Bir insan neden boş yere 6 ayını hiçbir şey uğruna boşa harcasın.

"Hiçbir şey uğruna"dan kastınız nedir?

İnsan da hayatını buna göre dizayn etsin bir zahmet, insan ömrü boyunca yapılacak tek seferlik 6 ay süre ile sınırlı görev için anlamsız bir tartışma dönmüş burada belli ki.

Son düzenleme:
"Hiçbir şey uğruna"dan kastınız nedir?

İnsan da hayatını buna göre dizayn etsin bir zahmet, insan ömrü boyunca yapılacak tek seferlik 6 ay süre ile sınırlı görev için anlamsız bir tartışma dönmüş burada belli ki.
Olası bir savaşta zaten evin tek erkek çocuğu veya evin 2-3 çocuğu olsalar bile küçüğü değillerse söve söve gitmek zorunda kalacaklar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olası bir savaşta zaten evin tek erkek çocuğu veya evin 2-3 çocuğu olsalar bile küçüğü değillerse söve söve gitmek zorunda kalacaklar.

Öyle zaten... Ama birçoğu bunu anlamıyor. Böyle bir coğrafyada bu sistem şart diyorum, "6 ay çok önemli olabilir." cevabını veriyor bana.

Sözüm herhangi bir kişiye değil ama madem zaman "çok değerli", forumda oyundan kalkmayıp günlerini harcayan çok fazla kullanıcı var, o zaman da bu "Vakit nakittir." durumu akıllarına geliyor mu acaba?

Öyle zaten... Ama birçoğu bunu anlamıyor. Böyle bir coğrafyada bu sistem şart diyorum, "6 ay çok önemli olabilir." cevabını veriyor bana.

Sözüm herhangi bir kişiye değil ama madem zaman "çok değerli", forumda oyundan kalkmayıp günlerini harcayan çok fazla kullanıcı var, o zaman da bu "Vakit nakittir." durumu akıllarına geliyor mu acaba?

Yalnız askerlik şart toplama kampı değil aradaki ayrımı iyi yapabilmek gerekiyor. Siz askerliğe gittiğinizde adam akıllı bir şeyler öğreneceğinizi falan sanıyorsanız daha çok beklersiniz :rofl:

Yalnız askerlik şart toplama kampı değil aradaki ayrımı iyi yapabilmek gerekiyor. Siz askerliğe gittiğinizde adamakıllı bir şeyler öğreneceğinizi falan sanıyorsanız daha çok beklersiniz :rofl:

Şart toplama değil, bu coğrafyada şart diyorum. Eline silah alanın sağa sola saldırdığı Orta Doğu'ya komşuyken zorunlu Askerlik gayet de şarttır, yoksa yarın o ne olduğu belli olmayanlar namluyu size doğrultur.

Öğrenip öğrenmeme kısmı biraz da denk gelinen lokasyona bağlı olarak değişiyor bence.

Neyse, nasıl olsa göreceğim. Vatani görev olması benim layıkıyla yerine getirmem için yeterli bir sebep.

Şart toplama değil, bu coğrafyada şart diyorum. Eline silah alanın sağa sola saldırdığı Orta Doğu'ya komşuyken zorunlu Askerlik gayet de şarttır, yoksa yarın o ne olduğu belli olmayanlar namluyu size doğrultur.

Öğrenip öğrenmeme kısmı biraz da denk gelinen lokasyona bağlı olarak değişiyor bence.

Neyse, nasıl olsa göreceğim. Vatani görev olması benim layıkıyla yerine getirmem için yeterli bir sebep.

Dediğimi tekrar okursanız yazıklarımı kendinize göre eğip bükmüşsünüz öyle cevap vermişsiniz.

Ayrıca yakın akrabam asker oradan biliyorum oralarda nelerin döndüğünü siz hiç merak etmeyin. Engellisi mi dersin uyuşturucu bağımlısı mı dersin akıl hastası mı dersin hepsinin toplandığı bir toplama kampından ötesi değil şu an askerlik. Elinize her gün başka bir silah verip onu öğreteceklerini falan düşünüyorsanız anca gülünür zaten ki bazı temel bilgilerden bile yoksun kalacaksınız çoğu yerde 😀

Vatana hizmetse öyle 6 ayını önemli bir şeye verdiğini zannederek olmuyor. Senin baban deden vardı ya işte onlar vatana hizmet ettiler çünkü onlar zamanında askeriye kendini bir şey zanneden iktidar yandaşı komutanların kendilerini eğlendirdikleri yerler değildi. En azından savaşa girilirse az buz silah kullanmayı araç kullanmayı öğretiyorlardı. Şimdi oralar öyle yerler ki rütbenin değil tanıdığının işe yaradığı üstün dahi üstü ezdiği yerler.

Bizim insanlarımız Suriyeli'lerin seviyesine kadar düşecekler desene.

Bizim insanlarımız Suriyeli'lerin seviyesine kadar düşecekler desene.
Öyle bir senaryoda Suriyeliler misali kaçıp sonra geleni direkt asarız ya. Tabii normal ölüm ile namlu ucunda, işkence altında ölmek çok başka senaryolar da kanla alınan yeri öyle kaçarak teslim etme gibi niyeti olmaması lazım insanın. Çok değil 100 yıl önce de silah ve işkence vardı. Millet canını ortaya koydu.

Gönüllü kimse yapmaz bu zamanda. İşte 6 ay askerliğin var ama gitmeme seçeneğin var desen kimse gitmez. Maalesef Türkiye'de yaşanan olaylardan dolayı genç insanlarda sanki eski vatan sevgisi kalmadı.
Gönüllü kimsenin yapmak istemediği 6 aylık askerliği, zorunlu olarak yapıldığında savaş anında silah tutturabilirler mi sizce?

Anlamsız dediğiniz tartışma 6 aydan bahsediyoruz sizin için belki kıymetli olmayabilir ama benim veya başkası için kıymetli olabilir.

@Hamza Ensar Sağlam, Hamza Bey'de çok güzel anlatmış, dediklerinin hepsinde tamamen haklı.

Son düzenleme: