Makaleler
7
Yer
javascript:alert(document.cookie)
Merhaba Techolay ailesi,

Bir haftadır aklıma birçok şey takılıyor ve bunlardan birisi de açılan konularda gerekli bilgilerin eksik verilmesi. Bazı kategoriler için konu şablonu zorunluğu gelmeli bence. Bu şablonlar ilgili kategorilerin başlarına sabitlenecek. Bu şekilde olursa sorunların daha hızlı çözülebileceğini ve gereksiz soru karmaşıklığından kurtulabileceğimizi düşünüyorum.

1729415340647.webp

Sizlerin de bu konu hakkında düşüncelerinizi belirtmenizi istiyorum. Böyle bir şablon sizce de sorunu çözebilecek arkadaşlarımız için faydalı olmaz mı? Saygılarımla. İyi sosyaller.

Konu açacak arkadaş aşağıdaki şablonu kopyalayacak ve dolduracak. Bu sayede sürekli soru sorulması gerekirken arkadaş tüm cevapları bize vermiş olacak.

Örnek konular.
1729414891549.webp

1729414955021.webp

1729414968122.webp

1729415010357.webp

Farklı şablon önerilerinizi bekliyorum.
Şablon örneği.
Sistem özelliklerim:
  • İşlemci:
  • RAM:
  • Anakart - BIOS versiyonu:
  • PSU:
  • SSD & HDD:
  • İşletim sistemi:
  • AMD veya NVIDIA driver versiyonu:

• İşlemci:
  • RAM:
  • Anakart - BIOS versiyonu:
  • PSU:
  • SSD & HDD:
  • İşletim sistemi:
  • AMD veya NVIDIA driver versiyonu:
Opsiyonel olarak iyi ama zorunlu tuttuğumuz vakit kimse konu açmaz/açamaz. Kimisi uğraşmaz, kimisi donanım ve yazılım hakkında yetersiz bilgiye sahiptir, bu yüzden dolduramaz vs.

Burada devreye yardım edecek kişi giriyor. Yetersiz bulduğu konulara yardım etmemeyi tercih edebilir, diğer konulara göz atabilir.

Opsiyonel olarak iyi ama zorunlu tuttuğumuz vakit kimse konu açmaz/açamaz. kimisi uğraşmaz, kimisi donanım ve yazılım hakkında yetersiz bilgiye sahiptir dolduramaz vs.

Burada devreye yardım edecek kişi giriyor. Yetersiz bulduğu konulara yardım etmemeyi tercih edebilir, diğer konulara göz atabilir.

Zorunluluk konusunda hemfikirim hocam.
En azından kategoride konu açarken bir açılır pencere gelse "xxx kategorisi kuralları" adlı ve o pencere içeriğinde kısa bir şablon örneği olsa güzel olabilir.
1729416193767.webp

Zorunluluk konusunda hemfikirim hocam.
En azından kategoride konu açarken bir açılır pencere gelse "xxx kategorisi kuralları" adlı ve o pencere içeriğinde kısa bir şablon örneği olsa güzel olabilir.
Eki Görüntüle 92239
Mantık güzel ancak bizim insanımız daha bir siteye kayıt olurken sözleşmeyi okumuyor buna da tamam deyip geçeceklerini düşünüyorum.

Mantık güzel ancak bizim insanımız daha bir siteye kayıt olurken sözleşmeyi okumuyor buna da tamam deyip geçeceklerini düşünüyorum.

Evet dediğiniz gibi okumadan geçebilirler, bunun için belki butona 3 saniyelik sayaç koyulabilir.
İlk hata görmezden gelinebilir fakat arkadaş bunu bile bile yapmaya devam ediyorsa bu kısımda moderasyon bir uyarı mesajı gönderebilir. (lütfen konu şablonu kullanmaya özen gösteriniz vb.)
Bu tarz şablonların kullanımı forum düzeni açınsından faydalı olacağını düşünüyorum. Ben olabildiğimce bu tarz şablonları kullanıyorum ve sosyaldeki arkadaşlara örnek olmaya çalışıyorum.