KamiGoroshi

Başarılı
Evdeki ikinci bilgisayarımda Xeon 1220 V2 ile RX570 ekran kartı kullanıyorum, arkadaşım da benzer konfigürasyonda ikinci el bir bilgisayar almayı planlıyor. TV'ye bağlayıp medya aygıtı olarak kullanmak için. Cihazda i5 4460 ve RX470 var ama dahili diski yok. Cihazı alırken test etmek adına yanımızda bir SSD götüreceğiz, konfigürasyon benzer olduğu için kendi kasamdaki SSD'yi götürmeyi planlıyorum ama aklımda bazı sorular var. Driver vs. kurmaya uğraşmadan doğrudan benim SSD ile boot edip testlerimizi gerçekleştirebilir miyiz?

Evdeki ikinci bilgisayarımda Xeon 1220 V2 ile RX570 ekran kartı kullanıyorum, arkadaşım da benzer konfigürasyonda ikinci el bir bilgisayar almayı planlıyor. TV'ye bağlayıp medya aygıtı olarak kullanmak için. Cihazda i5 4460 ve RX470 var ama dahili diski yok. Cihazı alırken test etmek adına yanımızda bir SSD götüreceğiz, konfigürasyon benzer olduğu için kendi kasamdaki SSD'yi götürmeyi planlıyorum ama aklımda bazı sorular var. Driver vs. kurmaya uğraşmadan doğrudan benim SSD ile boot edip testlerimizi gerçekleştirebilir miyiz?
Doğru driver olması lazım en küçük model farkı bile uyumsuzluk yapabilir.

Doğru driver olması lazım en küçük model farkı bile uyumsuzluk yapabilir.

Şimdi düşününce konfigürasyon benzer olsa da çakışan ıvır zıvır driverlar da olabilir. En iyisi temiz kurulum yapıp test etmek sanırım. SSD'deki verileri ne ile kopyalayıp yedekleyebilirim sağlıklı olarak? Test işleri bittikten sonra kendi bilgisayarımı baştan kurmaya uğraşmak istemiyorum çünkü.

Tüm dosyaları ve dizinleri direkt olarak kopyalayabilirsiniz ancak programı var mı bilmiyorum.

AOMEI backupper diye bir program buldum, Free versiyonu ile imaj oluşturup yedekledim. Direkt kopyala yapıştır işkence oluyor çok. Aslınca seneler önce Acronis kullanıyordum şimdi geldi aklıma, onu da kullanabilirdim.