AWOLNATION

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Beyaz bir sistem topluyorum, son 1-2 parça eksiğim kaldı. Bunlardan biride RAM'ler. Beyaz bir RAM satın almak istiyorum.
Almayı düşündüğüm RAM;
Lexar Ares RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32

Forumu biraz dolaştım, arkadaşlar HynixA yongaya sahip olmasına ve 6000 MHz üstü olmamasına dikkat edin demişler.
Sistemime uygun sorun yaşatmayacak başka alternatifler varsa değerlendirebilirim arkadaşlar.

Bu RAM'i önerebilirim, SK Hynix'in alt markası olur KLEVV
Her iki RAM'e de baktım biraz ama görsel olarak Lexar kadar tatmin etmedi. Lexar'ın RGB ışıklarının yüzey alanı çok daha fazla ve göze daha çok hitap ediyor. Sorun yaşatmaz ya da kalitesiz değil ise Lexar'ı alacağım sanırım.

Her iki RAM'e de baktım biraz ama görsel olarak Lexar kadar tatmin etmedi. Lexar'ın RGB ışıklarının yüzey alanı çok daha fazla ve göze daha çok hitap ediyor. Sorun yaşatmaz ya da kalitesiz değil ise Lexar'ı alacağım sanırım.

Lexar gen2 olanların SK olduğunu ambalajlarının üzerine kazıdılar. Ancak gen1 hakkında bilgim yok.

Ekran görüntüsü 2025-07-09 102208.webp

Bunlarda SK kullanıyormuş, alıyorum hocam ya he diyin hadi, onaylayın beni :)

Eki Görüntüle 161821
Bunlarda SK kullanıyormuş, alıyorum hocam ya he deyin hadi, onaylayın beni :)

:D :D. Hocam hoşunuza gittiyse içinde de Hynix çip var tabii ki alınır. Eğer RAM ayarları hakkında bilginiz yoksa EXPO açıp kullanacaksanız 6000 MHz alın derim. Eğer bütçeye uygun istediğiniz yoksa bunu da alabilirsiniz. 6400 MHz de açılmazsa el ile 6000 MHz değerlerine alırsınız.