Makaleler
13
Yer
Bolu Dağı Tüneli
Selam,
Bir süredir oldukça rahatsız olduğum bir durumu paylaşmak istedim. Sonradan yapılma, ucuz ve çanak sisteme takılan beyaz LED farlar hakkında yani. Bunlar özellikle 2022'den sonra türemeye başladı.
Çanaklı ve mercekli sistemin ne olduğunu bilmeyenler için görsel de ekleyeyim.

1760640255169.webp

2016 Kia Rio sedan, halojen çanaklı far

1760640417867.webp

2016 Kia Rio HB, mercekli far sistemi w/ afl, (Rio 3.5)

Bu sonradan takılma, halojen çanak üzerine takılan beyaz LED farlar artık gerçekten zıvanadan çıkmaya başladı.

Özellikle uzun yolda arkamdaki kişinin eğer farları böyleyse ve 200 metre öteden selektör atıyorsa ya uyarı amaçlı ben de ona arka sis lambası yakıyorum. Şehir içinde de özellikle akşam saatlerinde, trafikte dur kalk esnasında bu farlar gözü çok ağrıtıyor.
Gündüz farlarına, geri vites lambasına takarsın anlarım ama kısa ve uzun lambalarda merceksiz, çanaklı LED lamba kullanılması yasaklanmalı. Halihazırda bazı uygulamalar var ama pek yürürlükte değil.

Sizlerin de bu konu hakkında görüşlerini bekliyorum.

Her denk geldiğim zaman gözlerinde astigmat bir birey olarak çok saygı değer beyaz farlı arkadaşların validelerinden başlayarak babasının kemiklerine kadar sevgi pıtırcığı söylemlerde bulundurmamı sağlayan rezillikler. Ülke ülke değil ki Hindistanın Ortadoğu şubesi...

Selam,
Bir süredir oldukça rahatsız olduğum bir durumu paylaşmak istedim. Sonradan yapılma, ucuz ve çanak sisteme takılan beyaz LED farlar hakkında yani. Bunlar özellikle 2022'den sonra türemeye başladı.
Çanaklı ve mercekli sistemin ne olduğunu bilmeyenler için görsel de ekleyeyim.

Eki Görüntüle 193229

2016 Kia Rio sedan, halojen çanaklı far

Eki Görüntüle 193230

2016 Kia Rio HB, mercekli far sistemi w/ afl, (Rio 3.5)

Bu sonradan takılma, halojen çanak üzerine takılan beyaz LED farlar artık gerçekten zıvanadan çıkmaya başladı.

Özellikle uzun yolda arkamdaki kişinin eğer farları böyleyse ve 200 metre öteden selektör atıyorsa ya uyarı amaçlı ben de ona arka sis lambası yakıyorum. Şehir içinde de özellikle akşam saatlerinde, trafikte dur kalk esnasında bu farlar gözü çok ağrıtıyor.
Gündüz farlarına, geri vites lambasına takarsın anlarım ama kısa ve uzun lambalarda merceksiz, çanaklı LED lamba kullanılması yasaklanmalı. Halihazırda bazı uygulamalar var ama pek yürürlükte değil.

Sizlerin de bu konu hakkında görüşlerini bekliyorum.

Ben motor sürerken çok rahatsız olmuyorum açıkçası. Ama dedem gibi yaşlılar ve gözüdünde bir sıkıntı olan insanlar rahatsız olabilir. Bence sarı ışık gayet yeterli. Beyaz görünüş olarak güzel ama karşı taraf için güzel olmıyabiliyor.

Her denk geldiğim zaman gözlerinde astigmat bir birey olarak çok saygı değer beyaz farlı arkadaşların validelerinden başlayarak babasının kemiklerine kadar sevgi pıtırcığı söylemlerde bulundurmamı sağlayan rezillikler. Ülke ülke değil ki Hindistanın Ortadoğu şubesi...
+1 astigmat bir birey olarak tatlış söylemlerde bulunuyorum. Özellikle karşıdan gelen araç kasisten geçtiğinde veya eğimli bir yolda o ayarsız ve düz yolda bile göz alan farlar tam anlamıyla insanı kör ediyor.