Böyle bir şey söz konusu değil. Açıklayayım; her ikisi de Beşiktaş veya Trabzonspor diye ölüp bitmiyor öncelikle bunu belirtmek isterim.

Salah'ı almak şu yönden kolay; adam Arabistan dışında alabileceği en yüksek kontratı alma derdindeydi. Yaşı 34 ve son kontratı olacak muhtemelen. Trabzonspor'dan yıllık 17 milyon kazanacak; imza parasıdır, menajerlik ücretidir falan deyince hadi 30'u bulur o yıllık. Bu adama istediği parayı verse Beşiktaş da alırdı. Beşiktaş bu kadar maaş bağlamamayı tercih etti. Veya atıyorum Roma gidip bu adama 20 verse Salah Trabzon'a mı gelirdi? Avrupa'da bu maaşı vermezler, uç örnek. Türkiye emekli topçu yeri artık. Yani özetle parayı basıp Salah'ı alırsın çünkü son kontratını arıyor. Arabistan'a da gitmek istemedi.

Vlahovic'e gelirsek, bu adamın da ana önceliği para olsa 1.5 ay önce Beşiktaş'a gelirdi çünkü o zamandan beri Beşiktaş'ın teklif ettiği maaşa yaklaşabilen yoktu. Avrupa kulüpleri Vlahovic'e 8-10 vermez öyle. Adamın önceliği Avrupa'dan teklif beklemekti. Barcelona falan istese bu adam da Beşiktaş'a gelmezdi. Olay bu.

Futbolcuların parayı tercih etmesi de doğal, biz de olsak öyle yapardık elin ülkesinde.

Salah'ı alamamışlar, Vlahović mi alacaklar? :rofl:
Salah transferinde Beşiktaş son teklifini verdi, kabul ederseler gelir hesabına döndük. İddia edilirken de getireceği reklam prestiji hariç katkısının olacağını düşünmediğimi söylemiştim, maliyeti itibariyle transferleri kitlerdi.
Transfere dönecek olursak neredeyse 1.5 aydır gündemdeydi, sonunda indirebildik. Sanırım Weghorst'tan sonra gelen en komple paket santrforumuz. Gol yollarındaki repertuarı oldukça geniş, gerektiğinde orta sahanın az ilerisinde topu alıp istasyon görevi görebiliyor. Gerektiğinde yanındaki santrfora alan açacak koşularla defans dengesini bozabiliyor, bu açıdan Trossard ve İlhan gibi birisi sprinter birisi teknik olan iki kanat oyuncusunun geniş alan bularak merkezde kalan santrforu oldukça iyi besleyebileceğini düşünebiliriz.
Fizik olarak Vlahovic Lukaku ve Muriqi'den çok daha iyi duruyor, Osimhen'den iyi olamaz muhtemelen ama Fenerbahçe'nin forvetlerden daha fiziği yerinde gelir. Oh ya yedek olarak takıma katkı sağlar ya da çift santrfora döndüğümüz senaryoda Vlahovic'e indirilecek topların başlangıçtaki istasyonu olur. Kağıt üzerinde çok iyi tamamlıyorlar birbirlerini.
Şimdi Hojbjerg ve sprint yeteneğinin yanı sıra forveti iyi besleyebilecek bir sağ kanat alınması lazım. Takım son 2 seneye göre oldukça doğru profilde oyuncularla kuruldu. Mutluyum açıkçası.
Belki bir fırsat transferi stoper kovalanabilir ama malum Agbadou'ya 18 milyon gömdük, gömmemiş olsaydık piyasadaki stoper bolluğundan yararlanabilirdik.

İmza parası dahil 17 zaten. Normal maaşı 10 milyon, imza parası 7 milyon euro.
O bana pek inandırıcı gelmiyor ya, Trabzon özelinde demiyorum da çoğu kulüpler el altından para verebiliyor. Fenerbahçe de MHY'nin maaşını asgari ücret olarak açıklamıştı sanırım.

Bunu düşünme sebebim ise Beşiktaş yıllık 10 milyondan fazlasını verdi son teklifinde. Sanırım diğer maddelerle falan uçuyordur maaş. Aman neyse, herkes için hayırlısı olsun. Koskoca Salah sonuçta, izlenir.

O bana pek inandırıcı gelmiyor ya, Trabzon özelinde demiyorum da çoğu kulüpler el altından para verebiliyor. Fenerbahçe de MHY'nin maaşını asgari ücret olarak açıklamıştı sanırım.

Bunu düşünme sebebim ise Beşiktaş yıllık 10 milyondan fazlasını verdi son teklifinde. Sanırım diğer maddelerle falan uçuyordur maaş. Aman neyse, herkes için hayırlısı olsun. Koskoca Salah sonuçta, izlenir.
Bizim yıllık teklifi 20 milyon Euro civarıydı, imza parası 7.5 2 yıla dağıtılmıştı ve 12.5 milyon maaş vermiştik. Beyfendi sonradan isteğini yıllık 30'a dayadı.