Bazı okulların ders saatlerinin fazla olması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre Human
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 326
  • Etiketler Etiketler
    ders okul
Lisede okuduğum dönemlerde 2019-2020 özellikle 2020'nin başlarında bu olay yüzünden intiharın eşiğine gelmiştim, o zamanlar ev okul arasında 15dk mesafe olmasına rağmen şöyle düşünüyordum, 2010 senesinde ilkokula başladım şu an 2020 deyiz ve 10 senedir hayatımı yaşamıyorum, senelik sadece 3 ay izni olan bir köle gibiydim, zamanım kendime ait değildi ve bu sürekliydi özgürlüğüm yoktu, her gün saat gece 3 gibi yatar sabah 7.30 da uyanırdım, ciddi depresyona girmiştim, fakat bu sadece o sene başıma dank etmişti, daha öncesinde böyle şeyler düşünüp depresyonun tadına bakmamıştım. Her gün acayip mutsuzdum hayatımdan bezmiştim, eve gelip selahattin özdemir dinlerdim, hocalarım dahi beni görüp bana hayatta mutluluk konusunda tavsiyeler verirlerdi, ardından 2020 Mart gibi okullar 2 hafta tatil edildi fakat o sürecin neredeyse 2 seneye uzayacağını kimse düşünmezdi. O gün lisedeki arkadaşlarımla son kez birlikte takıldık okulların 2020 de 2 hafta tatil edildiği gün okul çıkışı halı saha yapmıştık ardından sınavlar harici doğru dürüst hiç liseye gitmedim, şu an üniversitedeyim ve o zamanlara göre daha rahatım, fakat üniversitede asla lisedeki arkadaşlıklarını bulamıyorsun, bir sınıf oluyor ve kimsenin birbiri ile alakası olmuyor, kimse kimsenin ismini bile bilmiyor. Bana şu an sorsalar o günlere dönmek ister misin günde 10 saat okul olması dışında sanırım evet derdim.

Yurt dışında lise okumuş bir arkadaşımın dediğine göre, orada okullar her gün olmuyormuş, her gün sadece ders işlenmiyormuş, bazı günler yüzüyorlarmış bazen branşlarına göre sadece spor yapıyorlarmış, ayrıca okul olduğu gün asla 8-10 saat arası değil en fazla 5 saat olur muş, yoklama alınmıyormuş, sadece okula uzun süre gitmezsen bu neden okula gelmiyor diye sadece bilgi için aileni arıyorlarmış. Ders işlenişi bizimki gibi hocanın tahtaya çıkıp tüm sınıfa ders anlatması gibi değilmiş, herkes bireysel hareket ediyormuş, kütüphanelerinde kaynak kitaplar oluyormuş öğrenciler onlara bakıp kendi başlarına dersi öğreniyorlarmış soruları olursa hocalarına soruyolarmış, kendisi bulunduğu ülkeden ülkemize geldiğinde adeta dut yemiş bülbüle dönmüştü, demiştiki sizin burada gördüğünüz matematik konularını orada üniversitelerde bile anlatmıyorlar. Bizim burada ilkokulda gördüğümüz matematik konularını onlar lisede öğreniyor. Fakat buradaki yabancılara sorsanız buranın müthiş olduğunu orada hayatın berbat olduğunu diyeceklerdir.

Anlatmak istediğim başka bir konu ise Türkiye'deki çoğu öğretmen aslında öğretmen değil bu mesleğe bir bağlılıkları yok, çoğu öğretmen başka bölümlerden gelip formasyon adı altında bir saçmalıkla öğretmen oluyorlar, mesela adam üniversitede gıda ile alakalı bir bölüm okumuş siyasi tanıdıkları sayesinde orta okulda teknoloji tasarım öğretmeni olmuş, beden eğitimi öğretmenleri, resim müzik öğretmenleri, ve bazı herkesin tahmin edebileceği öğretmenlerin bırakın öğretmek ile anlattıkları konu ile alakaları yok çoğu sınıfa gelip rastgele video açıyor hadi bunu izleyin deyip gidiyor, ya da sınıfa ders anlatacakmış gibi geliyor, ders anlatmak yerine kendi hayatında kafasına takılan konuları öğrencilerine bahsediyor, çoluğunu çocuğundan bahsedip 10 yaşındakı çocukların karşısında ego tatmin ediyor vs. vs. Hepiniz zaten kendinizde fark etmişsinizdir bana bu insanlar tamamen zaman kaybı gibi geliyor, tabii ki öğretmenlerin hepsinden bahsetmiyorum bana göre matematik öğretmenliği, fizik, kimya, biyoloji hocaları saygıyı hak eden insanlar fakat bu sadece söylediğim branşlar ile sınırlı, bunlar dışındaki kişiler bana göre zaman kaybıdır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…