Markondat

Çalışkan
Merhaba,

ASUS ROG STRIX G17 laptop kullanıyorum. Sistem oldukça yüksek diye düşünüyorum. Battlefield 1 oynarken laptop bir anda kapanıyor ve yeniden açılıyor. Aşağıya sistemimi yazıyorum.

• NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU.
  • AMD Ryzen 9 7845HX.
  • 16 GB RAM.

Hocam GameInputService hata veriyor demiştim ya sanırım ondan kaynaklı. Olay Görüntüleyicisinde GameInputService hatası alıyorum dediğim gibi. Forumlarda çoğu kişide benim gibi restart olayını aldıktan sonra Olay Görüntüleyicisinde baktığında bunu görüyormuş: GameInput Service hizmeti beklenmeyen bir şekilde sonlandırıldı. Bu durum 6 defa oluştu.

Sanırım bundan kaynaklı hocam ama hala daha emin değiliz tabii ki.

Örneğin birisi yaşamış: Bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor

Xbox'la alakalı bir zımbırtıymış, bilgisayarımda xboxa dair her şeyi sildiğim için bulamadım. Sanırım silinmesinde de bir problem yok, böyle bir video buldum fakat ne olur ne olmaz geri yükleme noktası oluşturup öyle uygulayın derim.

Hocam GameInputService hata veriyor demiştim ya sanırım ondan kaynaklı. Olay Görüntüleyicisinde GameInputService hatası alıyorum dediğim gibi. Forumlarda çoğu kişide benim gibi restart olayını aldıktan sonra Olay Görüntüleyicisinde baktığında bunu görüyormuş: GameInput Service hizmeti beklenmeyen bir şekilde sonlandırıldı. Bu durum 6 defa oluştu.

Sanırım bundan kaynaklı hocam ama hala daha emin değiliz tabii ki

Örneğin birisi yaşamış: Bilgisayar kendi kendine yeniden başlı

Hocam servisler kısmından gameinput servisi bulup recovery kısmındaki ayarları değiştirip bi deneyin isterseniz. çoklu hata alındığında bilgisayara tekrar başlatacak şekilde ayarlanmış olabilir.

New Bitmap image.webp

Ayrıca Redditte bazılarının aşağıdaki linkteki gibi bir çözüm bulduğunu gördüm bunu da deneyebilirsiniz.

Gameinput service stops working after Windows 11 update KB5032288