xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Konuda performans olarak konuşmayacağım sadece tasarım olarak konuşacağım.
Öncelikle telefonlardaki çerçevesiz ekran muhabbeti, bir bana mı kötü geliyor? Samsung için özellikle S9'dan sonra bu mevzu çıktı ortaya yani ne bileyim aşırı kötü geliyor, sadece bana mı?
Ekran kartları mesela, bende olduğu için 1070 ile 4090 kıyaslaması yapıyorum.
1070:

images (1).webp

4090;

images (2).webp

4090ı kalas gibi bulan tek kişi ben olamam herhalde? (ikisi de ROG serisi.)

Anakartlar da özellikle, eskinin amiral gemisi ağzına kadar dolu ve gayet güzel bir şekle sahip iken son yılın amiral gemisi nispeten gariban duruyor. Modern tasarım adı altında bizi dolandırıyor olma ihtimalleri yüzde kaç?

Tasarım anlayışı da genel olarak değişti. Artık insanlar eskisi kadar şekil şukul şeyler değil, daha sade ve modern görünüme sahip şeyler istiyorlar.

Hocam orası öyle, ben örnek olarak ekran kartının arkasından bir şeyler çıksın demiyorum ama böyle de kalas gibi yapmazsın yani çok çirkin duruyor.

Üstteki 1070 de pek hoş görünmüyor bence.

Bizzat kullandığım için gerçek hayatta daha iyi duruyor diyebilirim, tamamıyla zevk meselesi ben bunu severim 4090 sevmem sen 4090 seversin 1070 sevmezsin.

Ben konu başlığını görünce genel olarak anladım :D.

Hocam telefon tasarımlarında genel olarak Apple'ın tasarımları çok güzel. Ekran kartı konusunda bu resimlerler olacak iş değil herhalde.

Şarkı olarak da yeni çıkan şarkılar eskileri mumla aratıyor. Logo veya amblem olarak da futbolda özellikle eskileri çok daha güzel. Bir ağırlıkları var mesela manchester City'nin eski logosu çok daha güzel bence. Soldaki daha ağır daha şık. Sağdaki sanki 10 yaşında bir çocuğun yaptığı logo gibi.

Dosya Ekleri

• sukru.webp
    sukru.webp
    374,4 KB · Görüntüleme: 91
Şirketlerin dayatması. Malzeme kalitesi, tasarım ve ürün ömrünü kısarak milyonları cebe atıyorlar.

CLS 63, Audi S8 D2, W201, E39, W111, 560 SEC gibi 10-30 yaş arası arabalara bak bir de son 5 sene içerisinde çıkanlara bak, tasarımlar fiyasko.

Eski telefonların tasarımı güzeldi, şimdi hepsi birbirinin aynısı. Markalar uğraş göstermiyor, bir iki özellik ekleyip satıyorlar. Aslında zaman içinde her şey eski orijinalliğini yitirdi.