talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
RDR2 bir başyapıttır, sanat eseridir. Bu oyunu beğenmeyenler, Ubisoft oyunlarında takılabilir.
Hocam hem Ubisoft hem de Rockstar firmasının çoğu oyununu oynadım. İki firmayı aynı cümlede bile barındırmamak lazım. Ubisoft'un Rockstar ile kıyaslanabilmesi için önünde çok yıllar var.
RDR2 açık dünya konusunda zirvedir, hikaye konusunda da zirvedir ama odak süresi 2 dakika olan kitleye hitap etmez.
Odak süresi konusunda dediğiniz eğer benim zannımsa şöyle söyleyeyim, The Walking Dead Definitive series oyununun son sezonunu 9 saatte tek oturuşta bitirdim. Ben odak süremin ne 2 dk olduğunu ne de mecaz olsa da 3-4 saat olduğunu düşünmüyorum.
Herkese ayni anda hitap edemez hic bir oyun. Sahsen GTA 5 oynamiyorum. Hic bitiremedim bile. Hikayesi o kadar bayik geldi ki, hele siyahi eleman olarak oynadigimiz her gorevden nefret ettim nerdeyse. Bitirebilecegim kadar bile sarmadi. Online'ina arkadaslarim davet etti, bana bayik geldi. RP zaten sevmiyorum. Simdi bana hitap etmiyor diye bu oyun kotu veya balon mu oldu?
Senin mantiginda buna benziyor. Hikaye bir oyunun mekanikleri kadar onemli. Tabii ki mekanikleri komple kotu bi oyunun hikayesi ne kadar iyi olursa olsun, oyunda durmak zorlasacak.
Hantalligin oyunun yiliyla alakasi yok. Yapisiyla ilgisi var. RDR biraz daha gercekci bir temayi kendine temel aliyor. Oynanisin agirligi arada bir bayiyor mu? Belli bi saatten sonra evet. Ancak oyunun mekanikleri tutarli, duzgun ve eglenceli. Tamamen bayik degil. Cok fazla tekrara girdigi icin bayiyor. Tekrardan kastimda alternatif yapabilecegin cok bi sey yok. Oynanis tarzini ozellestirecek cok bi sey katmiyor oyun sana ilerledikce.
Ancak hikaye olarak (tartismaya acik tabii ki) en iyi oyunlardan biri. Karakter derinligi, objektif olarak, en iyi oyunlardan biri. Adamlar dunya tasarlama isini, diyalog isini, yan karakterlerden tutta hic bir onemi olmayan NPC'lere kadar ciddiyetle yapiyor. Bu da bu oyunun ustune harcanan emegin seviyesini ve kalitesini gosterir nitelikte.
Hocam her dediğinize katılmasamda haklılık payınız var. Ancak bu başyapıt benim tanımımdır, bırakın bu tanım için ben karar vereyim.
RDR2 balon demediğimi söylüyorum, benim için iyi bir oyun değil. Sadece bu kadar.
Ayrıca evet, hantallığın oyunun yılıyla alakası var. Gün geçtikçe oyun dünyası daha akıcı bir oynanışa büründü. Bunu reddetmek saçma.
RDR2 açık dünya olarak üstüne çıkabilen bir oyunun 7 yılın ardından bile olmadığı bir oyun. Buna tamamen katılıyorum.
Hocam GTA V teması yüzünden hantallığını hissettirmiyor. Size soruyorum, At mı daha hızlı geliyor araba mı? araba tabii ki ister istemez bilinç altınızda daha hantal geliyor.2018 ile hantallığın da alakasını çözemedim. GTA V 2013'de çıktı. Hantal mıydı?
Bana göre değil. Başarılı mı evet, abartılıyor mu kesinlikle evet. Sırf bu yüzden insanlar ne hevesle oyunu yüklüyor ama sırf birisi allayıp, pulladığı için beklentinin altında kalıyor.