Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Tahir.bin

Uzman
Yer
Kayseri
Mesela ben bir konuda sadece GIF attım diye 1 saat mute yedim. Maksat içine mizah katmak istemiştim. Ya da konu başlığını kısa yazdığım halde mute yedim. 2 günde toplam 2 mute yedim. Bazen yazım denetiminden cümleyi düzelttiğim halde mute yemişliğim var. Rica etsem yazım kuralları biraz hafifletir misiniz?

1733068561484.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Hocam klavyede virgül tuşu var ancak çalışmıyor. %60 klavye FN tuşuna basıyorum yine olmuyor.

Ben pek hakim değilim kurallara.

Virgül koymamak için bazen cümleyi bitirip yeni bir cümleye geçtiğim oluyor :D İngilizce klavyede Türkçeye uyarken virgül atmak çok zor ya I ve Ü gibi harflerden vazgeçeceğim ya da virgülden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderasyon cogu zaman bildirim yoluyla uyariyor.

Virgül koymamak için bazen cümleyi bitirip yeni bir cümleye geçtiğim oluyor :D İngilizce klavye de Türkçeye uyarken virgül atmak çok zor ya "ı ve ü" gibi şeylerden vazgeçicem ya da virgülden.
Hakikaten, Portekizce klavyede bu durumu yaşamıyorum ama İngilizce klavyede benim de virgülü aradığım oluyor.

Yazım kuralları konusunda hassas davranılıyor. Öyle olması gerektiğini düşünüyorum. Ceza sistemi konusunda oldukça kibar davrandıklarını söyleyebilirim. Hepimizin yazdıkları ince elenip sık dokunuyor, benzer cezaları ben de dahil olmak üzere birçoğumuz aldık.

Eğer yanlışım varsa söyler misiniz?
Geçenlerde komünist mizahı yapmıştım, mesajımı kaldırmışlardı. Halbuki ironi olduğu çok belliydi. Bir arkadaş Techolay'ın kime ait olduğunu sormuştu sanırım, ben de altına 'Hepimizin' yazıp komünist fotosu atmıştım. Bunun gibi şeylerden bahsediyorsan, bu konuda bence haklısın. Forum gibi yerlerin çok cıvık olmaması gerektiğini düşünüyorum, ancak bu tarz şakaların veya ironilerin de toleransa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.