Gecen gun sahibindenden 1500 liraya aliyordum satici get kabul etseydi...

@xalvorath Aynı fikirdeyiz. 3000 serisi ROG kartların bile tasarımını eskiye göre pek beğenemiyorum. Hep bi' şaşaalı, gösterişli, RGB odaklı tasarımlar yapmaya doğru ilerledi dünya. 'Sade' ve 'şık' kavramlarını pek bulamıyoruz, bulunca da şaşırıyoruz. Bu eski kafalılığa veya tasarım anlayışına birçok şey katılabilir, özellikle de arabalar. O kısma hiç girmiyorum bile, içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Mesela bu bir ASUS TUF serisinden SABERTOOTH Z170 S:

board.jpg

Şimdiki TUF tasarımlarına şahsen benzetemiyorum ve bu tasarımı özgün buluyorum. Hele ki bu anakarta zamanında ne özellikler eklemişler neler... Duysanız şaşarsınız. Günümüzdeki TUF tasarımlarını gerçekten tiksinç buluyorum.

Bakın bunlar da Cooler Master'in eski CPU soğutucuları (Mars, Jet, V10):

mars.jpg
jet7plus-jpg.92671
100_7462_1.JPG

O dönemlerde ne hayal gücü var mış adamlarda. Hayretle bakıyorum çoğu tasarıma. Şimdi ise maliyetten kısacağım diye oradan buradan kırpa kırpa kalite algısını düşürüyorlar.

Keşke 1970'lerde doğup 1990'larda ergin olarak o dönemleri yaşasaydım dedim hep. Eski topluluk ortamları, arkadaşlık ilişkileri, yönetim, medeniyet, arabalar; huzur...
Katiliyorum, Pavyon RGB'lerinin kasalari ele gecirmedigi zamanlarda neon, UV mavi ve yesil ledler kullanilirdi. UV isikta parlayan kablolar, sogutucular...

Hazir 2000'ler demisken :)

IMG-20240706-WA0013.webp

IMG-20240706-WA0014.webp

Son düzenleme:
Eskiden bende sizinle aynı düşüncedeydim fakat artık daha sade şeyler tercih ediyorum. Daha hoş duruyor.

Hocam konu sadelik değil çünkü sadelik böyle bir şey değil, dünyanın en düz temperli kasasını kullanıyorum kasa dediğin budur yani üstten alttan garip şeylerin fırladığı bir şey değil. Ekran kartı ise çok daha farklı bir şey,

Gecen gun sahibindenden 1500 liraya aliyordum satici get kabul etseydi...

Katiliyorum, pavyon RGB'lerinin kasalari ele gecirmedigi zamanlarda neon, UV mavi ve yesil LED'ler kullanilirdi. UV isikta parlayan kablolar, sogutucular...

Hazir 2000'ler demisken :)

Eki Görüntüle 63021
Eki Görüntüle 63023

Kasa dediğin RGB olmaz tek renk olur, siyah kasa ışıklar kırmızı budur.

Hocam konu sadelik değil çünkü sadelik böyle bir şey değil, dünyanın en düz temperli kasasını kullanıyorum kasa dediğin budur yani üstten alttan garip şeylerin fırladığı bir şey değil. Ekran kartı ise çok daha farklı bir şey,

Böyle mi? :D
r4black.webp

Bu günümüzde her şey için böyle ve nefret ediyorum. Bu minimalizm denen akımı kim çıkarttıysa onu öpmek istiyorum.
Windows-Vista-interface.webp

R(1).webp

Sizce hangisi daha güzel?

Tasarımları biraz da ihtiyaçlar belirliyor dostum. Günümüzde GPU kartların termal problemleri o kadar büyük ki kapağın altında bulunan bakır boru ve plakaları sakladıklarında böyle bir görüntü çıkıyor. Sene kactı hatırlamıyorum ATI Radeon'un zamanının ötesinde bir yakışıklılıkta olan X1950XTX isminde bir GPU'su vardı. Ben o karttan daha yakısıklı bir kart görmedim. Telefonlarda da durum farksız, daha büyük ekran beklentisini karşılamak için ekranda çerçeve yok. Eğer beklenti böyle olmasa Nokia hala dünya pazarında lider. Sirocco da en iyi telefon olarak kalırdı. Ancak bu durum böyle devam etmez, bir süre sonra bu telefon işi saate daha sonra da gözlüğe ya da neural link gibi firmaların implantasyonuna evirilecek.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hayir, tam tersi koyu lacivert olacak!

Ayni boyle;

1720353424203.webp