Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Tahir.bin

Uzman
Yer
Kayseri
Mesela ben bir konuda sadece GIF attım diye 1 saat mute yedim. Maksat içine mizah katmak istemiştim. Ya da konu başlığını kısa yazdığım halde mute yedim. 2 günde toplam 2 mute yedim. Bazen yazım denetiminden cümleyi düzelttiğim halde mute yemişliğim var. Rica etsem yazım kuralları biraz hafifletir misiniz?

1733068561484.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -3 Eksi
Bence ağır. İnternette sınırlanmak anlamsız. Troller, küfür/hakaret edenler, huzursuzluk çıkaranlar, yalan söyleyenler, gereksiz bilgi verenler, konuyla alakasız olan yorum yapanlar için ceza verilmeli.

Bence ağır. İnternette sınırlanmak anlamsız. Troller, küfür/hakaret edenler, huzursuzluk çıkaranlar, yalan söyleyenler, gereksiz bilgi verenler, konuyla alakasız olan yorum yapanlar için ceza verilmeli.
Kırmızı forumun hali ortada, böyle iyi bence ama daha da katılaştırılmamalı.

Daha da agirlasmasini istiyorum. Hayvan gibi yazım yanlışı yapıyorum, yesil forumdaki eski hesabın ceza durumu zaten 50'yi geçmişti fakat arttirilsin istiyorum.

Orada benim dediğim şeyler kısıtlanmıyor ama.

Kırmızı ve hocalı forumlar var, onlarda biraz takılırsan katı olmadığını anlarsın bence. Benim sorumun altına böyle şeyler atınca doğal olarak sinirlenirim. Yazım kuralları da çok önemli. Bazı yerlerde hiç uyarı bile yapılmamış. Bence daha katı olmalı. Örnek olarak benim aldığım uyarı da gayet normal. Bilgisayar sitesi sormuş bir arkadaş, ben de cevaplayan arkadaşın arama motoru arayüzünü çok beğenip nasıl yaptığını sordum ve moderasyon ekibi bu mesajı ayrı bir konuya dönüştürdü. Sonuna kadar haklılar.

Geçenlerde komünist mizahı yapmıştım, mesajımı kaldırmışlardı. Halbuki ironi olduğu çok belliydi. Bir arkadaş Techolay'ın kime ait olduğunu sormuştu sanırım, ben de altına 'Hepimizin' yazıp komünist fotosu atmıştım. Bunun gibi şeylerden bahsediyorsan, bu konuda bence haklısın. Forum gibi yerlerin çok cıvık olmaması gerektiğini düşünüyorum, ancak bu tarz şakaların veya ironilerin de toleransa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
"Techolay Sosyal" kısmı bizim sadece. Çünkü adı üstünde "SOSYAL". Biz insanlar olmasak burası olmaz.

Ama Techolay markasından bahsediyorsanız o apayrı bir konu.