1759410126152.webp

Ararkadaşlar gördüğünüz gibi bellek bütünlüğü kapalı amma velakin sanallaştırma tabanlı güvenli açık gözüküyor illaki BIOS'tan kapatmamı istiyor Intel VTX'i bu sefer sanallaştırma kapanıyor Hyper v de aşağı kısımda açık gözüküyor ama oda ayarlarda kapalı gözüküyor bende.

1759410204262.webp

Eki Görüntüle 189578
1759410301306.webp

Çözemedim arkadaşlar Windows 11 özelliklerinde Hyper v dosyasıda kapalı ama olmuyor ne yapacağım yardım edin. Windows 11 Home kullanıyorum.

Bellek bütünlüğü kapalı olsa bile sanallaştırma tabanlı güvenlik açık görünebiliyor, sebebi Hyper v servislerinin arka planda hâlâ aktif olması. BIOS'tan vt-X kapatmana gerek yok, o zaman sanallaştırma tamamen gider.

Yapman gereken:

Denetim Masası > Windows özelliklerini aç/kapat kısmından Hyper V, Virtual machine platform, Windows hypervisor platform tiklerini kaldır.

Sonra CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu gir:

"BCDEdit /set hypervisorlaunchtype off"

Yeniden başlattığında tamamen kapanmış olması lazım.

Hyper-V veya sanal makine kullanmayacaksan bu şekilde rahatlıkla kapatabilirsin.

Bellek bütünlüğü kapalı olsa bile sanallaştırma tabanlı güvenlik açık görünebiliyor, sebebi Hyper v servislerinin arka planda hâlâ aktif olması. BIOS'tan vt-X kapatmana gerek yok, o zaman sanallaştırma tamamen gider.

Yapman gereken:

Denetim Masası > Windows özelliklerini aç/kapat kısmından Hyper V, Virtual machine platform, Windows hypervisor platform tiklerini kaldır.

Sonra CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu gir:

"BCDEdit /set hypervisorlaunchtype off"

Yeniden başlattığında tamamen kapanmış olması lazım.

Hyper-V veya sanal makine kullanmayacaksan bu şekilde rahatlıkla kapatabilirsin.
Maalesef işe yaramıyor.