefete bıraksak köpek sorunu yokmuş gibi ne toplanmasını ne uyutulmasını istiyorlar. Bu konuda görüş olarak iktidar muhalefetten akıllı.

Musluk örneğinde musluğu tamir etme zahmeti ve ücreti, her gün suyu dışarı atmaktan daha ucuz olduğu doğru. Aynı şekilde itlaf edilmesi gereken köpekleri itlaf etmek muhalefetin önerilerine nazaran daha mantıklı. Yani verdiğiniz örnek çelişkili olmuş.
Burada mesele yasanın imkansızlığı değil iktidarın niyeti. Bahsettiğiniz şey imkansız ve mantıksız. Bunun aksine yasa mantıklı ama iktidar bunu uygular mı, hayır.

Ben sokakta yaşatılsın demiyorum ki, mümkün olduğu kadarı sahiplendirilsin. Ama dediğiniz gibi direkt olarak itlaftan başlarsak ne sayılarını azaltırız ne de iyiyle kötüyü ayıklarız.

Ben sokakta yaşatılsın demiyorum ki, mümkün olduğu kadarı sahiplendirilsin. Ama dediğiniz gibi direkt olarak itlaftan başlarsak ne sayılarını azaltırız ne de iyiyle kötüyü ayıklarız.

Neden sayısı azalmasın? Ayrıca iyiyle kötüyü ayırt etmeye gerek var mı?

Son düzenleme:
İfadeler: 905
Kedi ve köpek sahipleri 2025'e kadar dijital kimlik yöntemiyle evcil hayvanlarını kaydettirmek zorunda olacak.

Bildiğin 6 harfli çocukluğu bu madde ve maalesef tüm liste içinden sadece bu adam gibi uygulanacak. Halkı çaktırmadan soymak, minik miktarlarla başlayıp 6 ayda bir fiyatı katlayarak bir süre sonra kedi aldığına pişman edecek hale getirmek tamamen amaç. Aynı "geçici" kdv ve ötv aklına gelecek her türlü vergi/harç gibi. Şimdi itiraz edenlere diyelim ki kedi kayıt ücreti 300 tl olsun "300 mü çok geldi ayıp sana kedi besleme" diyecekler ama birkaç yıla bir bakacaksınız big daddy haklıymış kedi kayıt ücreti 2500 lira oldu.

Hem size hem bu itlaf yasasını destekleyen arkadaşlara soruyorum bu köpek muhabbetini aktif olarak ne zamandır takip ediyorsunuz? 3 ay? 5 ay? Muhalefet 2020 yılında bu sorunun daha da büyümeden çözülmesi için gerekli meclis komisyonunu kurup bütün partilerin imzasıyla meclise sundu. Bu yasada kurulacak fon ile belediyelere yardım yapılabileceği(sayıları doğru hatırlamıyor olabilirim) yıllık yapılan 300.000 kısırlaştırmanın düzenli bir uygulama ile 1 milyona çıkartılabileceği, sorunun bir köpek ömrü süresince çözülebileceğini hükümete anlattılar. Gerçek hayvan vakıfları ise neredeyse 20 yıldır hükümete yasa dışı hayvan satışının engellenmesi, kanun altına alınması ve denetlenmesi gerektiği konusunda adım atılmasını istedi. İBB örneğin 5 yılda 200.000'e yakın hayvan kısırlaştırmış, adamlar diyor ki bakın biz bu sorunu kısırlaştırma yaparak çözebiliriz milleti düşmanlaştırmaya gerek yok, saldırgan köpekleri de toplarız ama hükümet yok kardeşim o öyle olmayacak benim istediğim gibi olacak diye saçma bir yasayı dikte ediyor. 3-5 deli insan dışında kimse saldırgan köpeklerin toplatılmasına muhalif değil ama bu başlıktaki insanların çoğu da öyle bir konuşuyor ki gören sanacak ki bu yasa karşıtı herkes sokak köpeklerinin patilerini yalıyor.

Tekrar söylüyorum bu yasanın uygulanması ne politik olarak ne insani olarak mümkün değil. Bu yasayı uygulayın desen veteriner işleri uygular-mış gibi yapar o kadar. Ben belediye çalışanı olan bir mühendis olarak söylüyorum bu yasa şu anki hali ile uygulanamaz, çalışanlara uygulatamayız üstüne belediye başkanları bunu uygulatmaz. Hadi her şeyi geçtim ben veteriner işlerinde çalışmıyorum ama çalışıyor olsam altımdaki adama git sokaktan köpek topla desem saldırgan olanlara dokunmaz gider uslu, yaşlı köpekleri toplar çünkü o köpekler daha kolay. Sonra da sokaklarda aç, korkmuş ve saldırgan eğilimli köpeklerle uğraşır dururuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…